שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

חוזרים ללימודים: הדרך לשינוי ירוק התחילה היום

העלייה במודעות הסביבתית בחברה הישראלית, שמתבטאת בשינויים בהרגלי החיים, במרחב הציבורי במשק ובתעשייה, לא פסחה גם על המוסדות להשכלה גבוהה בארץ - מתארים שלמים, קורסים ספציפיים ועד מיזמים ייעודיים שאפשר לקחת בהם חלק בשעות הפנאי

הבחירה במסלול לימודים אקדמי היא אחת הבחירות הראשונות והמשמעותיות שאנחנו עושים בחיינו הבוגרים. היא תקבע לרוב את העיסוק שלנו בהמשך החיים, את מקום העבודה והמגורים ואפילו את האופי בו ננהל את חיינו.

 

טורים נוספים מאת עדי וולפסון :

 

אמנם החלום של כל אמא יהודייה שהילד יהיה רופא או עורך דין והילדה מורה או אחות התעדכן עם השנים ופינה מקום למקצועות עתירי טכנולוגיה בתעשייה ובהיי-טק ולמשרות בתחום הכלכלה והניהול, אך הבחירה במקצוע שישמש קרש קפיצה לקריירה מספקת ורווחית ומסלול לחיים טובים, יכולה עדיין להשתלב גם עם ייעוד חברתי ואפשרות להוביל שינוי בחברה ובסביבה בישראל ובעולם.

 

לימודים אקדמאיים בכל מסלול יכולים, לצד שינוי אישי, להוביל גם לשינוי מקומי, לאומי או בינלאומי ולחבר בין אני לאנחנו ובין העיסוק היום יומי שלנו בכאן ובעכשיו לעשייה לטובת הסביבה והדורות הבאים.

 

העלייה במודעות הסביבתית בחברה הישראלית, שמתבטאת בשינויים בהרגלי החיים, במרחב הציבורי במשק ובתעשייה, לא פסחה גם על המוסדות להשכלה גבוהה בארץ.

 

בכל מוסד לימודים ובכל תחום ומקצוע תוכלו לבחור בקורסים המשלבים סוגיות והיבטים סביבתיים, החל בחינוך סביבתי ודיני איכות סביבה, דרך כלכלה ירוקה ובריאות הציבור ועד הנדסה ירוקה ואנרגיות חליפיות. בחלק מהמוסדות תוכלו אפילו לבחור מסלולי לימוד ייעודים לתואר ראשון או שני באיכות הסביבה או קיימות.

 

לצד אלו תוכלו להצטרף לשלל פרויקטים חברתיים-סביבתיים בקמפוסים ולפעילות קהילתית שמאפשרת להוביל שינוי סביבתי בשכונות, בעמותות ובכלל. במהלך שנת הלימודים מתקיימים ברבים מהקמפוסים אירועים, כנסים ומפגשים בשלל נושאים סביבתיים, שמאפשרים לסטודנטים מפגש בלתי אמצעי עם מומחים בינלאומיים ומקומיים, יזמים, פעילי סביבה ונציגי רשויות מקומיות ולאומיות המציגים חזון סביבתי, תיאוריות ומודלים לצד פרויקטים מהשטח.

 

מיזמים ירוקים בשלל תחומים 

הקמפוסים גם מפעילים פרויקטים לניהול מושכל של משאבים, החל בחיסכון בחשמל ובמים ועד לבנייה בסטנדרטים ירוקים, ומהווים חממה ליזמות סביבתית. גם המחקר האקדמי הצטרף למשימה הבינלאומית ובמוסדות אקדמיים רבים בארץ מתבצעים מחקרים מגוונים ופורצי דרך בתחום הקלינטק, ובעיקר בתחומי המים, האנרגיה והמיחזור ופיתוחים טכנולוגיים רבים חוצים את גבולות המעבדה לחברות סטארט-אפ ומשם לשווקים.

 

רק לאחרונה דירג דו"ח של הקרן הבינלאומית לשימור טבע (WWF) וחברת Cleantech הבינלאומית את מדינת ישראל במקום השני בעולם בפיתוח טכנולוגיות המצמצמות את הפגיעה בסביבה. הצלחה זו נובעת משילוב של יזמות וחדשנות לצד היכולת לגייס השקעות הון והצלחה בתהליכי המסחור. כל אלו מחייבים שילוב של יזמים, חוקרים, כלכלנים ואנשי שיווק, שמעבר לעבודה ולתגמול הכספי מאמינים גם שהם עושים את העולם טוב יותר.

 

הלימודים האקדמיים הם המסלול העיקרי להמשיך ולשמור על היתרון היחסי של מדינת ישראל מול אומות העולם ועל החוסן הלאומי שלה. לא חשוב באיזה מסלול לימודים תבחרו ובאיזה מקצוע תעסקו, חשוב שלא תשכחו שבכל אחד מהם תוכלו להטמיע הרגלים סביבתיים ולהוביל לשינוי. כל מה שצריך זה לחבר בין פרנסה לערכים, יזמות לחוצפה, תאוריה למעשה וקצת אמונה שכל אחד מאיתנו יכול לשנות את העולם.

 

הכותב הוא מהמרכז לתהליכים ירוקים, המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
סטודנטים רובצים. לא רק הדשא ירוק במוסדות האקדמיים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים