שתף קטע נבחר

אוכל בתמונה: תערוכת צילומים קולינרית

35 שפים נתבקשו לבחור את הצבע שלהם, להפוך אותו להשראה שלהם וליצור מנה מיוחדת. התוצאה: תערוכה מרהיבה של תמונות המשקפות את התהליך שעבר כל שף

האוכל שמוגש לנו מפעיל את חמשת החושים שלנו: המגע של האוכל על הלשון או בידיים, הקול ששומעים כשאנחנו לועסים או חותכים את האוכל (מכירים את קול הפצפוץ המתוק של קרם הברולה?), הטעם כמובן, וגם חוש הראייה שיש לו משקל רציני בכל הקשור למה שאנחנו אוכלים - לפעמים רק לפי המראה אנחנו מחליטים אם נאכל את מה שהוגש לפנינו או שנירתע ונהדוף את הצלחת.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

הצלם דן לב משלב בתערוכה חדשה שתיים מאהבותיו הגדולות: צילום ואוכל. תערוכת COLORFOOD מפגישה בין עולמותיהם של גדולי השפים בישראל, זה לצד זה, כל אחד בצבע שונה, כל אחד וטעמו האישי והיצירתי, כל אחד וההשראה שלו. התמונות עומדות למכירה שקטה, ההכנסה כולה תעבור לעמותת עלם.

 

ההשראה ומנה של ירון קסטנבאום - פירוט בהמשך  (סטיילינג וצילום השראה: ירון קסטנבאום) (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
ההשראה ומנה של ירון קסטנבאום - פירוט בהמשך (סטיילינג וצילום השראה: ירון קסטנבאום)(צילום: דן לב)

 

"כצלם אוכל שפועל בתחום כמה שנים, עלה הרעיון לשלב בין אוכל וצבע. ביוזמה של הסטודיו פנינו לשפים ותרמנו אותם לפרוייקט, כל שף בחר צבע והשראה ויחד עם סטיליסט מזון יצרנו יחד צילום מופשט המביא את עולמו של השף. השפים השתמשו באוכל כצבע ובבד כצלחת ומצאו בפרוייקט במה אמנותית ליצירתיות שלהם והביאו איתם מעולמם האישי. היו פה חלומות, אהבות, משברים, אובדן, אופטימיות, עבר ועתיד. הסטייליסטים, אמנים כשלעצמם, הביאו גם הם את היצירתיות שלהם ונתנו את הסגנון הייחודי להם.

 

עומר מילר בחר בצבע השחור וצילם את בית הקברות שמול ביתו, אהרוני הביא את הצבע הסגול של הסלק, ירון קסטנבאום בחר בצבע הירוק וסימל אותו בביתו שירה המסמלת בשבילו את האופטימיות והתקווה, ויקטור גלוגר הביא את כפר הולדתו של סלבדור דאלי ואת הצבע הכתום שאופייני כל כך למטבח הספרדי".

 

להוציא את האוכל מהצלחת

דן לב, הנחשב לאחד מצלמי המזון המובילים בישראל בשנים האחרונות והתערוכה, ביקש להוציא את האוכל לרגע מהצלחת ולהשתולל יחד אתו. לשם כך, בחר 35 מהשפים והמתכונאים המובילים בישראל, כגון: ישראל אהרוני, רות סירקיס, שגב משה, אביב משה, עומר מילר, שאול בן אדרת, ויקטור גלוגר, מיקי שמו, דניאל זך ועוד רבים וטובים, ונתן להם לבחור צבע, לאחר שבחר כל אחד מהם את הצבע שלו, החל תהליך עבודה מרתק אותו חלקו יחדיו דן הצלם, השף וסטייליסט נבחר. השילוש שף-סטיייליסט-צלם הוא שילוש חובה בצילומי מזון.

 

כל שף בחר את ההשראה שלו למנה מעולמות פנימיים וחיצוניים: דעה, רעיון, זיכרון, אכזבה, חלום, סערה, פנטזיה, רגש, ומכאן החל תהליך ספונטני ודינאמי של יצירת מנה. כמו במטבח, התהליך היה: ניסוי, ערבוב, טעימה, ניסיון נוסף, התלבטות ולבסוף, הגשה או במקרה הזה, צילום. עולמם הפרטי של השפים, שבדרך כלל הצבעים שלהם הם הדגים, הפירות, הבשר, הירקות או התבלינים, והבד שלהם הוא הצלחת, משתקף כאן מחוצה לה - צבע על גבי תמונה. הפרויקט מוכיח מעל לכל כי השפים הם קודם כל אומנים: ההיענות, ההתלהבות, פריצת הגבולות והתשוקה ליצור, הובילו לתהליך פורה ויוצא דופן ולתוצאה שונה. מפתיעה.

 

בין תמונה להשראה

סלט עלים של שוק רגע לפני חום הקיץ הכבד - המנה של ירון קסטנבאום

ההשראה שלי היא ההווי הנוכחי והאירועים הפרטיים בחיי העוטפים אותי בימים אלה: מצד אחד, משפחה אהובה עם תינוק שנולד ובעטיו מעגל לא פשוט שנסגר ובו אובדן לצד אושר גדול. בתי, שירה, מסמלת את האור, הכוח, החיות והאהבה. כל זאת לצד עיסוקי הנוכחי בהקמת השוק הגדול בארץ בו יתקיים מפגש בין עולם מערבי לא שבע, השקעה אדירה וחדשנות עם פשטות ואפילו נאיביות בחומרי גלם ואף שילוט אשר מציג אותם, באור, אותנטיות ואהבה.

 

חום/ממתק שוקולד ואגוזי מקדמיה - שי לי ליפא

"נייג'לה לוסון היא סוג של מודל לחיקוי עבורי, "פודית" אמיתית עם תשוקה ואהבה לאוכל. היא חושנית, נשית, מבינה קולינריה ולא מפחדת ללכת עד הסוף. בחרתי בתמונה בה נייג'לה משתעשעת עם רוטב קרמל מלוח. כשאהיה גדולה אני רוצה להיות נייג'לה!"

 

ההשראה והמנה של שי לי ליפא (סטיילינג: דלית רוסו) (צילום: ירון קסטנבאום, דן לב) (צילום: ירון קסטנבאום, דן לב)
ההשראה והמנה של שי לי ליפא (סטיילינג: דלית רוסו)(צילום: ירון קסטנבאום, דן לב)

 

שחור/paella negra - איל לביא

"המיקום החדש של "רוקח ים" בנמל יפו, עם השקיעה הרומנטית, מעלה בי זיכרונות וגעגועים לאחת המנות המדהימות שאכלתי בספרד: ""paella negra.

 

ההשראה והמנה של איל לביא (סטיילינג: קרן ברק) (צילום: איל לביא, דן לב ) (צילום: איל לביא, דן לב )
ההשראה והמנה של איל לביא (סטיילינג: קרן ברק)(צילום: איל לביא, דן לב )

 

  • התערוכה תתקיים ב"סלון יפו לאמנות", האנגר 2, נמל יפו, ותהיה פתוחה לקהל הרחב בין התאריכים 10-12/9/12 בשעות 11:00-22:00

 

  • סטיילינג: דלית רוסו, טליה גון אסיף, אוריה גבע, רותם ניר, אוריה גבע, גיל אטלן, אלי הופנר, קרן ברק

  • יזום והפקה: עילית אנגל, סטודיו דן לב

  • הפקת האירוע: אייל נאור

  • התערוכה בחסות ״מחלבות גד״


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון קסטנבאום, דן לב
הטעמים יוצאים מהתמונה
צילום: ירון קסטנבאום, דן לב
מומלצים