שתף קטע נבחר

סוף המאחז: מפנים את מגרון, נערים מתבצרים

חלק מהתושבים החלו לארוז וצפויים לעזוב את המאחז למדרשה בעפרה. כוחות ביטחון חילקו צווים, נערים התבצרו על גג קרוואן. אחרים שהגיעו מבחוץ הוצאו בכוח. דובר המקום תקף את "כוחות ההרס" של נתניהו, בגין ויעלון: "לא נסכים ולא נישבר". אלוף הפיקוד ניצן אלון מפקח על הפינוי

סוף הסיפור של גדול המאחזים הבלתי חוקיים ביהודה ושומרון: חלק מתושבי מגרון התחילו הלילה (א') לארוז את תכולת בתיהם והם צפויים לעזוב את המאחז בשעות הקרובות. שוטרי יס"מ ומג"ב חילקו צווי פינוי הסופיים לתושבים. גם מפקד פיקוד המרכז, אלוף ניצן אלון, הגיע לפקח על הליך הפינוי. כמה נערים שבאו מחוץ למאחז התבצרו על גג קרוואן, ויש היערכות לפנותם. ynet המעביר שידור חי ממגרון.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 
השוטרים מול הנערים על הגג (צילום: אבי פרץ) (צילום: אבי פרץ)
השוטרים מול הנערים על הגג(צילום: אבי פרץ)

 

כוחות מג"ב מוצבים בדרכי הגישה למאחז ומונעים מגורמים לא רצויים להיכנס אליו, אך למקום הגיעו כמה נערים מהמאחזים באזור במטרה למחות על הפינוי. עשרות נערים נכנסו לשני בתים כדי להקשות על כוחות הפינוי, וכמה מהם התבצרו על אחד הגגות. המשטרה הוציאה את רובם, חלקם התנגדו והוצאו בכח. הנערים שעלו על הגג נותרו במאחז.

 

הנערים על גג הקרוואן (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הנערים על גג הקרוואן(צילום: גיל יוחנן)

  

חיבוק אחרון ופרידה. הבוקר במגרון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
חיבוק אחרון ופרידה. הבוקר במגרון(צילום: גיל יוחנן)

 

צו הפינוי שחולק הבוקר ()
צו הפינוי שחולק הבוקר

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

הרב מרדכי רבינוביץ' שבנו סירב לקבל את צו הפינוי אמר כי "מדובר בפעולה בלתי-מוסרית בעליל, גם אם מגובה בפסק דין של בית המשפט העליון. אני לא יודע מה זה להתפנות מרצון או לא מרצון, אני יודע שבאנו ליישב את ארץ ישראל שנגזלה מאיתנו וחזרנו אליה".

 

התושבים עצמם תקפו באמצעות דובר היישוב את שרי הימין. "השבוע יעלו כוחות ההרס שליחי נתניהו, בגין ויעלון, להרוס את מגרון. תושבי מגרון כואבים ונבגדים ומוחים על ההרס המיותר והאומלל שעתיד להתרחש כאן", נמסר.

 

"תושבי מגרון מעולם לא שיתפו ולא ישתפו פעולה עם הרס יישובם. אנו קוראים לכל אדם בריא בנפשו וישר דרך לצאת מביתו, למחות, לזעום ולזעוק יחד איתנו על העוול הנורא וההרס האומלל שממשלת הליכוד מעוללת בימים אלו. נאמר לכל מבקשי רעתנו: לא נסכים ולא נישבר. היום כולם כבר יודעים: סיפור מגרון ייגמר בשני יישובים לפחות".

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
  

 

המשפחות יעברו בשלב הראשון למדרשת ארץ בנימין בעפרה, לפני שיוכנו סופית בתיהם החדשים באתר הסמוך ב"גבעת היקב", שהוקם בעלות עשרות מיליוני שקלים. במוצאי שבת התקיימה ישיבה יישובית שבה דנו בפינוי, אך לא הגיעו להסכמה בין כל התושבים. לפי שעה נראה כי לא צפויה אלימות מצד התושבים עד הפינוי הסופי ביום שלישי, כפי שקבע בג"ץ. 

 

בבוקר יגיעו כנראה אנשי משרד הביטחון למאחז על מנת להעביר לתושבים ארגזים לצורך הפינוי. הם יארזו את מטלטליהם בהדרגה עד ליום שלישי. לכל משפחה ניתן החופש לנהוג כפי שהיא רואה לנכון וייתכן שאנשי המשטרה ומג"ב ייאלצו לשאת כמה מהמשפחות מחוץ לביתם. במהלך השבת בילו התושבים יחדיו, סעדו בצוותא, ערכו שיעורים מיוחדים ונפרדו מהמאחז.

 

 (צילום: lowshot.com) (צילום: lowshot.com)
(צילום: lowshot.com)
 

 

מאז החלטת בג"ץ בשבוע האחרון לפנות את כל התושבים עד יום שלישי, עורכים התושבים דיונים כיצד עליהם לנהוג. בשתי ישיבות שערכו כלל יושבי מגרון התעוררה מחלוקת בין המצדדים בעזיבה בהסכמה, ובין אלו החושבים כי החלטת בג"ץ מפלה את התושבים ועליהם להביע מחאה על פינוים באמצעות הישארות בבתים עד הרגע האחרון.

 

במשרד הביטחון לא המתינו להחלטת התושבים וכבר העמידו את כל הדרוש לסייע להם במקרה של פינוי מרצון. במקביל, הושלמו גם ההכנות הדרושות למקרה שיהיה צורך בהתערבות משטרתית. הדבר היחיד שנראה ודאי הוא שהפינוי יעבור ללא אלימות חריגה מצד התושבים.

 

פגיעה ברכב פלסטיני בשבוע שעבר (צילום מסך) (צילום מסך)
פגיעה ברכב פלסטיני בשבוע שעבר(צילום מסך)

 

הצתת רכב פלסטיני ליד רמאללה (צילום מסך) (צילום מסך)
הצתת רכב פלסטיני ליד רמאללה(צילום מסך)

 

צה"ל והמשטרה מוטרדים יותר מפעולות נקם של מתנחלים ("תג מחיר") בשל הפינוי. בשבוע שעבר הועלו באש כלי רכב פלסטינים בגדה בשני מקרים שונים. הפעם חוששים כי זעמם של אנשי הימין הקיצוני יופנה גם לעבר מחנות צה"ל והמשטרה. צה"ל יתגבר את כוחותיו באזור וככל הנראה גם יוכרז חלק מהאזור שטח צבאי סגור.

 

במקביל נמשכות העבודות להכשרת אתר הקראווילות בגבעת היקב. ביום שישי ניתן היה לראות כי מעקות הבטיחות במקום הותקנו. היעדרם של המעקות עמד בבסיס טענת התושבים בפני בג"ץ כי האתר אינו מוכן. טכנאי מזגנים וחשמלאים ימשיכו את עבודתם סביב השעון עד למועד הפינוי ואף לאחריו.

 

עבודות בגבעת היקב (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עבודות בגבעת היקב(צילום: EPA)
 

 

עובדים סביב השעון בגבעת היקב (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עובדים סביב השעון בגבעת היקב(צילום: EPA)

 

בג"ץ פסק בעבר כי יש לפנות את כל המאחז, הנחשב לגדול ביותר, מכיוון שהוא נבנה על קרקע פלסטינית.

 בתחילת השנה ביקשה המדינה ארכה לפינוי עד סוף שנת 2015, בעקבות הסדר שאליו הגיעו הדרג המדיני ומתיישבי המאחז. בג"ץ דחה את ההסדר והורה לפנות את הקרקע עד לאחד באוגוסט השנה.

 

שבועיים לפני פקיעת התוקף עתרו התושבים לבג"ץ וביקשו לדחות את הפינוי בטענה כי רכשו את קרקע המאחז. גם המדינה הצטרפה לבקשה ונימקה את עמדתה בסיבות מבצעיות ולוגיסטיות.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 01/09/2012 23:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עולים לגג
צילום: גיל יוחנן
בכניסה למגרון, לפנות בוקר
צילום: גיל יוחנן
הכתובת על הקיר
צילום: גיל יוחנן
אלוף הפיקוד ניצן אלון, הבוקר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים