שתף קטע נבחר

מענגת: עוגת תפוחים ושוקולד לסוכרתיים

עדי אשכנזי, בחורה צעירה וחובבת שוקולד, גילתה לאחרונה שהיא סוכרתית. האם זה יעצור איתה מלאפות עוגות מושקעות במטבח? לא ולא. לכבוד סוף השבוע היא יצרה עוגת תפוחים בשוקולד מריר ואגוזי מלך, מענגת ומורכבת, שמתאימה גם לסוכרתיים וגם לחובבי המתוקים דלי הסוכר

שיחות החולין בהן אני משתתפת ונסובות סביב אוכל נשמעות, בדרך כלל, כך: "רוצה לטעום מהעוגה?", "לא, תודה", אני משיבה, "זה בטח עם המון סוכר". "אבל את בכלל לא צריכה דיאטה!", "אז זהו, אני לא בדיאטה, יש לי סכרת",

 

עוד בערוץ האוכל:

 

הנתונים היבשים מספרים על למעלה מ-500,000 איש החולים בסכרת בישראל, כשבכל שנה עולה המספר באחוזים נוספים. לאלה שאינם חולים נדמה שמדובר במחלה שמונעת מהחולים לצרוך סוכר, אבל זה לא בדיוק כך. לי יש סוכרת נעורים או type 1, תקראו לזה איך שתרצו. אני מודה שמדי פעם אני כועסת על אלוהים, אבל כמו שאומרים, נתן לימונים? נעשה לימונדה. למרות שלא כזה נורא להזריק אינסולין, מהר מאד, ובצורה שלא כל כך ברורה, הפכתי להיות אטרקציה. אנשים אוהבים לראות או אפילו נהנים לדקור מישהו.

 

בתור חובבת אפייה, עד גילוי המחלה, ביתי היה מריח כמו שוקולד ורוטב מייפל עם סוכריות מתפצפצות ומרנג עם ריבת תותים. לאחר שגיליתי את המספר 9.3 ליד הנתון HA1C בבדיקת דם (למי שלא מבין בנתוני בדיקת דם: זה לא טוב) , הבנתי שאם אתעלם מהמחלה היא רק תתנקם. לכן התחלתי בשינויים בחיי, כולל החלטות שנוגעות להרגלי האכילה, השתייה וגם הפעילות הגופנית הרופפת ששלי ששואפת לתחתית של הרצפה בקומת מרתף.

 

צריך לוותר על הרבה, אבל לא על הכל. עוגת תפוחים שמותרת גם לחולי סוכרת (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
צריך לוותר על הרבה, אבל לא על הכל. עוגת תפוחים שמותרת גם לחולי סוכרת(צילום: ירון ברנר)

 

אני מהאנשים שאומרים, "אם הולכים על זה, אז עד הסוף". סופלה שוקולד, ושוקולד בכללי ירדו באופן משמעותי מהמינון, למרות שדיאט קולה הייתה מחליקה בגרון עם שניצל ואורז. היום, גם הדיאט קולה מעלה אבק במדפי הסופר, ושוקולד מריר הפך להיות האקס המיתולוגי שחייבים להישבר אצלו מדי פעם, למרות שהוא באמת לא כזה נורא (לפי דעתי הרופאים סתם רוצים שיישאר להם יותר ממנו) והוא אפילו די בריא.

 

שיניתי גם את האופן שבו אני אופה. לאט-לאט אני מקווה לגלות ולחלוק איתכם מתכונים שלא מצריכים סוכר וגם לא יותר קמח לבן, שהוא לא החבר הכי טוב שלנו כחולי סוכרת. כמו שאומרים "עיקר הלמידה הוא שהכל במידה!"  

 

ערכים תזונתיים:

לפרוסה 78 גרם (פרוסה עוגה רגילה):

קלוריות 200

פחמימות 19 גרם

סיבים תזונתיים 2.5 גרם

שומנים 11 גרם

חלבונים 5.6 גרם

 

עוגת תפוחים בשוקולד מריר ואגוזי מלך

עבורי מדובר במתכון מנצח. מקווה שגם עבורכם יהיה כך.

 

כלים: מחבת, תבנית קוגלהוף או תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

 

המרכיבים:

 

לתפוחים:

2 תפוחים שלמים מסוג סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות (1X1 ס"מ)

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

2 כפות ליקר או ברנדי

30 גרם חמאה

2.5 כפות סוכר דמררה חום

1/2 כפית קקאו

100 גרם שוקולד מריר

1/4 כוס מים

 

לבלילת העוגה:

3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

30 גרם חמאה

1/3 1 כוסות שיבולת שועל

2 כפות שטוחות קמח תופח

שקית אבקת אפייה

כפית קינמון

2 כפות קוקוס

1/4 כוס חלב  

גביע יוגורט 0-3% שומן 

1 כף דבש

1 כף שטוחה אבקת סודה לשתייה

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את התפוחים: יוצקים במחבת את כל המרכיבים חוץ מהתפוחים ומערבבים יחד עד להמסה ולערבוב של כל החומרים יחד. מבשלים 2 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את התפוחים ועוטפים אותם ברוטב.
  3. משאירים על הגז באש בינונית עד להתרככות התפוחים.
  4. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  5. מכינים את בלילת העוגה: מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  6. מקציפים את חלבוני הביצה, עד לקבלת קצף אוורירי מאוד.
  7. בקערה אחרת, מערבבים שיבולת שועל, קינמון, אבקת אפייה, קמח תופח וקוקוס.
  8. מוסיפים לקצף החלבונים.
  9. בקערה נוספת מקציפים את החלמונים עם החמאה ומוסיפים את הדבש.
  10. מערבבים יחד את שתי הבלילות עד לקבלת תערובת אחידה.
  11. מוסיפים את היוגורט, החלב והסודה לשתייה, וממשיכים לערבב.
  12. לבסוף מוסיפים את בלילת התפוחים והשוקולד.
  13. מערבבים הכל יחד ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות במשך 50 דקות עד שעה.

 

עוגת תפוחים בשוקולד מריר ואגוזי מלך  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
עוגת תפוחים בשוקולד מריר ואגוזי מלך (צילום: ירון ברנר)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מותרת לכולם - עוגת תפוחים עסיסית
צילום: ירון ברנר
מומלצים