שתף קטע נבחר

נגיף קטלני חדש: מש' הבריאות הפיץ הנחיות חירום

שני חולים שביקרו בערב הסעודית נדבקו בנגיף ממשפחת ה"קורונה", שהביא למותו של אחד מהם. אין כל תרופה או חיסון נגד הנגיף. לידי ynet הגיע מסמך הנחיות חירום לצוותי הרפואה הנדרשים לנקוט באמצעי בידוד קפדניים בכל חשד

איום חדש על עולם הרפואה: בעקבות הדבקתם של שני מבקרים בסעודיה בנגיף ה"קורונה" החדש, שלא היה מוכר לעולם, ושהביא למותו של אחד מהם, הפיץ משרד הבריאות מסמך הנחיות חירום לצוותי הרפואה, הנדרשים לנקוט באמצעי זהירות ובידוד קפדניים בכל מקרה של חשד להדבקה.

 

עוד חדשות בריאות ב-ynet:

 

בשבוע החולף זוהה נגיף קורונה חדש הגורם לתחלואה נשימתית חדשה. במקרה הראשון שדווח ב-20 בספטמבר, נפטר בן 60 מדלקת ריאות ואי ספיקת כליות חמורה בערב הסעודית ביוני השנה. בבדיקה שלאחר המוות, זוהתה עדות לזיהום בנגיף הקורונה. הדגימות נשלחו לרוטרדם שבהולנד, שם נמצא כי מדובר בנגיף קורונה חדש ולא מוכר.

 

יומיים אחר כך, בן 49 תושב קטאר, שביקר בערב הסעודית קודם לכן, לקה גם הוא בדלקת ריאות ואי ספיקה כלייתית קשה. הוא הועבר מיחידה לטיפול נמרץ בקטאר לבית חולים בלונדון. בבדיקת דגימות כיח נמצאה עדות לזיהום בווירוס קורונה החדש, הדומה גנטית ב- 99.5% לנגיף שבודד בהולנד.

 

נכון לרגע זה לא אומתו מקרים נוספים. ישנם דיווחים שטרם הובררו דיים על מספר מקרי תחלואה בערב הסעודית ושכנותיה אשר עשויים להיות מקרים נוספים ואלו נמצאים בבדיקה.

 

הנגיף החדש נמצא דומה לנגיפי קורונה של עטלפים, ושונה מאשר נגיף הסארס שתקף לפני שנים אחדות. לאור מיעוט הנתונים הקליניים והאפידמיולוגיים, לא ניתן בשלב זה לחזות את התנהגות הנגיף ואת הפונטציאל שלו לגרום למגיפה.

 

במסמך הנחיות חדש שהפיץ פרופ' איתמר גרוטו, ראש שרותי מינהל הציבור, צויינו ההנחיות הראשוניות לצוותים רפואיים בקהילה ובבתי חולים בכל חשד למקרה הדבקה. תחילה יש לחשוד במקרים של הדבקה בנגיף הקורונה החדש אם עונים להגדרת המקרה הזמנית שקבע ארגון הבריאות העולמי:

 

1. מחלה נשימתית חדשה הכוללת שיעול וחום מעל 38 מעלות צלזיוס.

2. המחלה במקביל מצריכה אשפוז או שקיימת עדות לדלקת ריאות ללא גורם ידוע.

3. אם היה מגע קרוב עם חולה ידוע או ביקור או מגורים באיזור ערב הסעודית וכוויית.

 

בכל מקרה של חשד לתחלואה בנגיף החדש על הרופאים לדווח מיידית ללשכת הבריאות המחוזית. בהיעדר טיפול תרופתי או חיסון, הטיפול הוא תומך בלבד – אשפוז בחדר בידוד תוך ניטור ומתן נוזלים והשלמה תזונתית בתקווה שהגוף יצליח להשמיד את הנגיף. כמו כן ניתנת אנטיביוטיקה למניעת זיהום משני.

 

כל חולה חשוד כזה מועבר לחדר בידוד כשהכניסה אליו תהיה במשקפי מגן, מסיכת פה-אף, חלוק חד פעמי וכפפות. האוויר בחדר יטוהר בסירקולציה. במשרד הבריאות הנחו להקפיד על חיטוי ידיים, סילוק פסולת וחיטוי סביבתי לאחר מגע עם החולה.

 

עם קבלת פרטים נוספים מארגון הבריאות העולמי, יעביר משרד הבריאות הנחיות נוספות לצוותים. נכון לעכשיו, לא אותרו חולים נוספים מעבר לשניים שנדבקו באיזור ערב הסעודית. אין כל מקרה הדבקה ידוע בישראל.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הנחיות חירום לצוותי הרפואה בחשד להידבקות
צילום: רויטרס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים