שתף קטע נבחר

חוקרים: מצאנו את "גן האושר" של הנשים

חוקרים אמריקנים בדקו את פעולתו של גן ה-MAOA, הגן שמשפיע על מצב הרוח שלנו. הם מצאו כי נשים שאצלן פעולתו של הגן נמוכה - מאושרות יותר. אצל גברים, לעומת זאת, מנוטרלת השפעתו של "גן האושר" על ידי הטסטוסטורון

האם בעתיד נשים לא יסבלו מדיכאון? מחקר אמריקני חדש מגדיל את הסיכויים שזה אכן יקרה. המחקר, שנערך על ידי חוקרי אוניברסיטת דרום פלורידה, קולומביה והמרכז לפסיכאטריה בניו-יורק, מצא את הגן המבטא אושר אצל נשים. המחקר פורסם בגיליון החדש של כתב העת לפסיכאטריה ונויורוביולוגיה.

 

עוד על האושר:

יש למה לחכות: האושר מגיע לשיא בגיל 80

מ-20 עד 60: המתכון לאושר בכל התחומים

חוקרים: המתכון לאושר - כסף, והרבה

 

מחקרים קודמים כבר הראו כי גורמים גנטיים אחראיים ל-35% עד 50% מהאושר אצל בני אדם. שאר הסיבות נעוצות בגורמים סביבתיים, והשילוב ביניהם הוא הקובע את דרגת האושר. אף שנשים חוות רמות גבוהות של חרדה והפרעות מצב רוח, לעומת גברים, הן נוטות לדווח יותר על אושר והסיבה לכך לא הייתה ברורה. לכן החליטו החוקרים לבדוק האם ישנו בסיס גנטי לתופעה.

 

במחקר ביצעו החוקרים ניתוח גנטי של 193 נשים ו-152 גברים. החוקרים התמקדו בביטויו של אחד הגנים הנקרא MAOA (מונאמין אוקסידאז A).

זהו גן שכבר הוכח במחקרים קודמים כי הוא קשור למצב רוח טוב.

 

מנגנון הפעולה של MAOA פועל על ידי כך שהוא משפיע על המעבירים העצביים סרוטונין ודופמין ומשאיר אותם זמן ממושך יותר במערכת העצבים - ובכך משפר את מצב הרוח. אפקט זה מנוצל גם בתרופות נוגדות דיכאון, שגם הן מעכבות את ספיגתם של המעבירים העצביים הללו, ובכך משמשות לשיפור מצב הרוח. החוקרים מצאו כי אצל נשים בהן קיים ביטוי ירוד של הגן קיימת דרגת אושר גבוהה יותר בהשוואה לנשים בהן הגן מתפקד באופן פעיל יותר.  

 

ומדוע הגן משפיע על נשים ולא על גברים? החוקרים הסבירו כי לגברים רמות טסטוסטורון גבוהות והוא כנראה זה שמנטרל את פעותו של גן ה-MAOA בדרך שאינה ברורה עדיין.



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אושר. הגורמים הגנטיים אחראיים ל-50% ממנו
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים