שתף קטע נבחר

טיפות אף עוזרות? כל הדרכים להקל על סינוסיטיס

דלקת הרירית של הסינוסים, המוכרת בתור סינוסיטיס, מופיעה בשכיחות גבוהה בעונת המעבר ובחורף. היא גורמת לכאבי ראש, אוזניים, תחושת לחץ ועייפות. למה זה קורה דווקא בעונה הקרה ומה אפשר לעשות כדי לא להחמיר את המצב?

החורף כבר מראה סימנים ראשונים וכך וגם הסינוסיטיס. סינוסיטיס היא דלקת הרירית של הסינוסים. הסינוסים הסמוכים לאף הם חללים הנמצאים בתוך עצם הגולגולת ומחוברים למערות האף באמצעות תעלות קטנות. הסינוסים יכולים להיחסם בקלות עקב דלקת בריריות האף, מאחר שוהם  אלה הנפתחים אל חלל האף ומנקזים את תוכנם אל הלוע.

 

רוצים עוד עצות בריאות? היכנסו לעמוד פארם נט

 

קיראו עוד על סינוסיטיס ומחלות חורף

 

בסינוסיטיס קיים ייצור מוגבר של ריר מתוך תאי הרירית הנמצאים בדפנות הסינוסים, מה שגורם להתפתחות זיהום. במקרים אלו ניקוז ההפרשות מהסינוסים אינו מספק, ולכן נוצרת דלקת סינוסיטיס המובילה לסימפטומים עיקריים של כאב פנים, תחושת לחץ וגודש בפנים, אף סתום, תתרנות, נזלת מוגלתית, חום וגם כאבי ראש, כאבי אוזניים, שיעול, כאבי אוזניים ועייפות.

 

למה זה קורה?

הגורם השכיח ביותר להיווצרות סינוסיטיס הוא זיהום חמור במערכת הנשימה העליונה. בנוסף, יש עוד סיבות כמו וירוסים  (וירוס השפעת, למשל), בקטריות,אלרגיות, טראומה, גורמים זרים במערות האף, פוליפים מוגדלים, וסטייה אנטומית של מערות האף.

 

לרוב סינוסיטיס מתפתח כחלק ממחלות עונתיות יחד עם הצטננות, שפעת, אלרגיה וכדומה, ונחשב לבעיה שכיחה בקרב שכבות שונות באוכלוסייה וקבוצות גיל שונות.

 

ניתן להבחין בין שני סוגים של סינוסיטיס:

1. סינוסיטיס חמור: במצב כזה כמעט כל הסימפטומים עוברים כעבור שבוע עד שבועיים, וניתן לטפל על מנת להקל בחומרת התסמינים, למנוע סיבוכים ולקצר את משך זמן המחלה. לרוב מדובר במקרה חד פעמי כתוצאה מהצטננות, ומתבטא בכאבים וחום.

 

2. סינוסיטיס כרוני: במצב כזה קשה יותר לרפא את המחלה לחלוטין (למרות שזה אפשרי) ובעיקר יש צורך להקל על התסמינים בעזרת טיפול ארוך טווח המחליש את חומרתם, מונע סיבוכים ומשפר את איכות החיים. מדובר בסינוסיטיס על רקע אלרגי, זיהומים חוזרים, מחלות או חולשה של המערכת החיסונית ועוד המתבטא בכאבים בעת לחיצה על האזור הדלקתי וללא חום גבוה.

 

איך לטפל בתסמינים ולמנוע החמרה?

מאיה כהן, רוקחת סופר - פארם מסבירה כי מעבר לטיפול הרפואי, רוב הטיפול המשלים נועד להקלת התסמינים. "ניתן לרכוש ללא מרשם טיפות אף שמקלות על הנשימה. בנוסף, הדבר הכי חשוב בדלקת הסינוסיטיס הם הכאבים, לכן כל דבר שיקל על הכאבים, יסייע להחלמה. ניתן להשיג רטיות ג'ל שמניחים מתחת לעיניים, והם מקררות את המקום, מורידות את הנפיחות ומקלות על הכאבים", היא מסבירה.

 

  • שמרו על אוויר צח: לאורך תקופת המחלה הקפידו לשמור על אוויר צח בחלל החדר בו אתם שוהים, ואם מתאפשר רצוי לשהות כמה שיותר באוויר הפתוח.

 

  • השתמשו במי קרח: חולים בסינוסיטיס סובלים בדרך כלל מכאבי ראש חזקים ומכאבים באזור הפנים. השתמשו במטלית ספוגה במי קרח אותה ניתן להניח על האזור הכואב, בראש ובפנים, ובכך להקל על עוצמת הכאב.

 

  • השתדלו לנוח: עם הופעת הסימפטומים של הסינוסיטיס השתדלו להרגיע את הגוף כמה שיותר, להימנע ממאמץ פיזי או מנטאלי מיותר ולהרבות במנוחה.

 

  • הקפידו על התזונה: מומלץ להכין תה פושר מתערובת של מים חמים, דבש, לימון וג'ינג'ר, ולשתות כ-3-4 כוסות ביום. כמו כן, כדאי לשתות מרקים המכילים ירקות כתומים, לדוגמא: מרק גזר, מרק בטטה ומרק דלעת, מאחר שאלו מסייעים למערכת הנשימה ויכולים להקל את הסינוסיטיס.

 

  • התקלחו במים חמים: מומלץ להרבות במקלחות חמות, מאחר שהשילוב של שטיפת הגוף במים חמימים עם אדי המקלחת מסייעים להקל על הנשימה, וכן על התחושה הכללית.

 

  • הימנעו ממי מלח: בשלבים ראשונים של הסינוסיטיס רבים משתמשים במי מלח לפתיחת תעלות האף ולהקלה על החסימה בנשימה, אך חשוב לשים לב מאחר וכאשר הסינוסיטיס במצב מתקדם והנזלת הופכת צמיגה ודביקה, מומלץ להימנע משימוש בתכשירי מי מלח. זאת מאחר ואותם תכשירים עלולים לגרום בשלב זה להתייבשות הסינוסים, ובכך להחרפת הדלקת במקום להקלה ולטיפול בה.

 

  • נטלו תוספי מזון: כאשר סובלים מסינוסיטיס, נטילת תוספי מזון יכולה לעזור, מאחר וישנם תוספי מזון שביכולתם לסייע בפירוק מצבורי הליחה והנזלת. תוספי תזונה אלו מכילים נגזרת חומצה אמינית בשם N-ACETTL L-CYSTEINE. לדוגמא, ניתן ליטול אבץ וויטמין C המחזקים את מערכת החיסון.

 

 

  • השתמשו בתכשירים טבעיים והומאופתיים: עם הופעת התסמינים מומלץ להשתמש בתכשירים טבעיים דוגמת תכשיר הסינבסין המאפשר הקלה על תסמיני הסינוסיטיס (הקלה בנשימה דרך האף, הפחתת תחושת הלחץ בראש וכאבי ראש) ומסייע לסובלים מסינוסיטיס כרוני לחזק את מנגנוני ההגנה הטבעיים של הגוף ולהתמודד עם דלקות עתידיות.

 

המידע המופיע בכתבה אינו מהווה תחליף לייעוץ עם רופא או הומאופת.

 

הכותב הוא הומיאופת מוסמך R.C.P R.C.Hom והיועץ המקצועי של יבואנית DHU בישראל





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סינוסיטיס. יכולה לגרום לכאבי ראש, כאבינאוזניים ועייפות
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים