שתף קטע נבחר
 

יש בה המון: סיור קולינרי במרכז העיר אשקלון

השבוע שלחנו את כתבנו לתור אחר מסעדות שוות בעיר המערבית בישראל: אשקלון. הוא חזר מאוהב במדרחוב ועם רשמים על עוגות שוקולד נימוחות, מסעדת שף משתלמת, שווארמה עם שם מפוצץ וקינוח רומני בלתי נשכח. דיווח עסיסי

אחרי שסרקתי ומצאתי שפע מקומות שווים בהרצליה, החלטתי לצאת ולתת את הכבוד הראוי לעיר המערבית ביותר בארץ - אשקלון.

 

עוד בערוץ האוכל:

הרצליה קיפוח: כל מה ששווה לאכול במרכז הרצליה

השירות? זוועה, וגם הבשר. מורטן שם את ישראל על הסכין

בוחשים בתבנית: עוגה בחושה מושלמת

 

רוב האזכורים על העיר מופיעים בשנים האחרונות במדורי החדשות, ומשכיחים את העבודה שהסצנה הקולינרית באזור המדרחוב והשוק של מרכז העיר בהחלט מצדיקה ביקור, במיוחד עכשיו כששקט והרחובות התרוקנו מהמבקרים בפסטיבל בריזה ומהנופשים של החופש הגדול.

 

רגוע שם, אחרי שהתחיל בית הספר והסתיים פסטיבל בריזה. אשקלון (צילום: אליעד לוי) (צילום: אליעד לוי)
רגוע שם, אחרי שהתחיל בית הספר והסתיים פסטיבל בריזה. אשקלון(צילום: אליעד לוי)

 

אנונה

ביציאה מהמדרחוב העירוני והרחב, ממוקם בית הקפה הקטנטן הזה. אנונה הוא מקום שקט וביישני, שלא מוכר גם בקרב רבים מתושבי העיר. ממבט ראשון, הקפה נראה כמו חנות קטנה, אבל אל תתנו לפסאדה להטעות אתכם – מדובר באחד המקומות הנעימים שיצאנו לנו לסעוד בהם בזמן האחרון.

 

התפריט ביסטרואי משהו (ומוגש עד שעה 16:00 בלבד), כשעל האוכל ושלל המאפים אמון השף תומר ורטהיימר. במנות הפתיחה ניתן למצוא גרבלקס סקנדינבי - סלמון בכבישה ביתית קלאסית של שמיר וסוכר חום, שמוגש בתוספת של גבינת שמנת לצד ממרחים ופוקצ'ה )42 שקלים) וברוסקטה עם סרדינים כבושים וממרח פלפלים (44 שקלים)

 

מומלץ לנסות לעיקריות את מנות הפסטה שמוכנות מפסטה טרייה/ המומלצות מביניהן הן אנונה - פסטה ברוטב כרישה, שום ופטריות וכן הניוקי הנימוח ברוטב חמאת העגבניות (60 שקלים).

 

לקינוח, אסור לוותר על העוגות והמאפים הביתיים של ורטהמייר, שניתן גם לקחת הביתה כטארט שוקולד (24 שקלים), מאפה במילוי קרם שקדים (12 שקלים) ועוגת גזר שלא מעולם הזה.

 

 (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

בשורה התתונה: ביסטרו שף שלא מבייש שום מקום בעיר הגדולה. מומלץ בחום.

אנונה. הרצל 4, בית פרנק. 086723881. כשר חלבי.

 

מסעדת הניצחון

מה לא נכתב כבר על מסעדת הניצחון הרומנית? כמעט הכול מהכול, כמו שמעידים הקירות, עליהן תלויות אינספור כתבות. אחרי שאוכלים כאן, אפשר להבין למה כל פלוני ששאלתי ברחוב על מקום מומלץ כיוון אותי למסעדה זו.

 

צמד הבעלים של המקום הם שייע ליבושור (88), המייסד ויוסי הייניק, שנכנס לעסק ממש לא מזמן – לפני 30 שנה. ליבושור הקים את המסעדה ב-1951 וקרא לה על שם על הניצחון במלחמת השחרור שלחם בה שלוש שנים קודם לכן.

