שתף קטע נבחר

לא תיקנתם? עדיין מגיע לכם פיצוי על ירידת ערך

בית המשפט פסק כי חברת ביטוח חייבת לפצות בגין ירידת ערך ומע"מ, גם אם בעל הרכב שנפגע בתאונה החליט שלא לתקן אותו בינתיים

חברת הכשרה ביטוח חויבה בבית המשפט לתביעות קטנות בקרית גת, לשלם את מלוא ירידת הערך - כולל מע"מ - שנגרמה למכוניתה של ה', לאחר שזו נפגעה בתאונה על-ידי אופנוע שהיה מבוטח בהכשרה ביטוח.

 

עוד נושאי דיון חמים ב-ynet:

 

 

התאונה נגרמה בעת שהתובעת עמדה עם רכבה בצומת מרומזר, והמתינה לאור הירוק. האופנוע שהגיע אף הוא לצומת החליק ופגע ברכבה מאחור. כתוצאה מכך נגרם נזק לדופן האחורית שמאלית של הרכב, בשווי 3,912 שקל. לפי חוות דעת השמאי ויקטור עידן, נגרמה לרכב ירידת ערך של 5.5% - כלומר 3,038 שקל (לפני מע"מ), סכום אותו תבעה ה' מחברת הביטוח, וכן את שכר טרחת השמאי בסך 1,195 שקלים.

 

אלא שחברת הביטוח לא הייתה מוכנה לשלם לתובעת את המע"מ בגין תיקון הנזק, בטענה כי בעלת הרכב לא תיקנה את הרכב, ולכן אינה זכאית להחזר מע"מ. גם את שכר טרחת השמאי לא הסכימה הכשרת היישוב לכסות במלואו, בטענה כי הוא גבוה מהמקובל בענף. הסכום אותו הסכימה לשלם עמד על 400 שקלים בלבד.

 

עוד טענה החברה כי לא הוכחה ירידת הערך, וכי מבלי שהרכב תוקן, לא ניתן לקבוע את ירידת הערך - התלויה בין היתר בטיב התיקון. לבסוף טענה כי לפי הנחיות המפקח על הביטוח, יש להשיב את מצב הרכב לקדמותו. הכשרה טענה בבית המשפט כי היא מוכנה לשלם את ירידת הערך רק לאחר שהרכב יתוקן, וגם אז היא מעריכה שמדובר בירידת ערך בשיעור של 2.75% בלבד.

 

שמאי הרכב עידן, אמר בבית המשפט גם כי ירידת הערך של רכב מתייחסת לרכב שלא תוקן, ובעליו זכאי לפיצוי על ירידת הערך גם אם החליט שלא לתקנו. לגבי שכר טרחתו טען כי השכר לגביו התייחסה חברת הביטוח, הוא השכר המשולם לשמאים העובדים עמה.

 

השופטת רובין לביא לא קיבלה את עמדתה של חברת הביטוח, וקבעה כי לפי החוברת המנחה של איגוד השמאים, יכול שמאי להעריך נזקי ירידת ערך גם אם הרכב לא תוקן, ובתנאי שינמק את אופן הגעתו לאותו אומדן. האומדן יתבסס על הערכים המופיעים בחוברת, תוך הפעלת שיקול דעת.

 

עוד ציינה השופטת בפסק הדין כי "לא מצאתי כל הצדקה להימנע מלפצות את בעל הרכב בגין מלוא ירידת הערך כתוצאה מהפגיעה, אך ורק משום שלא מצא הצדקה כלכלית לתקן את הרכב. לגבי שכר טרחת השמאי קבעה השופטת כי על התובע חובה להקטין את נזקי הנתבעת ולא לנפחם. לכן אף שזכותו של נפגע לפנות למומחה הטוב והיקר ביותר, אין זה אומר שחברת הביטוח צריכה לשאת במלוא שכרו.

 

סוף פסוק: הכשרה ביטוח תשלם לתובעת את מלוא המע"מ וכן את ירידת הערך בסך 3,038 שקלים. לגבי שכר השמאי נקבע כי בנוסף ל-400 השקלים שחברת הביטוח הייתה מוכנה לשלם, תחויב לשלם לשמאי עוד 450 שקל משום שאולץ להעיד בבית המשפט כעד מומחה בשל עמדת הנתבעת. כל הסכומים ישולמו בתוספת מע"מ ויישאו ריבית והצמדה. בנוסף חויבה הכשרה להחזיר לתובעת את הוצאותיה בסך 450 שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית המשפט קבע: יש לפצות, גם אם הרכב לא תוקן
צילום: index open
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים