שתף קטע נבחר

אילת: ילדי הזרים ישולבו, הורים מאיימים להשבית

עיריית אילת תיישם את ההסכם שהושג בבית המשפט העליון ותשלב 30 ילדי מבקשי מקלט במערכת החינוך בעיר. אך יש הורים שעדיין מתנגדים. ביום שישי הם הפגינו בפתח בית ספר וקראו: "מסתננים לא בבית ספרנו, עד כאן"

30 ילדי מבקשי מקלט באילת מתכוננים לשילובם היום (יום א') במערכת החינוך הרגילה בעיר. מנגד, הורים לתלמידים בבית הספר היסודי "היובל" מאיימים להשבית את הלימודים במוסד בעקבות יישום ההחלטה לשלב את ילדי הזרים בבתי הספר בעיר. לעומת זאת, הורים בבית הספר "מצפה ים" הודיעו כי לא תהיה להם כל התנגדות לשילוב, "אם הורי התלמידים יוכיחו שהם וילדיהם מחוסנים".

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

שבועיים לאחר פתיחת שנת הלימודים, בעיריית אילת ומשרד החינוך יישמו את הסכם הפשרה בינם לבין ארגון אס"ף המסייע לפליטים, בעקבות פנייתו לבית המשפט העליון. פורום ועד ההורים העירוני התנגד נחרצות לשילובם של הילדים, ואף איים להשבית את בתי הספר, אך בית המשפט מתח ביקורת חריפה על ההימנעות משילובם.

 

פורום ההורים ויתר על המאבק, אך ביום שישי האחרון הפגינו הורים המתנגדים לפשרה בשער בית הספר "היובל". ביום ראשון הם מתכננים הפגנה גדולה יותר ואף השבתה של הלימודים.

 

הפגנה בבית ספר "היובל" שיקלוט 10 תלמידים (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
הפגנה בבית ספר "היובל" שיקלוט 10 תלמידים(צילום: מאיר אוחיון)

ההפגנה בבית הספר "היובל". "פליטים, לא בבית ספרנו" (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
ההפגנה בבית הספר "היובל". "פליטים, לא בבית ספרנו"(צילום: מאיר אוחיון)

 

על השלטים שהניפו ההורים נכתב: "מסתננים לא בבית ספרנו, עד כאן", "פליטים לא בבית ספרנו, היום זה 10 ומחר זה 100", "הורים התעוררו. בואו נעצור זאת בזמן". הם חילקו מנשרים להורים אחרים וקראו להם להצטרף למאבק.

 

באותו יום הודיע מִנהל החינוך באילת על שיבוץ 30 ילדי זרים בארבעה בתי ספר בעיר. בבית הספר "היובל" שובצו עשרה ילדים, ב"מצפה ים" שובצו גם כן עשרה, בתיכון "רבין" שובצו חמישה נערים וביחידה לקידום נוער גם כן חמישה. משרד החינוך הקצה לעניין צוות מורים נפרד, נוסף לצוות המורים הפועל בבית הספר, ואף הבטיח להשקיע משאבים נוספים ככל שיידרש.

 

על-פי ההסכם, הילדים הזרים ישולבו ב"כיתות קלט" (בדומה לכיתות לעולים חדשים), בהתחשב בפערים הקיימים במקצועות הלימוד. מטרת כיתות הקלט תהיה לתת מענה חינוכי לתלמידים שאצלם קיימים פערים במקצועות הלימוד בהתאם להערכות הפדגוגיות. עוד הוסכם כי במחצית שנת הלימודים ובתומה יתבצעו הערכות פדגוגיות לכל תלמיד כדי לבדוק את המענה שניתן בכיתות הקלט ואת האפשרות לשלבו בכיתה רגילה.

 

ללא הבדל דת, גזע ומין

במכתב ששלחו מנהלות בתי הספר להורים נכתב: "בהתאם להחלטת בית המשפט העליון, נערכנו לקליטת תלמידים בכיתת קלט רב גילית נפרדת בבית הספר. ראוי לציין שכל התלמידים למדו בבית הספר 'נוף אילות' במהלך השנים האחרונות, בית ספר שהיה בפיקוח משרד החינוך ופעל על פי תוכניות המשרד. פעילות הסברה נרחבת התקיימה עם פתיחת שנת הלימודים בבתי הספר בכלל ובבתי הספר הקולטים בפרט, במטרה להדגיש לתלמידים את הנושא של סובלנות וקבלת השונה. בית ספרנו ימשיך לפעול לטובת התלמידים כולם ללא הבדל דת, גזע ומין, ולחנך את ילדינו ברוח עקרונות החינוך של מדינת ישראל. אנו מצפים להבנתכם ולשיתוף פעולה".

 

אך בקרב ההורים הישראלים לא כולם קיבלו ברוח טובה את ההחלטה.

"כל עוד זה תלוי בי, בני לא ילמד בבית הספר", אמר הורה שסירב להזדהות, "אני לא גזען, הם פשוט צריכים ללמוד בבית ספר נפרד".

 

אורית רובין מארגון א.ס.ף אמרה בתגובה: "חבל שהילדים שלנו, הישראלים, יגדלו על כאלה ערכים. חבל שהמאבק מתגלה כמאבק גזעני. הייתי מציעה לאותם הורים להשקיע בערכים שהם מקנים לילדים שלהם ולא במאבקים שיצרו פה שנאת זרים ואמונה שהאחר הוא פחות טוב רק בגלל צבע העור שלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה נגד שילוב ילדי הזרים. "חבל שילדינו יגדלו על כאלה ערכים"
צילום: מאיר אוחיון
מומלצים