שתף קטע נבחר

תוקף אמינות: טיפים ליצירת מכתב המלצה מוצלח

לאסוף ממליצים איכותיים זה חשוב - אבל אל תשכחו לקבל מהם גם מכתב המלצה. למה זה חשוב ואיך תפיקו מכתב המלצה שיעזור לכם להתקבל לעבודה? טיפים חשובים

קורות החיים שלכם מרשימים ואתם צולחים בקלילות את ראיונות העבודה. אך בזמנים בהם על כל משרה מתמודדים מאות מועמדים – ייתכן שמה שיטה את הכף לטובתכם תהיה דווקא המלצה איכותית.

 

עוד במדור קריירה

 

מכתב המלצה – צריך כזה בכלל בימינו?

נכון, בעידן בו הקשרים שלנו מתנהלים ברובם בעולם הדיגיטלי, סביר להניח כי המעסיק הפוטנציאלי שלכם יעדיף יצירת קשר עם הממליץ דרך הטלפון, המייל ואפילו בפייסבוק על מכתב מוכן שמקורו לא בטוח. יחד עם זאת, עדיין קיימים מקרים בהם מכתב המלצה עלול להידרש מכם:

 

כאשר תגיעו למראיינים מהדור הישן. הם בקושי יודעים מה זה מייל ואיך משתמשים בו ועל פייסבוק ולינקדאין בכלל אין על מה לדבר. סביר להניח שמכתב המלצה זו הדרך שהם מרגישים איתה בנוח וצריך לקחת אותם בחשבון.

 

למקרה שהקשר עם הממליצים יתנתק. עזבתם את מקום העבודה הקודם בפתאומיות והקולגות שלכם נותרו מאחור. כל מה שנשאר לכם הוא המכתב. לכן, היו מוכנים לסיטואציה כזו ובקשו את המכתב מראש.

 

מול חברות שוחרות ביורוקרטיה. בדומה למעסיקים מהדור הישן, חברות מסוימות עובדות דרך קבע בשיטה מסוימת ומסודרת – גופים ממשלתיים, למשל. חברות רבות מבקשות לקבל את מכתבי ההמלצה מצורפים לקורות החיים וכדאי להיערך גם לתרחיש כזה.

 

על כל צרה שלא תבוא. אין לדעת באיזו סיטואציה יצוץ הצורך למכתב המלצה ואיזו הזדמנות קיומו יכול ליצור עבורכם.

 

מה כולל מכתב המלצה מוצלח?

חשוב מאוד כי מכתב ההמלצה ייראה מרשים, איכותי ואמין, באופן שישכנע את המעסיק הפוטנציאלי שלכם להעסיק אתכם בלב שלם.

 

ריכזתי מספר דגשים שכדאי להקפיד עליהם בעת ניסוח מכתב ההמלצה שלכם. גזרו, שמרו והעבירו הלאה לממליצים עליכם.

 

1. לפעמים עדיף להישאר בתבנית

מרבית מכתבי ההמלצה נכתבים לפי תבנית קבועה בניסוח פורמאלי שכדאי להקפיד עליה:

- משמאל – תאריך כתיבת ההמלצה.

- בראש המכתב יש צורך בהפניה לכל דורש או "לכל מאן דבעי".

- לאחר מכן הנדון, מלל קצר המתאר מהיכן כותב המכתב מכיר אתכם, דברי הערכה ושבח של הממליץ.

- חתימת הממליץ לסיכום המכתב.

 

2. אשף במטבח, חובב צ'ינצ'ילות ונגר בחסד

כדאי שמכתב המלצה יהיה קולע וקצר. אין צורך לבקש מהממליץ להפליג בשבחים עליכם, אלא לעזור לו להתמקד במחמאות מתומצתות ורלוונטיות. פרגון יתר ייתפס כלא אמין ויפעל לרעתכם.

על הממליץ להתייחס למיומנויות, כישורים ותכונות רלוונטיים למשרה ולציין משימות או פעילויות בהן לקחתם חלק. אפשר לציין מה כלל התפקיד ולפרט תכונות אופי שבאו לידי ביטוי במהלך התפקיד כגון: מסירות לעבודה, חריצות, יחסי אנוש טובים וכדומה.

 

3. רגע, על מי המכתב הזה בכלל?

חשוב שהממליץ יציין באופן מפורש שהוא ממליץ עליכם. לדוגמא: "אני ממליץ בלב שלם על העסקתו של...". כותב מכתב ההמלצה גם יכול ל"דבר" בשם החברה – "X עבד בחברתנו והפגין כישורים יוצאי דופן" או בחירה בגוף ראשון "מההכרות שלי עם..." או "בעבודה משותפת שלי עם...".

 

4. על החתום: הממליץ שלכם

יש להוסיף למכתב חתימה אישית, כולל הגדרת תפקיד ומקום הארגון ואם אפשרי - מומלץ בנוסף להטביע חותם בחותמת משרדית. העדיפו שההמלצה תכתב על דפי נייר עם לוגו החברה בה עבדתם או אליה שייך הממליץ.

 

מה קורה אחרי שקיבלתם לידיכם את המכתב?

לאחר קבלת מכתב המלצה לרשותכם, כדאי לשכפל אותו במספר עותקים ולשמור במקום בטוח. אין לדעת מתי תזדקקו לעותק שלו בשליפה.

 

חשוב לא פחות מכל ניסוח: שמרו על מכתב ההמלצה שלכם נכון. אם סיימתם את תפקידכם, מכל סיבה שהיא - הישארו ראויים ומשקיענים עד הסוף, גם אם זה קשה וגם אם פיטרו אתכם. החודש האחרון שלכם בארגון הוא החודש שכולם יזכרו מכם, כולל הממליצים שלכם.

 

ליאת בן תורה-שושן היא מומחית לקורות חיים ב-AllJobs  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אילן בשור
ליאת בן תורה-שושן
צילום: אילן בשור
צילום: Shutterstock
מומלצים