שתף קטע נבחר

משלחות מאסיה מחפשות טכנולוגיה בישראל

ועידת ההיי-טק השנתית תפתח בקרוב והשנה, יותר מתמיד, היא נצבעת בגוונים אסייתים במיוחד. משלחות גדולות של בכירים מחברות טכנולוגיה מובילות מיפן, קוריאה, סינגפור, סין והודו מגיעים כדי ללמוד ולשאוב רעיונות מהטכנולוגיות בישראל - שהופכת אט-אט למרכז עלייה לרגל של חדשנות טכנולוגית

ועידת ההיי-טק השנתית צריכה להיות מוגדרת כמרענן הלאומי. בתקופה בה מתקיימות במדינת ישראל הפגנות כנגד המצב הכלכלי-חברתי, נשמעות תלונות על אי שיויון וחששות ממצב הביטחון והחינוך, מתקיים לפתע כנס שאליו עולים לרגל בעלי הון ובעלי סמכא מרחבי העולם כמו אל מכה של טכנולוגיה וחדשנות. בעצם, אולי אנחנו לא כל כך גרועים אחרי הכל. מומלץ להגיע, להתרענן ואחר כך לחזור לשיגרה. צפויה מנת יתר של גאווה לאומית.

 

הטורים האחרונים של טל רשף:

ספורט וכלכלה: סין לא סתם זכתה בהרבה מדליות

המזרח רוצה את הטכנולוגיה הישראלית

אנרגיה סולארית: ישראל מפתחת, סין מיישמת

 

הועידה של שנת 2011 הייתה מוצלחת, אך הוועידה של השנה, המתוכננת לאמצע חודש ספטמבר, צפויה, כך נראה, לשבור שיאים של שנים קודמות.

 

המטרה היא להוביל קדימה את התוצאות של השנה שעברה, או כפי שאומר אהרון מנקובסקי, היו"ר היוצא של איגוד התעשיות הטכנולוגיות המתקדמות בישראל: "ועידת ההיי-טק הבינלאומית הצליחה לבסס עצמה כאחת הוועידות הבינלאומיות המרכזיות בתחום, ולהביא בכירים מהחברות המובילות בעולם לקחת בה חלק. בשנה שעברה היוותה הוועידה השנתית של תעשיית ההיי-טק מצע למפגשים וליצירת קשרים מקצועיים ועסקיים בין יזמים וחברות ישראליות לגופים מובילים ברמה העולמית, אשר הולידו הסכמים, עסקאות ופיתוחים משותפים". זה הכיוון.

 

מרכז עלייה לרגל של חדשנות טכנולוגית

השנה, הוועידה צפויה להיצבע בצבעים אסיאתיים במיוחד. צפויים למעלה מ-4,000 מבקרים. בין העולים לחיפה, עיר הטכניון, ואחריה לירושלים, יהיו מעל 250 איש ממדינות מזרח אסיה, ובהם נציגים מיפן, קוריאה, סינגפור, סין והודו. המשמעות העיקרית אינה בכמות האנשים אלא בדרג של המגיעים להשתתף: נשיא סמסונג סמיקונדקטורס, ד"ר נאם סונג וו, מנכ"ל סינגטל, חברת התקשורת הראשית של סיגנפור, אלן ליו ומנהלים בכירים מענקית התקשורת הסינית ZTE ועוד רבים ובכירים.

 

אז מה מעניין אותם כל כך בועידה הזאת? ובכן, ישראל הופכת מבחינות רבות למרכז עלייה לרגל של חדשנות טכנולוגית, וכל מנכ"ל שמעוניין למצב את החברה שלו כמובילה מבחינה טכנולוגית נדרש לרעיונות המגיעים מאותה מדינה קטנה במזרח התיכון.

 

הדברים כבר מוכרים וגם תוארו בכתבות קודמות בטור זה. כלכלת העולם עוברת מזרחה ומדינות המזרח שבראשן סין, הן בעלות הכיסים העמוקים ביותר למימון פיתוח ולרכישת טכנולוגיות. לצד זה, סובלות תרבויות מזרח אסיה ממנת יתר של צייתנות, היררכיה וכיבוד מסורות שהמחיר שלהם הוא היעדר העזה וחדשנות. אם תרצו, ישראל מוסיפה למעצמות הארגון והייצור את המרכיב החסר - החוצפה הישראלית הבועטת במוסכמות, יש לכך מחיר אך יש גם יתרונות.

 

מינהלת הוועידה יודעת לציין כי המשלחת ההודית מביאה עמה תוכנית השקעות ממלכתית בנפח של 50 מיליארד דולר אשר חברות ישראליות מתאימות יוכלו לנגוס בה. אנשי ממשל הודים יגיעו על מנת להסביר אודותיה ולחפש לה מועמדים.

 

חברת סינגטל הסינגפורית, אשר ביצעה לאחרונה רכישה של חברה ישראלית בראשות זוהר לבקוביץ', מגיעה בפרופיל גבוה, מן הסתם, על מנת לבסס את הכניסה שלה לתחום הפיתוח בישראל ואולי אף לחפש שיתופי פעולה ורכישות נוספות, מי יודע.

 

המנהלים הסינים מחפשים טכנולוגיה ישראלית

סין, הידועה במאמציה למשוך חברות פיתוח ישראליות אליה, בולטת במיוחד. המנהלים של חברת הענק ZTE מסין מגיעים בדרג שטרם נראה כמוהו כאן וזאת במוצהר על מנת לחפש טכנולוגיות ושיתופי פעולה. אתם מכירים חברות עם חידושים בתחום הטלקומוניקציה?

 

לוועידה גם יגיע ראש עיריית שנז'ן, עיר הטכנולוגיה והפיננסים של דרום סין שבה שוכנת בין השאר ההנהלה של חברת ZTE שהוזכרה כאן. הוא מגיע בראש משלחת גדולה של בעלי תפקידים ומנהלי חברות שרוצים לראות את שנז'ן שומרת על מעמדה כמובילה טכנולוגית בסין, וזאת על ידי רכש ויצירת שיתופי פעולה בישראל.

 

אולי הביקור הבולט מכל מגיע מקוריאה הרואה בתעשיות עתירות הידע הישראליות מקור לחיקוי. ג'ון דוניהו, נשיא סמסונג סמיקונדקטורס מקוריאה, אדם עסוק בעל משקל כלכלי עצום, נוטש את משרדיו בסיאול על מנת לנחות כאן בראש הפמליה.

 

חברת סמסונג פועלת בישראל מזה זמן מה. מלבד השיווק של מוצריה השונים, ממחשבים ועד סמרטפונים, היא גם רכשה בישראל חברת טכנולוגיה שהיום משמשת כחלק מהחברה ומשתתפת בבניית מוצרי העתיד שלה. זה מקרה מעניין שיכול לשפוך אור על התופעה שבה אנו עוסקים כאן.

 

חברת סמסונג, שהתמחתה בתחילת דרכה בבניית עותקים זולים של מוצרי טכנולוגיה מערביים, התפתחה לאורך השנים יחד עם כלכלת קוריאה. כיום, היא משמשת כעמוד שדרה של כלכלת המדינה ויש המעריכים כי היא מהווה כ-30% ממנה. גודל עצום.

 

החברה גדלה לאורך השנים לא רק מבחינת נפח פעילות ורווחים אלא גם מבחינת המיצוב שלה. היום היא נלחמת ראש בראש עם מובילים טכנולוגיים עולמיים דוגמת אפל, היא הניחה את המוצרים הזולים הצידה למען חברות פשוטות יותר ומתמחה במוצרים מובילים.

 

אומרים שלהיות מוביל טכנולוגי זה כמו לרכב על אופניים, או שאתה מתקדם כל הזמן או שאתה נופל. סמסונג צריכה חדשנות והרבה, היא מתקשה להפיק זאת מהעובדים הממושמעים וההיררכיים שלה בבית והיא שולחת לשם כך את אחד המנהלים הבכירים ביותר שלה אל ועידת ההייטק. ככה זה עובד.

 

באמצע חודש ספטמבר עומדים כל מחפשי החדשנות לתור אחריה בתוך ועידה שנבנתה במתכונת הפיתוח הישראלי. יהיו שם אנג'לים ונציגי קרנות הון סיכון, נציגי חממות טכנולוגיות לצד מנהלי חברות טכנולוגיות, כל שרשרת המזון הסטרטאפית המתחילה משני בוגרי טכניון בעליית גג ומסתיימת במשרדים בקרית עתידים תסתובב במסדרונות הוועידה, תלגום קפה, תלחץ ידיים ומן הסתם תנסה להתחכך באחד מבעלי הכיסים העמוקים המגיעים מהמזרח, על מנת ללחוש מילה או שתיים על אוזנו.

 

מומלץ להם לעשות שיעורי בית בתקשורת עסקית במזרח אסיה. המנהלים האסיאתיים, בדרכם הזהירה, יהנהנו בלי להתחייב, יקבלו פרטים ויבדקו בלי להיחפז ותוך מיזעור סיכונים ככל האפשר. אסיה כמו אסיה פועלת בדרכה שלה. במזרח אסיה, הדרך אל ההבטחה הכלכלית עוברת דרך ההבנה הבין-תרבותית.

 

טל רשף מנהל את פורום אסיה - ישראל לעסקים, יועץ לפיתוח עסקי ועסקים באסיה , מחבר הספר המדריך הישראלי לעסקים בסין. מרצה לתרבויות בחברות ובחוגי בית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: jupiter
הטכנולוגיות הישראליות מבוקשות מתמיד
צילום: jupiter
מומלצים