שתף קטע נבחר

טוב לי בקיבוץ: 6 קיבוצים שכדאי לגור בהם

מחירי הדירות ויוקר המחיה גורמים ליותר ישראלים להתעניין במעבר לקיבוצים בנגב ובגליל, בזכות אורח החיים השקט, אך בעיקר בשל הטבות המס ומחירי הקרקעות הנמוכים. בדקנו שישה קיבוצים אטרקטיביים בצפון ובדרום לציבור החילוני והדתי

יותר ויותר ישראלים מתעניינים בימים אלה במעבר לקיבוצים . אורח החיים השקט, כמו גם הטבות המס שמעניקה המדינה לתושבי הנגב והגליל - שבימים אלה מקבלות חיזוק ממשרד האוצר המבקש להאריך את תוקפן - קורצים למחפשי הדירות. גם המחירים הזולים של הקרקעות מהווים יתרון משמעותי. איגדנו מספר קיבוצים אטרקטיביים, הפונים לציבור החילוני והדתי, שהחלו באחרונה בתהליכי קליטה.

 

כתבות נוספות על קיבוצים בערוץ הנדל"ן :

 

קיבוץ יהל בערבה: וילה בשכונת ההרחבה

קיבוץ יהל, הממוקם בחבל אילות שבערבה, נמצא כ-45 דקות נסיעה מאילת, וחיות בו כ-70 משפחות ולמעלה מ-100 ילדים. מצטרפים חדשים יזכו לגור בווילה בשכונת ההרחבה, במקביל לאפשרות להשתייך לקיבוץ כחברים בעצמאות כלכלית.

 

אם אתם בוחרים לעבור לכאן, תוכלו לקבל מגרש מפותח לבניית וילה בהרחבה, במחיר שנע סביב 100-200 אלף שקל על שטח של בין חצי דונם לדונם. כמו כן, בקיבוץ ניתנת הנחת מס הכנסה בשיעור של 13% מההכנסה החודשית.

 

אחד היתרונות של קיבוץ יהל הוא מערכת החינוך: הילדים נהנים מפעילות אחר הצהריים במשך ימות השבוע ובחופשות. בנוסף, ניתן למצוא בקיבוץ פעוטון, תנועת נוער, מערכת חינוך בלתי פורמלית, חדר אוכל, בית כנסת, אולם כדורסל, מגרש כדורגל, מגרש טניס, מועדון, מרכולית, בריכת שחייה, ספרייה, מרפאה ומרפאת שיניים.

 

קיבוץ יהל. מגרש תמורת 200-100 אלף שקל (באדיבות קיבוץ יהל) (באדיבות קיבוץ יהל)
קיבוץ יהל. מגרש תמורת 200-100 אלף שקל(באדיבות קיבוץ יהל)

 

יוסי עמיאל, רכז הקליטה בקיבוץ, מספר בשיחה עם ynet כי גם משפחות ישראליות מחו"ל הביעו עניין במעבר לקיבוץ. "אנשים אוהבים את העניין הקהילתי", הוא אומר, "והמחיר תמורת רמת חיים כזו הוא לא יקר. יחד עם זאת, החיים בפריפריה מעט יותר יקרים בגלל המרחק מהמשפחה והעיר, כך שדלק היא הוצאה רצינית אם עובדים רחוק. מה שבאמת קוסם לאנשים הוא הסביבה הבראשיתית, מבחינת טבע".

 

בתיה הילין, מנהלת צמיחה דמוגרפית וליווי ישובים בתנועת אור, העוסקת בהתיישבות בנגב ובגליל, מספרת כי בשנים האחרונות חל גידול בביקוש לקיבוצים. הסיבה לכך, לדבריה, היא ש"הזיכרון של המבוגרים הוא שבחינוך הקיבוצי יש משהו איכותי - זה מעבר לידע אמיתי, סוג של אגדה אורבנית".

 

הילין אומרת שהורים לילדים אומרים לעצמם "נבוא לקיבוץ והילדים ייצאו מלח הארץ". "האמירה הזו בחלקה נכונה, אם כי החינוך לא מה שהיה פעם", היא מסבירה. "מצד שני, ההורים גם לא צריכים כל הזמן לדאוג. יש קיבוצניקים שיצאו העירה, זללו את העיר, וכשהחלו לבנות משפחה - הדבר האחרון שהם רצו זה שהילדים יגדלו בעיר".

