שתף קטע נבחר

ברלוסקוני לא פורש: נשאר "למען האיטלקים"

ראש ממשלת איטליה לשעבר אמר כי הוא חש מחויב להישאר בתחום על מנת להגן על יתר האיטלקים מפני "אי הצדק המשפטי". החוק קובע כי ברלוסקוני, שנידון לארבע שנות מאסר, לא יכול לשוב לפוליטיקה בחמש השנים הקרובות

לא מתכוון ללכת לשום מקום: יממה לאחר שנידון לארבע שנות מאסר, מהן ירצה שנה אחת בפועל מאחורי סורג ובריח, אמר בצהריים (שבת) ראש ממשלת איטליה לשעבר, סילביו ברלוסקוני, כי הוא אינו מתכוון לפרוש מהחיים הפוליטייים.

 

מראשות הממשלה לכלא - כתבות אחרונות ב-ynet

עונש מהדהד באיטליה: ברלוסקוני ל-4 שנים בכלא

ברלוסקוני יורחק מפוליטיקה, לא ייכלא ליותר משנה

ברלוסקוני: השופטים מוטים, איטליה לא דמוקרטיה

ביום רביעי - ברלוסקוני: לא ארוץ לראשות איטליה

 

ברלוסקוני אמר בראיון לטלוויזיה האיטלקית כי הוא חש מחויב להישאר בתחום על מנת להגן על יתר האיטלקים מפני "אי הצדק המשפטי", לדבריו. יש לציין כי לפי החוק האיטלקי, פסיקתו של בית המשפט מונעת ממנו לרוץ למשרה ציבורית בחמש השנים הקרובות או לנהל חברה בשלוש השנים הבאות.

 

ראש ממשלת איטליה לשעבר הודיע כי לא יתמודד בבחירות הקרובות באביב 2013, אך לא פסל את האפשרות להתמודד בבחירות נוספות בעתיד והצהיר כי הוא אמנם בן 76, אך צעיר ברוחו.

 

בית המשפט במילאנו הרשיע אתמול את ברלוסקוני בהעלמות מס וגזר עליו עונש של ארבע שנות מאסר. יש לציין כי משמעות הפסיקה אינה שברלוסקוני יישלח מיד לכלא: באיטליה חייב כל תיק לעבור עוד שתי ערכאות של ערעור לפני שהכרעת הדין תאושר כסופית, וברלוסקוני צפוי כמובן לערער על הפסיקה.

 

השופט מוסר את הכרעת הדין בעניינו של ברלוסקוני  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
השופט מוסר את הכרעת הדין בעניינו של ברלוסקוני (צילום: EPA)

 

הונאת המס שבה הורשע ברלוסקוני קשורה לרכישה של זכויות שידור על-ידי רשת הטלוויזיה Mediaset שבבעלותו. בפסיקתו קבע בית המשפט במילאנו כי ברלוסקוני ושאר הנאשמים בפרשה ישלמו פיצויים בסך עשרה מיליון אירו (כ-12.96 מיליון דולר) לרשויות המס. עורכי דינו של ברלוסקוני מסרו כי הכרעת הדין "לחלוטין לא-תיאמן", והביעו תקווה שבית המשפט יקבל את ערעורם. ברלוסקוני עצמו עלה מאוחר יותר לשידור בערוץ הטלוויזיה שלו "איטליה 1" ואמר כי השופטים "מוטים פוליטית" וכי איטליה "כבר אינה דמוקרטיה".

 

ברלוסקוני בן ה-76, אחד מעשירי איטליה, הואשם בשנים האחרונות בכמה פרשיות שחיתות, אבל מה שעורר זעם ציבורי גדול לא פחות כלפיו היה הדיווחים על פרשות מין מפוקפקות שבהן היה מעורב והשמועות שלפיהן נהג לקיים יחסי מין עם קטינות. הוא נאשם בין השאר כי שילם לצעירה ממוצא מרוקני, כרימה אל-מחרוג' ("רובי"), עבור יחסי מין ב-2010, כשהייתה בת 17 בלבד. הוא הואשם גם כי ניצל את סמכויותיו כשדאג להביא לשחרורה מחזקת המשטרה אחרי שנעצרה בגין גניבה. ברלוסקוני הכחיש כי עשה דבר מה שלא כשורה, והמשפט

 נגדו בנושא זה עדיין מתנהל. בשנה שעברה נאלץ ברלוסקוני להתפטר מראשות ממשלת איטליה בשל המשבר הכלכלי הקשה של ארצו.

 

ברלוסקוני עשה את מרבית הונו בתקשורת, והפך לראש ממשלה בפעם הראשונה ב-1994 בעת שהוביל את מפלגת "קדימה איטליה". הוא שבה את האיטלקים בחלום השגשוג באמצעות סיפורו חייו - סיפורו של זמר שהופיע בספינת תענוגות והפך לאיש העשיר באיטליה. ברלוסקוני כיהן במשך שלוש קדנציות, ובמהלכן דבקו בו כאמור עוד ועוד פרשיות שבהן הואשם בשחיתות ושימוש בכוחו הפוליטי לטובת צורכיו הכלכליים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סילביו ברלוסקוני
צילום: AFP
מומלצים