 

 (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

העיצוב שלעצמו לא השתנה יותר מדי במהלך השנים, או לפחות מאז שנות השמונים, עם מתקן המפיות החד פעמיות שמונח על השולחנות בנונשלנט. אבל מצד שני גם המחירים לא השתנו יותר מדי (מי אמר קבב ב-5 שקלים ולא קיבל) ובכלל - לכאן לא באים בשביל כורסאות מעור ומוזיקת צ'יל אאוט, אלא בשביל האוכל.

 

אז כמו היום, גולת הכותרת היא הגריל, עליו צורבים ביד אומן סטייקים מבשר לבן ובקר וכן שלל חלקי פנים כמוח, עמוד שדרה, שקדים וכליות, שמגיעים לצד צ'יפס מעולה וביתי ומגוון חמוצים לא שגרתי של אבטיח ועגבנייה.

 

מומלצים במיוחד הסטייק הלבן (60 שקלים) והאנטרקוט (70 שקלים), שניים משלישיית מנות הגריל האהובות ביותר על העדה (הצלע השלישית, מיטיטיי, הקבב הרומני המפורסם, דווקא פחות מומלץ כאן), שנהנות כאן מדרגת צלייה ואיכות בשר מעולה.

 

מומלץ כאן במיוחד. סטייק לבן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מומלץ כאן במיוחד. סטייק לבן(צילום: ירון ברנר)

 

מסביב לבשר אפשר למצוא מרק צ'ורבה החמצמץ, שמכיל בשר לבן ולאושיטאן, הצמח שנותן את טעמו הייחודי של המרק (20 שקלים) ומהווה פתיח מצוין. עוד במרקים: בורשט רוסי ו – הפתעה - מרק רגל תימני (30 שקלים), שהצטרפו למבחר עם הזמן ונהנים כיום מעדת מעריצים סולידית.

 

המנות הראשונות מתומחרות ב-20 שקלים ובמבחר ניתן למצוא שלל מנות אשכנזיות כרגל קרושה, דג מלוח וכבד קצוץ לצד הספציאליטה הרומני – איקרה חיוורת ונוצצת.

 

במתוקים התמוגגנו, לא פחות ולא יותר, מהפפנאש, סופגנייה מטוגנת שמוגשת עם הר של שמנת חמוצה וקונפיטורת ענבים חלומית (20 שקלים).

 

בשורה התחתונה: כשמה כן היא – מסעדה שהיא נצחון קולינרי. שווה ביקור מיוחד

מסעדת ניצחון: הרצל 32, אשקלון. 08-6727182

 

שווה נסיעה במיוחד למסעדת הנצחון. פפנאש (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שווה נסיעה במיוחד למסעדת הנצחון. פפנאש(צילום: shutterstock)

 

בית האוכל הבוכרי

עם פתיחת התפריט ב-"בית האוכל הבוכרי", גיליתי לקסיקון מאכלים בלתי מוכר לחך הממוצע

 

. באחש, שורפה, פלוב, טאבקה ועוד הם רק חלק משמות המאכלים המוגשים כאן שיחד עם העיצוב במקום, שכולל שלל קשתות ופיתוחים בקירות, מעניקים הרגשה שכאילו נחתנו במקום רחוק

 

 (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

האוכל הבוכרי עמוס בבשר כבש, חומוסים, אורז ובצקים יחודיים ותבלינים של זרעי כמון וכוסברה, אגוזים ודומדמניות. המנות הראשונות כוללות בצקים ממולאים מהמטבח הבוכרי – סאמוסה, סוג של סמבוסק מרכז-אסיאתי במילוי כבש; גודז'גידז'ה - בצק אפוי ממולא בשר כבש ובצל חתוכים (9 שקלים) וכן בילשי, בצק שמרים ממולא בבשר טחון (8 שקלים), ופירושקי בגירסה הצמחונית, עם תפוחי אדמה, כרוב ופטריות (4 שקלים).

