שתף קטע נבחר

גם בישראל: כך יבחרו תמונות הזוועה על הסיגריות

פרסום ראשון: בפרוייקט משותף של האגודה למלחמה בסרטן ומשרד הבריאות יבחרו תיכוניסטים בישראל את האזהרות הגרפיות שיופיעו על חפיסות הסיגריות. הביצוע אמור היה להתחיל בקרוב אך באגודה מאשימים: משרד הבריאות מעכב את הפרוייקט

אחרי אוסטרליה - אזהרות על חפיסות הסיגריות גם בישראל: ל-ynet נודע כי בקרוב יחל פרוייקט במהלכוו יבחרו תיכוניסטים את האזהרות הגרפיות שעתידות להופיע על חפיסות הסיגריות בארץ. האריזות החדשות אמורות להחליף את החפיסות הישנות והממותגות, אך באגודה למלחמה בסרטן מאשימים: משרד הבריאות פועל לאט ומעכב את תחילת הפרוייקט.

 

רוצים להפסיק לעשן? כדאי שתקראו:

צפו: הפרסומת הקשה שתגרום לכם להפסיק לעשן

מפסיקים לבד: 11 עצות זהב לגמילה מעישון

חלב וסלק במקום סיגריה: 8 מזונות לגמילה מעישון 

 

בשבוע שעבר החליט בית המשפט העליון באוסטרליה לאשר חקיקה חלוצית לפיה כל חפיסות הסיגריות במדינה ייראו באופן דומה, ללא הבלטה של שם המותג. כל חפיסה תופיע בצבע רקע ירוק זית, כשבמרכזה תמונה גדולה של איבר פגוע כתוצאה מנזקי העישון. סוג הסיגריה יופיע בכיתוב זעיר בתחתית האריזה. ההחלטה עוררה גל אדיר של תגובות ברחבי העולם, ומדינות רבות כבר הודיעו כי בכוונתן להצטרף למהלך במטרה להפחית משמעותית את שיעור המעשנים.

  

גם בישראל אמורות להתנוסס על חפיסות הסיגריות תמונות זוועה גדולות על פני מרבית שטח החפיסה, כחלק מאמנת ארגון הבריאות העולמי עליו חתומה גם ישראל. אלא שהמהלך בינתיים אינו יוצא לפועל ומתעכב במשרד הבריאות מסיבות לא ברורות.

 

ל-ynet נודע כי את האזהרות הגרפיות על החפיסות אמורים לבחור תיכוניסטים, כחלק מפרוייקט משותף של המשרד יחד עם האגודה למלחמה בסרטן. נציגי האגודה ומשרד הבריאות יופיעו בבתי ספר, יציגו את האזהרות השונות, ובני הנוער יצביעו בעד הפרסומות האפקטיביות ביותר לדעתם, זו שלדעתם מרתיעה את בני גילם ועשויה להפחית את שיעור הצעירים המתחילים לעשן.

 

אלא שבאגודה למלחמה בסרטן מאשימים היום (ב') את משרד הבריאות בעיכוב הפרוייקט. "אנחנו פונים אליהם בלי סוף בנושא, אבל הם מעכבים את תחילתו", אומר ל-ynet גורם בכיר באגודה. "לא ברור למה זה קורה. כל כבר נסגר אבל שום דבר לא יוצא לפועל. המשרד, ולא אנחנו, אמור לקדם את זה. אנחנו דוחפים בלי סוף, יש ועדה משותפת, אך שום דבר לא זז".

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "בשלב זה לא נדונה היוזמה בדיוק כמו באוסטרליה, לאסור על פרסום המותג, אלא יוזמות אחרות".

 

 

על פי אומדנים כלליים של משרד הבריאות בישראל בקרב האוכלוסייה היהודית בשנת 1980 עמד שיעור הגברים המעשנים על 45%, ושיעור הנשים המעשנות היהודיות עמד על 31%. בשנת 1995 צנח שיעור המעשנים הגברים לכ-30%, ושיעור המעשנות לכ-25%. מגמת הירידה נמשכה עד השנה, כאשר שיעור הגברים היהודים המעשנים עמד על 19.7%, בעוד ששיעור הנשים היהודיות המעשנות ירד ל-15.9%.

 

מהנתונים על עישון בקרב חיילי צה"ל עולה כי שיעור המעשנים בקרב המתגייסים בשנת 2011 עמד על 29.8%, ואילו שיעור המעשנים בקרב המשתחררים מצה"ל בשנת 2011 היה 37%. שיעור המעשנים בקרב המתגייסות בשנת 2011 היה 24.2% ובקרב המשתחררות באותה השנה היה שיעור המעשנות 30%.

 

תל אביב היא העיר המובילה באכיפת חוק מניעת העישון: בשנת 2011 ניתנו 2,501 קנסות למעשנים ולבעלי עסקים שפעלו בניגוד לחוק. עיריית באר שבע מדורגת שנייה עם 643 קנסות, עיריית ירושלים מדורגת שלישית עם 443 קנסות, ראשון לציון רביעית עם 200 קנסות ועיריית חולון חמישית עם 123 קנסות.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
תמונות הזוועה על החפיסות באוסטרליה. בקרוב גם בישראל?
צילום: רויטרס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים