שתף קטע נבחר

  • בלי חיתולים
צילום: shutterstock

לגדל תינוק בלי חיתולים: מה עושים בגן?

הורים רבים עשויים לוותר על שיטת "בלי חיתולים" כשהתינוק נכנס למשפחתון או עובר למטפלת. הסיבה: הצוות לרוב לא מוכן או מסוגל לשתף פעולה באופן מלא. מה כן ניתן לעשות ואיך ממשיכים ביישום השיטה במקרה כזה? כתבה רביעית בסדרה

החיים במציאות המודרנית מובילים לכך שרוב האמהות חוזרות לעבודה בתום חופשת הלידה, בין אם היא אורכת שלושה חודשים, חצי שנה ואפילו שנה, ומשאירות את היקר לנו מכל במסגרת חיצונית בין אם מדובר במטפלת, משפחתון או מעון.

 

לא פעם אני שומעת מהורים את השאלות הבאות: "אבל מה יהיה אחרי הלידה? איך אני אצליח ליישם את שיטת בלי חיתולים אחר כך? איך ישתפו איתי פעולה במשפחתון או במעון?". ייתכן גם שישנם הורים שמחליטים מראש לוותר על השיטה בגלל החשש מפני מה שיקרה בשלב מאוחר יותר, כשהתינוק ייכנס למסגרת. ואכן אני מדעת לכך שיש קושי רב בתחום זה ולא תמיד ניתן לרתום את המסגרת לכך, בין אם מדובר במטפלת ובין אם ובר במשפחתון או מעון. אז מה בכל זאת ניתן לעשות? 

 

איך לגדל תינוק בלי חיתול? כל הכתבות:

השיטה שתחסוך לכם כסף: לגדל תינוק בלי חיתול

יוצאים לדרך: לגדל תינוק בלי חיתולים

רוצים שהוא יישן כל הלילה? תורידו לו את החיתול

 

במעון: קשה להבחין בסימנים

נתחיל בכך שחשוב לצאת מתוך נקודת הנחה שמדובר בשיטה חדשה שייתכן והצוות אפילו לא מכיר ודרושה לה מידה מסויימת של פתיחות. בנוסף, סביר להניח שבין כל 10-15 התינוקות שנמצאים מסגרת יהיה קשה לצוות להבחין בסימנים של תינוק אחד המאותת להתפנות, גם אם הם יסכימו לשתף אתכם פעולה.

 

אז מה בכל זאת עושים? כפי שכבר הסברתי בכתבות הקודמות את שיטת בלי חיתולים ניתן בהחלט לבצע גם באופן חלקי. לכן מומלץ לבחור מראש ליישם את השיטה בבית. החליטו שבגן התינוק יהיה עם חיתול ואחר הצהריים או בערב, כשהוא איתכם, בלעדיו. חשוב להדגיש שגם אם יישום השיטה בבית, כשהתינוק היה אתכם, נעשה באופן מלא ניתן לפעול בדרך זו. פשוט הביאו אותו למשפחתון בבוקר ללא חיתול, חתלו אותו שם ואחר הצהריים, כשאתם אוספים אותו, הורידו לו את החיתול.

 

כמובן שכל התהליך חייב להיות מגובה בתקשורת מלאה עם התינוק. באופן הזה אתם יוצרים לו מסגרת שבה הוא יודע כי במהלך היום הוא עושה את צרכיו בחיתול וכשהוא איתכם הוא מקבל מענה לצרכיו להתפנות שלא על עצמו.

 

מאוד מומלץ לשתף בשיטה את אנשי הצוות והגננת, לספר על היתרונות ולהסביר להם כיצד ומתי תינוקכם מאותת שהוא צריך להתפנות. אם אתם מבחינים בהתעניינות כלשהי, בפתיחות לרעיון מצד הצוות, הציעו להם שיסייעו לתינוק להתפנות בזמנים שמאפיינים הרבה תינוקות, למשל אחרי שינה או אחרי ארוחה. גם אם הם הצליחו לעזור לו רק פעם אחת ביום - הרווח כולו שלכם!

 

חשוב לציין שגם אם הצוות תומך לחלוטין בשיטה ומנסה ליישם אותה בגן, מומלץ להביא לגן חיתול, שכן מאוד יכול להיות שלא תמיד הם יוכלו לפעול בדרך זו, למרות הרצון הטוב.

 

מטפלת: לא תמיד מוכנה לשתף פעולה 

במבט ראשון ניתן לחשוב שיישום השיטה עם מטפלת יהיה פשוט יותר, כיוון שהיא עובדת אחד על אחד עם התינוק, אך זה לא תמיד כך. מאוד ייתכן שמצאתם מטפלת מצויינת אבל היא סולדת נחרצות מהשיטה. אל תנסו לכפות אותה עליה. פשוט פעלו כמו במקרה של המשפחתון ובחרו ליישם אותה רק כשתינוקכם איתכם בבית. בכל מקרה ספרו לה על מגוון האפשרויות ליישום, על היתרונות של השיטה ומדוע בחרתם ליישם אותה, וכן עדכנו אותה מתי וכיצד תינוקכם מראה שהוא צריך להתפנות.

 

אם מדובר במטפלת שמגלה רצון אך לא מכירה את השיטה ואת דרכי היישום

שלה פשוט השאירו את תינוקכם עם חיתול במהלך היום, כשהוא בהשגחתה, ונסו להתעדכן איתה מפעם לפעם האם היא הבחינה באחד מהאיתותים שלו. גם אם היא לא לקחה אותו להתפנות במקום המיועד לכך אבל כן ציינה בפניו את העובדה שהיא יודעת שהאיתותים שלו מעידים על כך שהוא צריך להתפנות, זה מספיק כדי לשמר את האינסטינקט - והרווח, כאמור, כמובן כולו שלכם.

 

גם כאן היישום הפשוט יתאפשר בזמנים שמאפיינים הרבה תינוקות וייתכן כי עם הזמן היא תגדיל את מספר הפעמים וההבחנות ותיישם יותר את השיטה בפועל. אם המטפלת שלכם צעירה אל תתפלאו אם בתינוק הבא שלה היא תבחר ליישם את השיטה בעצמה. זה, לפחות, מה שקרה אצלנו. זה הרבה יותר פשוט וישים ממה שזה נשמע, ובסך הכל דורש רצון טוב והבנה במה בדיוק מדובר.

 

שנת לימודים מוצלחת,

לריסה

 

הכותבת היא מדריכה בשיטת Elimination Communication ובעלת "חיתולס ". לעמוד הפייסבוק של לריסה לחצו כאן  

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בגן עם חיתול - בבית בלי
צילום: shutterstock
צילום: אפרת שיין
לריסה גינת
צילום: אפרת שיין
מומלצים