 

 (צילום: יניב אמר)
 

טעמים חדשים, ממקומות רחוקים. אושפילאו וגודז'גיז'ה (צילום: יניב אמר)
טעמים חדשים, ממקומות רחוקים. אושפילאו וגודז'גיז'ה(צילום: יניב אמר)

 

במסעדה בוכרית אי אפשר שלא להזכיר את הגריל, לב המטבח, שמנפק במקרה של "בית האוכל" קבב מיוחד עם בצל ושומן (19 שקלים), רולדת סינטה ושומן כבש (30 שקלים), ואנטרקוט (28 שקלים).

 

האושפילאו היא מנת הדגל של המקום ומכילה אורז צהוב, בשר כבש, גזר, חומוסים וצימוקים (30 שקלים). עוד בתפריט: באחש, אורז עגול מעורבב בהמון ירק קצוץ דק, מה שנותן לו את הצבע הירקרק ויוצא הדופן (30 שקלים).

 

במקום מוצעת גם עיסקית שכוללת מרק דושפרה (שמכיל כיסונים עם בשר טחון והרבה בצל שוחים במרק עם חומוסים גזר וקוביות בקר), מנה ראשונה, אושפלו/ בחש ושתייה קלה ב70 שקלים).

 

בשורה התחתונה: מסע מסקרן בין סירים בוכרים.

הכרם 1255, אשקלון. 086722880. כשר

 

שווארמה ראש העיר

רוב השווארמות והפלאפליות בעיר נהנות, כנהוג בז'אנר, משמות גרנדיוזיים. "השוורמה הטובה בעיר", "פלאפל אחי טעים" וחבריהם נשמעים אמנם מבטיחים, אבל דווקא "שווארמת ראש העיר", (ולא, היא לא קרוייה כך כי ראש העיר חותך פה שווארמה), נחשבת בעיר לטובה מכולן.

 

הטובה באשקלון, לפחות לדעת כתבנו. שווארמה ראש העיר (צילום: יניב אמר)
הטובה באשקלון, לפחות לדעת כתבנו. שווארמה ראש העיר(צילום: יניב אמר)

 

את המקום פתחו לפני 8 שנים האחים כהן, להב וליאור, ואין קשר לשווארמה המפורסמת ממדרחוב נווה שאנן התל אביבי. מנת השווארמה מתומחרת ב-25 שקלים, והדגש הוא על הפיתות האווריריות ועל מגוון הסלטים – מעל 20 מהם מככבים בעמדה הייעודית.

 

בשורה התחתונה: השווארמה הטובה בעיר

רחוב צה"ל 3, אשקלון. 08-6750803

 

לונה

מסעדת לונה ממוקמת במתחם החאן העתיק, בצמוד למוזיאון העיר. זוהי מסעדה יחסית חדשה ואלגנטית, שמתפארת במגוון של מנות ים תיכוניות משודרגות, כשהשף של לונה, מיקי סויסה, מתמחה במטבח המרוקאי- ספרדי ומביא לצלחת מנות מרתקות עם טוויסט.

 

בתור מסעדת שף, המחירים יחסית הוגנים. בין הראשונות ניתן למצוא מאפה טלה בדפי פילו ורוטב קרם חומוס וסילאן (39 שקלים), סיגר דג-ים עם סלסת עגבניות (34 שקלים) וקבבוני אנטריקוט עם זיגוג בלסמי על מצע פירה (34 שקלים),

 

בעיקריות מככבים קבב מרוקאי על מצע חציל וגרגירי חומוס וטחינה (69 שקלים), מדליוני פילה על פירה עם רוטב ציר בקר ויין (109 שקלים) וטורטליני פטריות פורטובלו עם שקדי עגל, אולי המנה הטובה במסעדה (85 שקלים).

 

מי שמגיע לכאן בראשון יכול להצטרף לסדנת בישול של סוויסה, שמעביר במקום שיעור בעישון ובישול בשרים ודגים וכן אפיית לחמים.

 

בשורה התחתונה: מסעדת שף אשקלונית נולדה

 

לונה. כיכר החאן 1, אשקלון. 086722220

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
במסעדת הנצחון הוא אלוהי. פפנאש
צילום: shutterstock
מומלצים