שתף קטע נבחר

הודו תשלח רכב חלל למאדים ב-2013

אחת משתי המדינות המאוכלסות בעולם מצטרפת למרוץ אל הכוכב האדום. שבוע אחרי שארה"ב הנחיתה שם את "קיוריוסיטי", רכב החלל המתוחכם ביותר שנבנה אי פעם, הודיעה ניו-דלהי: נשלח רכב חלל שיחוג סביב הכוכב האדום

ראש ממשלת הודו, מנמוהן סינג, הודיע היום (ד') כי ארצו מתכוונת להשיק תוכנית לשליחת רכב חלל ראשון למאדים בשנה הבאה, דבר שיהיה צעד ענקי קדימה עבור המדע והטכנולוגיה בהודו.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

סינג אמר כי הקבינט שלו אישר את המשימה, שבמסגרתה ייאסף מידע מדעי חשוב על הכוכב האדום. הודעתו היום באה ביום שבו מציינת הודו 65 שנה לקבלת העצמאות מבריטניה.

 

מדענים הודיעו כי רכב החלל צפוי לעבור דרך של 11 חודשים עד שיגיע קרוב למאדים, ולאחר מכן יחל לחוג סביב הכוכב. להודו יש תוכנית חלל פעילה מאז שנות ה-60.

 

רק בשבוע שעבר נחת הרובוט "קיוריוסיטי" של סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) במכתש ענקי על כוכב מאדים, והחל לבצע מחקרים מדעיים על הכוכב. מדובר ברכב החלל המתוחכם ביותר שנבנה אי-פעם, ולאחר נחיתתו הוא החל לשדר למעבדות נאס"א בלוס אנג'לס תמונות מהכוכב, בתחילה בשחור-לבן ולאחר מכן גם בצבעים.

 

הרובוט האמריקני נשלח למאדים כדי לחקור את הקרקע שלו ולמצוא עדויות להיתכנות חיים על פני המאדים. עד כה, נמצאו עדויות לקיום מים נוזליים על פני הכוכב בעבר במידה כזו או אחרת, אולם בתווך נעלמו המים מפני המאדים והם כנראה מצויים במצב קפוא מתחת לפני הקרקע. הימצאותם של מים, גם בעבר, עשויה הייתה לתמוך ביצירת חיים פרימיטיביים על המאדים. גם אטמוספירה עשירה בפחמן דו-חמצני עשויה לתמוך בקיום צורות חיים מסוימות על פני המאדים.

 

מאדים. ההודים באים (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
מאדים. ההודים באים(צילום: נאס"א)

 

רכב השטח שגודלו כגודל מכונית קטנה יכול לנוע עד כ-200 מטר ביום ולעבור מכשולים שגובהם כמחצית המטר. מקור

הכוח שלו הוא כור גרעיני זעיר המבוסס על פלוטוניום. בין המכשירים עליו יש מעין תותח לייזר המסוגל לאדות סלעים וקרקע עד מרחק של כ-9 מטר, וספקטרומטר רגיש שימדוד את החומרים המשתחררים בעת האידוי.

 

מתקן מיוחד גם יאפשר גילוי של מים עד כמטר מתחת לפני הקרקע. המכשור העיקרי הוא ספקטרומטרים שנועדו לגלות נוכחות של תרכובות אורגניות על פני המאדים ובסלעיו, כל זאת בשילוב מצלמות רגישות ובאיכות גבוהה שיצלמו את סביבת הנחיתה וסביבתו של רכב החלל בסטריאו, באופן שיאפשר גם להפיק תמונות תלת ממדיות של השטח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
כך זה נראה על מאדים
צילום: נאס"א
ראש ממשלת הודו, מנמוהן סינג
צילום: רויטרס
מומלצים