 

תושבי קיבוץ יהל. "המבוגרים רוצים לגדל את הילדים בקיבוץ" (באדיבות קיבוץ יהל) (באדיבות קיבוץ יהל)
תושבי קיבוץ יהל. "המבוגרים רוצים לגדל את הילדים בקיבוץ"(באדיבות קיבוץ יהל)

 

קיבוץ סופה בעוטף עזה: אטרקטיבי מבחינה כלכלית

בעוטף עזה קולטים מספר קיבוצים משפחות חדשות. בכרם שלום, הקיבוץ הכי קרוב לעוטף, קולטים חברים על בסיס חברות מלאה. אך אחד המקומות היותר אטרקטיביים, בעיקר מבחינה כלכלית, הוא קיבוץ סופה.

 

זהו קיבוץ חילוני מופרט במועצה האזורית אשכול, שבו חיים כ-150 חברים ותושבים: משפחות, זוגות צעירים, ילדים, חיילים וסטודנטים. הקיבוץ ממוקם כחצי שעת נסיעה מהעיר נתיבות, שנחשבת כעת למרכז מסחרי שוקק עבור יישובי הסביבה; וכ-50 דקות מבאר שבע.

 

בקיבוץ סופה יש גני ילדים, מערכת חינוך בלתי פורמלית, כלבו, חדר אוכל, בריכה, מועדון ומרפאת שיניים. אחד היתרונות הוא מערכת החינוך באשכול, הכוללת בית תינוקות, פעוטונים וגני ילדים, הפועלים במשך כל השנה בין השעות 7:00 בבוקר ועד שעות הערב.

 

קיבוץ סופה. חילוני, מופרט ואטרקטיבי (צילום: דודו גרינשפן) (צילום: דודו גרינשפן)
קיבוץ סופה. חילוני, מופרט ואטרקטיבי(צילום: דודו גרינשפן)

 

"לגדל ילדים בקיבוץ זה כמו לגדל ילדים בקאנטרי", אומר הוגו פייר, רכז הקליטה בקיבוץ סופה. "זה נותן ביטחון לדעת שמישהו מטפל בילד שלך. אני 20 שנה בקיבוץ ואני לא רואה את עצמי עוזב". הקיבוץ ידע גם זמנים של מתיחות ביטחונית, אך למרות הכל 10 משפחות חדשות נקלטו.

 

באשר למחירים, קיבוץ סופה הוא ללא ספק אחד הזולים. בקיבוץ ניתן לרכוש בתי קרקע בשטחים של בין 75 מ"ר ל-100 מ"ר, במחיר של בין 250-350 אלף שקל. התשלום עבור הבית מתבצע ישירות לקיבוץ, בפריסת תשלומים לעד 15 שנה. כמו כן, המעבר לקיבוץ סופה מקנה הנחת מס של 13% מההכנסה החודשית.

 

קיבוץ סופה. אחד הזולים באזור (צילום: דודו גרינשפן) (צילום: דודו גרינשפן)
קיבוץ סופה. אחד הזולים באזור(צילום: דודו גרינשפן)

 

קיבוץ גבים בשער הנגב: מתגאה בקריית החינוך

קיבוץ גבים שבמועצה האזורית שער הנגב, הוא קיבוץ חילוני מתחדש ובו חיות כ-90 משפחות. הוא שוכן מרחק דקות ספורות מקריית החינוך, הכוללת בתי ספר, מכללת ספיר ומוקדי חינוך ופעילות נוספים. הוא משמש מקום מועדף למשפחות של עובדי קריית החינוך, וסטודנטים המעדיפים את האווירה הקיבוצית.

 

הקיבוץ שוכן כ-10 דקות נסיעה מנתיבות וכ-35 דקות מבאר שבע. במקום חינוך לגיל הרך, מרפאה, צרכנייה ועוד. ניתן להצטרף כחברים בעצמאות כלכלית או לחברות מלאה, ולקבל בית בגודל של בגודל 180-90 מ"ר בעלות של בין 900 אלף שקל ל-1.2 מיליון שקל.

 

המעבר לקיבוץ גבים יזכה את התושבים שיתגוררו במקום במשך שנה, בהנחות במס הכנסה בשיעור של 20% מההכנסה החודשית.

 

קיבוץ עלומים בשדות הנגב: חיי שיתוף

קיבוץ עלומים שבמועצה האזורית שדות הנגב קולט אף הוא משפחות חדשות. עלומים הוא קיבוץ שיתופי דתי, בו חיות כ-90 משפחות בחיי שיתוף.

