שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

ברגל ימין: שנת הלימודים נפתחה כסדרה

פרט לבעיות נקודתיות נפתחה שנת הלימודים תשע"ג כסדרה וכשני מיליון תלמידים חזרו לספסל הלימודים. בבית ספר בתל אביב ישתמשו השנה בעיקר במחשבים, "החברים קצת מקנאים". שר החינוך ל-ynet: "ישראל יכולה להיות מהמובילות בעולם בחינוך"

כשני מיליון תלמידים פותחים הבוקר (יום ב') את שנת הלימודים תשע"ג. 423,000 מתוכם חבשו את גני הילדים ו-145,374 פקדו את ספסלי כיתה א'. במשרד החינוך הביעו שביעות רצון מכך שהלימודים נפתחו כסדרם ברוב המוסדות, למעט מספר יישובים. לראשונה הלימודים לא מתחדשים ב-1 בספטמבר.

 

שני אירועים העיבו על פתיחת השנה החגיגית. זמן קצר לאחר הצלצול הראשון נשמעה אזעקת צבע אדום בשדרות. רקטה התפוצצה בשטח פתוח מחוץ לעיר, לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. זמן קצר אחר כך נדרסה תלמידה בת 16 במעבר חצייה בסכנין. היא נפגעה באורח בינוני ופונתה בהכרה לבית החולים רמב"ם בחיפה. 

 

השמיניסטיות של עירוני ה' בחיפה. פתחו שנה בסטייל (צילום: אבישג שאר ישוב) (צילום: אבישג שאר ישוב)
השמיניסטיות של עירוני ה' בחיפה. פתחו שנה בסטייל(צילום: אבישג שאר ישוב)

  

נפרדים מאמא בדרך לשיעור הראשון באילת (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
נפרדים מאמא בדרך לשיעור הראשון באילת(צילום: מאיר אוחיון)

 

בסך הכול פתחו את השנה 4,528 מוסדות חינוך ובהם 62,995 כיתות לימוד שבהן ילמדו 141,085 מורים וגננות. עם זאת, לא בכל היישובים השנה נפתחת בצורה חלקה. ועדי ההורים בבית הספר הניסויי בירושלים משביתים את הלימודים במחאה על הזנחה ומחסור בכיתות לימוד. במקום זאת, הם מפגינים בכיכר ספרא מול בניין העירייה מצוידים במשרוקיות ונושאים שלטים שבהם נכתב "הניסויי מחפש ראש עיר". מעיריית ירושלים נמסר בתגובה כי לנוכח המחויבות העירונית לקידום ופיתוח עתידי של בית הספר אין כל טעם בקיום השביתה הפוגעת בראש ובראשונה בתלמידים: "עיריית ירושלים רואה בבית הספר הניסויי מוסד חינוכי חשוב ועוגן חינוכי ופועלת רבות לפיתוחו ולקידומו".

 

שנת הלימודים נפתחת - דיווחים נוספים ב-ynet:

   

פותחים שנה חדשה. תלמידי חטיבת ביניים בצפון תל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
פותחים שנה חדשה. תלמידי חטיבת ביניים בצפון תל אביב

 

כמעט ללא תקלות. חדר המצב של משרד החינוך (צילום: מוקי שוורץ) (צילום: מוקי שוורץ)
כמעט ללא תקלות. חדר המצב של משרד החינוך(צילום: מוקי שוורץ)

 

גם בהוד השרון הפגינו 110 תלמידי שכבת כיתה ד' בבית ספר רעות והוריהם מול שער בית הספר במחאה על צפיפות בכיתות, לאחר שלא נפתחה כיתה נוספת בשכבה. הם הניפו שלטים. מהעירייה נמסר כי משרד החינוך לא מאפשר לפתוח כיתה רביעית בשכבה.

 

בתל מונד החליטו 39 הורים לתלמידי כיתה ב' 2 בבית הספר נוף ילדות לא לשלוח את ילדיהם ללימודים עקב צפיפות בכיתה. לטענת ההורים, יש בבית הספר 3 כיתות בשכבות אחרות, ואילו ילדיהם נאלצים להתחלק בין שתי כיתות בלבד. במועצה אמרו בתגובה כי מדובר בקומץ הורים מועט שהחליט שלא לשלוח את הילדים, ואפילו לא טרחו לדבר עם המנהלת על הנושא.

  

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

בבית הספר "אהבת ישראל" בבית שמש התגלו במהלך הלילה בעיות חשמל שלא מאפשרות את קיום הלימודים, ועל כן התלמידות לא יגיעו הבוקר לבית הספר.  

 

במועצה האזורית עמק יזרעאל, החליט ראש המועצה, אייל בצר, לדחות ביממה את פתיחת שנת הלימודים בתיכון מקיף העמק המערבי לאחר שטרם התקבלו כל אישורי הבטיחות המתאימים. בבית הספר במושב שדה יעקב שבמועצה האזורית עמק יזרעאל מאיימים ההורים בהשבתה כי המועצה לא מוכנה לקבל בעלות על בית הספר. 

 

בבית הספר שבג'וליס ישביתו ההורים את הלימודים בשל טענה לחוסר בציוד. בבית הספר מרר דורשים ההורים לפטר את המנהל, למרות התנגדות משרד החינוך. בניית בית הספר "שפרעם" טרם הושלמה. משרד החינוך הקצה מבנה חלופי אך הדבר אינו מקובל על ההורים. 

 

אחד הדגלים המובילים שאותו מנופפת מערכת החינוך הוא יישום החוק שמעניק לימודים חינם לכ-85 אחוז מהילדים בגילים 3-4. לצורך כך נבנו כ-900 גני ילדים חדשים והוכשרו מאות גננות חדשות. מעונות היום של משרד התמ"ת מתחילים גם הם את שנת הלימודים הבוקר, אך חלק מהגנים הפרטיים יפתחו את השנה רק ביום ראשון הקרוב. בכל בתי הספר היסודיים וב-170 חטיבות ביניים תופעל גם השנה רפורמת "אופק חדש" וב-100 תיכונים תיכנס במלואה לשנתה השנייה הרפורמה "עוז לתמורה".

 

שר החינוך גדעון סער אמר הבוקר ל-ynet כי "זוהי השנה הרביעית ברציפות שנפתחת בצורה חלקה כשכל הגורמים במערכת, לרבות המורים וההורים משתפים פעולה במטרה להמשיך לקדם את המערכת". לדבריו, "השנה הנוכחית מתאפיינת ברפורמות רבות, לצד מהלכים משמעותיים של הקלה בנטל ואני מאמין שאם נמשיך בהשקעה, אז ישראל יכולה בעתיד הקרוב להיות בין המדינות המובילות בעולם בחינוך".

 

ראש הממשלה נתניהו ושר החינוך בבית ספר סאלד בירושלים (צילום: נועם (דבול) דביר) (צילום: נועם (דבול) דביר)
ראש הממשלה נתניהו ושר החינוך בבית ספר סאלד בירושלים(צילום: נועם (דבול) דביר)

  

בלי מחברות ועפרונות, בית הספר תיכון נט בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בלי מחברות ועפרונות, בית הספר תיכון נט בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

 

גם מנכ"לית משרד החינוך, דלית שטאובר, אמרה ששנת הלימודים נפתחת "באופן חגיגי וללא תקלות". לדבריה, "לראשונה מחזור של למעלה משני מיליון תלמידים פוקד את ספסל מערכת החינוך, וכ-270 אלף תלמידים בשנתון 3 עד 4 מצטרפים לראשונה ויזכו לחינוך חינם איכותי". גם היא הזכירה את הרפורמות שמופעלות בכל שכבות הגיל, מהיסודי ועד התיכון, והוסיפה: "אני מאמינה שזה יעניק שיפור משמעותי להישגי התלמידים".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע עם שר החינוך לבית הספר סאלד בירושלים, והילדים קיבלו את פניהם בשירה. נתניהו סיפר לילדים כי הוא עצמו למד באותו המבנה "אני זוכר את חדר המנהל שלא אהבתי ללכת אליו. נורא התרגשתי כשעליתי לכיתה א', כשהילדים שלי עלו לכיתה א' ועכשיו אני מתרגש פעם נוספת", אמר נתניהו לילדים.

 

ראש העיר ניר ברקת הביא את מחברת המחנך של בנימין נתיהו מכיתה ו' והקריא ממנה: "במסגרת הלימודים התלמיד בנימין נתניהו חרוץ, פעיל, ובעל תפיסה מהירה. בבית היה אדיב מנומס. בכיתה היה חברותי, עליז ומקבל מרות". ראש הממשלה התלוצץ בתגובה ואמר "זה השתנה". ראש העיר אמר לתלמידים "תוכלו להיות מה שתרצו, אולי יום אחד יצמח מכאן ראש ממשלה".

 

במקום מחברת פותחים טאבלט

בבית "צפון מערב העיר" שסמוך לשכונת אזורי חן בתל אביב ילמדו השנה התלמידים בעיקר באמצעות ציוד טכנולוגי חדיש, כגון מחשבים ניידים ומחשבי לוח. תחילה ילמדו בבית הספר, שנקרא גם "תיכון נט", תלמידי שכבת כיתות ז' ולאחר מכן יתווספו שאר השכבות.

 

"אנחנו מאוד מתרגשות, גם כי מדובר בתחילת שנה אבל יותר מזה כי לא נשתמש יותר במחברות ועפרונות", אמרו חן, הגר ויולי, תלמידות כיתה ז'. "חברים שלנו מבתי ספר אחרים קצת מקנאים",

הוסיפו הבנות.

 

"פחדתי שלא אספיק להקליד מספיק מהר את מה שהמורה אומרת בשיעור, אז התאמנתי עם אמא בבית", סיפרה יהלי, תלמידה בבית הספר החדש. "הקלדתי כל היום, אמא שיחקה את המורה ודיברה הרבה ואני הקלדתי".

 

רחל, אמו של בן שעולה לכיתה ז', אמרה שהיא מאמינה שיעברו כמה שנים עד ששאר בתי הספר יעברו גם הם לשימוש במחשבים. "אני גאה לקחת חלק בצעד נוסף לעבר הקידמה וגאה בכך שאנחנו הורים יחסית חלוצים בתחום הטכנולוגי ונותנים לילד שלנו את הדרך הכי טובה להתחיל את השנה ולצעוד אל העתיד".

 

בהכנת הידיעה השתתפו שירי הדר, חסן שעלאן, רענן בן צור, נועם (דבול) דביר ונרי ברנר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיה ואמי כהן עולות לכיתה א'
צילום: לורן קלצ'ינסקי
החופש הסתיים מוקדם מהרגיל
צילום: מוטי קמחי
מנכ"לית משרד החינוך, דלית שטאובר
צילום: מוקי שוורץ
מומלצים