שתף קטע נבחר

פצצה של קציצה: 4 מתכונים לארוחה יום יומית

רביעיית מתכונים קלים ויומיומיים למאכל האהוב ביותר על סבתות, לפחות על פי השף שאול בן אדרת. בתפריט: קציצות עוף תאילנדיות, קציצות בקר עיראקיות, כדורי הודו בתנור וגם קציצות צמחוניות

נשיקה, חיבוק, חלה, סבתא וקציצות הם מושגים שבעיני תמיד הולכים יחד. בכלל, נראה לי שאין קציצות של אמא, אלא רק קציצות של סבתא. אולי בגלל שבעבר בשר טחון היה מוצר זול, זמין ונגיש וסבתות מכל עדה ואיזור בעולם נתנו את הטאץ', הטעם והמסורת עם הידיים שלהן ואמהות התקדמו לדברים אחרים. שניצל, למשל.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

קציצות היא אחת מהמנות עם הכי הרבה מסורת ונשמה שיש בעיני. אני ממליץ לאכול קציצות לפחות פעם בשבוע. אפשר לטחון כמעט כל דבר ולהוסיף למתכון. תנו לדמיון להשתולל.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

קציצות עוף תאילנדיות

ההשראה לקציצות האלו הגיעה ממנה שאכלתי בתאילנד. עמד שם מוכר רחוב, שנשא על כתפיו סל עם שתי סלסלות קש, באחת קציצות ובשנייה אורז לבן שספג את כל הטעמים מהרוטב של הקציצות. המנה שלי היא סוג של טוויסט למנה שלו, גם אותה מומלץ להגיש עם אורז לבן מאודה.

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

 

לקציצות:

500 גרם בשר פרגית טחון

2 כפות ג'ינג'ר קצוץ

5 שיני שום כתושות

2 בצלים פרוסים דק

מלח, פלפל

1 כפית סוכר

1 פלפל צ'ילי קצוץ דק

4 כפות רוטב סויה

1 ביצה

 

לציפוי:

3 ביצים

מעט קמח

פירורי לחם (מומלץ: פנקו)

2 כפות שומשום שחור

 

לרוטב:

1 פחית קרם קוקוס

2 כפות שורש ג'ינג'ר

2 יחידות פלפלי צ'ילי אדום חריף

1 ענף של למון גראס

6 יחידות עלי ליים כפיר

5 שיני שום

1 בצל בינוני

1/4 כוס שמן צמחי

2 כפות סוכר

1 כף מלח

מעט פלפל שחור

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצה.
  2. טובלים כל אחת בקמח ואז בביצה ולבסוף בפירורי ה"פנקו" שעורבבו עם השומשום.
  3. מטגנים בשמן צמחי שחומם מראש בגובה של 1.5 ס"מ
  4. מכינים את הרוטב: מכניסים את כל המרכיבים מלבד קרם הקוקוס למעבד המזון וטוחנים לעיסה חלקה ככל האפשר. יוצקים את המסה שהתקבלה למחבת יבשה ומבשלים כ-3 דקות, לאחר מכן יוצקים פנימה את קרם הקוקוס מעל התערובת ומצמצמים לשליש כמות.

  5. הגשה: שופכים את הרוטב לקערה , מסדרים את הקציצות מעל ובוזקים מעל הכל כ-50 גרם בוטנים קלויים וקצוצים וכ-20 עלי בזיליקום


 

קציצות בקר של סבתא

מתכון של סבתא רחל מהצד העיראקי שלי. בכלל, קציצות ברוטב אדום תמיד עושים לי הרגשה של בית, של ילדות. היום אמי מכינה את הקציצות לילדים שלי.

 

אופן ההכנה:

 

לקציצות:

1/2 קילו בשר בקר טחון (שמן)

1 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק

1 בצל לבן קצוץ דק

2 ביצים

2 כפות פירורי לחם

1 כף מלח + פלפל

1 שורש סלרי מגורר בפומפיה דקה

3 שיני שום כתושות

 

לרוטב:

1 כוס ציר עוף

1 כף חוויאג' למרק

1 כף בהרט

4 עגבניות אדומות מגורדות בפומפיה גסה

1 כפית מלח + פלפל

2 כפיות סילאן

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות. יוצרים בידיים רטובות כדורים ומשטחים אותם לקציצות.

  2. צולים את הקציצות במחבת גריל מעט משומנת.

  3. מטגנים במחבת במעט שמן זית את הבצל והשום, מוסיפים את כל שאר המרכיבים. מצמצמים כ-20 דקות.

  4. מוסיפים את הקציצות, מפזרים מעל כוסברה קצוצה ו-5 כפות של טחינה גולמית ומגישים לשולחן.

 

קציצות הודו בריאות בתנור

יופי של קציצות שאופים בתנור, ללא טיגון בשמן. יש בהן מרכיבים רבים שעושים שמח והדיאטנית תאשר בשמחה.

 

המרכיבים:

400 גרם חזה הודו טחון

25 גרם שיבולת שועל קלויה

2 כפות גרעיני חמנייה קלופים וקלויים

1 כף צימוקים שחורים קטנים קצוצים

1 כף חמוציות מיובשות קצוצות

1 כף שומשום מלא

2 כפות גרעיני דלעת קלופים וקלויים

1 כף סילאן

1 כפית פלפל

1 כף מלח

2 בצלים בינוניים קצוצים דק מטוגנים במעט שמן זית עד הזהבה

2 ביצים

2 כפות פירורי לחם

2 כפות אגוזי מלך קצוצים

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים יחד ויוצרים קציצות בגודל של 50 גרם כ"א, מניחים על נייר אפיה משומן במעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש 200 מעלות עד הזהבה.
  2. הגשה: מטפטפים מעל הקציצות טחינה גולמית משומשום מלא ומגישים.

 

קציצות פטריות עם גבינה ופסטו

לפני כמה שנים ערכתי קייטרינג בחתונה של זוג צמחוניים שדרשו שהמנות יהיו עם הרבה מעוף, אך ללא עוף. הקציצות הצמחוניות שלפניכם גרפו את מירב המחמאות.

 

המרכיבים:

10 פטריות שמפניון בינוניות

8 פטריות פורטבלו בינוניות

1 חבילה של פטריות יער

2 כפות פירורי לחם

1 ביצה

3 שיני שום קצוצות דק

1 בצל ירוק פרוס דק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

 

לטיגון:

25 גרם חמאה

1/2 כוס שמן זית

 

לפסטו:

1 כוס עלי בזיליקום

1 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים

1/2 כוס צנוברים

1/2 כוס פרמז'ן מגורד מאיכות טובה

1/2 כוס שמן זית

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה פלפל גרוס

4 שני שום

 

אופן ההכנה:

קוצצים דק את כל הפטריות . מניחים במחבת משומנת קלות ומטגנים עד להתאיידות כל המים מהמחבת.

מניחים במסננת עד שיתקררו.

מערבבים את כל המרכיבים בקערה. יוצרים קציצות גדולות ומטגנים (ב-25 גרם חמאה וב-1/2 כוס שמן זית) 3 דקות מכל צד עד להזהבה

מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים למחית חלקה.

להרכבת המנה- מניחים כף רוטב פסטו במרכז הצלחת ומעליו קציצה ומעט גבינת מנצ'גו מפוררת מעל הכל.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עיראקיות. קציצות ברוטב
צילום: ירון ברנר
מומלצים