 

הקיבוץ שבצפון מערב הנגב נמצא כ-20 דקות מאשקלון וכ-25 דקות נסיעה מבאר שבע. מאחר שמדובר בקייבוץ שיתופי, מצטרפים חדשים גרים בבתי הקיבוץ ולא רוכשים אותם, ובעקבות סיבה זו הנחות המס אינן רלוונטיות. למעשה, החיים כאן הם כמו בקיבוץ של פעם - לא משלמים על מגורים, אך המשכורת מועברת לידי הקיבוץ.

 

קיבוץ עלומים. כמו קיבוץ של פעם (צילום: רפי בביאן) (צילום: רפי בביאן)
קיבוץ עלומים. כמו קיבוץ של פעם(צילום: רפי בביאן)

 

עלומים. קיבוץ שיתופי דתי (צילום: רפי בביאן) (צילום: רפי בביאן)
עלומים. קיבוץ שיתופי דתי(צילום: רפי בביאן)

 

קיבוץ מעלה גלבוע: תחושת קהילתיות

גם בצפון קולטים משפחות חדשות. רכזת הקליטה הילה קאופמן מקיבוץ מעלה גלבוע, מנסה לשכנע מתיישבים חדשים להצטרף אל הקיבוץ. "היתרונות שלנו זה הנוף ומזג האוויר. אנחנו ממוקמים על הר, והקיבוץ מופרט וצעיר יחסית, בן 50, עם קהילה הטרוגנית ופתוחה. אנחנו אמנם קיבוץ דתי אבל מאוד פלורליסטים", היא אומרת.

 

לאחרונה סיים הקיבוץ את הרחבה א' עם 20 מגרשים, וכעת הוא נמצא בשלבי שיווק הרחבה ב', כאשר 22 מגרשים כבר נמכרו. אך לדברי קאופמן, למרות הקליטה המסיבית יחסית הצליחו בקיבוץ לשמר על תחושת הקהילתיות. "החסרונות נובעים מהיתרונות שלנו - היותנו על ההר. אנחנו מרוחקים, ועלויות המגרש יקרות יותר ממקומות אחרים".

 

בקיבוץ מתגוררות כיום כ-80 משפחות, וישנה מערכת חינוך לגיל הרך שפתוחה עד 16:00 כמעט כל השנה. הוא ממוקם כחצי שעת נסיעה מבית שאן ויש בו בית כנסת, מרפאה, מכבסה, חדר אוכל, צרכנייה, מקווה, בריכה, מגרשי ספורט וספרייה.

 

אז כמה זה עולה? המחירים אכן יקרים יחסית למקומות אחרים. ניתן להצטרף לשכונת ההרחבה בעלות של כ-300 אלף שקל למגרש בגודל חצי דונם, כאשר הבנייה היא בשיטת "בנה ביתך". חיסרון נוסף הוא העובדה כי אין שם הטבות מס.

 

קיבוץ אדמית בגליל המערבי: 250 אלף שקל למגרש

קיבוץ אדמית שבגליל המערבי הוא קיבוץ חילוני מתחדש, ובו חיות כ-60 משפחות. בקיבוץ פעילויות תרבות וחיי קהילה תוססים, הבאים לידי ביטוי במועדון הסרט הטוב למבוגרים, הקרנות סרטי ילדים, חגיגת חגים במשותף ועוד. בקיבוץ יזמויות שונות, וכן מטע, לול ומפעל לעיבוד שבבי.

 

קיבוץ אדמית. מגרש ב-250 אלף שקל בלבד (צילום: תנועת אור) (צילום: תנועת אור)
קיבוץ אדמית. מגרש ב-250 אלף שקל בלבד(צילום: תנועת אור)

 

בקיבוץ תוכלו לרכוש קרקע בשכונת ההרחבה בשטח של בין 500-600 מ"ר במחיר של 250 אלף שקל בלבד. ניתן להצטרף לקיבוץ כחברים, ולקבל בית בגודל של בין 80-100 מ"ר במחירים אטרקטיביים. המעבר לאדמית יזכה את התושבים שיתגוררו במקום במשך שנה בהנחות במס הכנסה בשיעור של 12% מההכנסה החודשית.

 

קיבוץ אדמית. חילוני מתחדש (צילום: תנועת אור) (צילום: תנועת אור)
קיבוץ אדמית. חילוני מתחדש(צילום: תנועת אור)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי בביאן
קיבוץ עלומים. זה הזמן לעבור?
צילום: רפי בביאן
מומלצים