שתף קטע נבחר

בהיעדר ביצים: 8 מתכוני אקספרס לארוחת ערב

ההורים משקשקים: מחסור הביצים הקרוב צפוי להוריד מתפריט ארוחת הערב את החביתה. בצוק העיתים, ערוץ האוכל פונה לחומר הגלם הזול הבא והזמין על המדף: פסטה. 6 מתכוני אטריות קלים למנות שהן ארוחה ועוד מתכון לקבבוני טונה מקופסה וקיש שאריות

ארוחת הערב הישראלית הקלאסית מורכבת מסלט ירקות, גבינה לבנה או קוטג', קצת לחם וכמובן - חביתת עין או אומלט.

 

עוד בערוץ האוכל:

ויוה רומאניה: עוד מתכוני פסטה איטלקיים וקלים

רעב ודכאון בים המוות: מחדל המסעדות בים המלח

קיסר הקולינריה הישראלית: פרידה משאול אברון

 

בשל המחסור הצפוי בביצים, העלינו לפניכם מספר מתכונים פשוטים ומלאים בכל טוב מאחד מחומרי הגלם הנגישים במטבח, שלמרבה הנוחות הוא גם אחד הזולים שבהם: פסטה.

 

6 מתכונים קלים וכיפיים ועוד צמד מתכונים, של קיש שאריות שמכינים בצ'יק צ'ק מכל מה שנשאר במקרר ושל קבבוני טונה מקופסה. בתיאבון כבר אמרנו?

 

פסטה פרסקה

פסטה קלילה במיוחד. מתכון של ניר צוק

 


פסטה פרסקה (צילום: דודו אזולאי) 

 

המרכיבים (ל-2 אנשים):

150 גרם עגבניות שרי תמר

7 גבעולי בצל ירוק

1/3 כוס שמן זית

1/2 פלפל ירוק חריף

100 גרם גבינת מסקרפונה

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את עגבניות השרי, קוצצים את הפלפל והבצל הירוק.
  2.  מלהיטים מחבת עם שמן זית עד עישון ומוסיפים את עגבניות השרי, כשהעגבניות מתחילות להתכווץ מוסיפים פלפל חריף ובצל ירוק, מערבבים ומסירים מהאש.
  3. מבשלים פסטה במים מומלחים, עד לדרגת אל דנטה. 
  4. מעבירים מייד למחבת, מערבבים היטב ומחלקים לצלחות הגשה, מעל כל צלחת מניחים כדור מסקרפונה צונן.

 

פסטה אנשובי

מתכון של ניר צוק

 

המרכיבים (ל-2 אנשים):

1/3 כוס שמן זית

4 גבעולי סלרי

3 פלפלים צהובים

6 שיני שום

1 קופסה קטנה של אנשובי איכותי

 

אופן ההכנה:

  1. קולים וקולפים את הפלפלים.
  2. פורסים את הסלרי והשום לפרוסות דקות.
  3. במחבת גדולה מלהיטים את השמן, מטגנים את השום והסלרי כדקה (עד רגע לפני הזהבה) מתבלים במלח ופלפל.
  4. מבשלים את הפסטה במים מומלחים ומעבירים מייד למחבת, עם 3 כפות ממי הבישול.
  5. מערבבים היטב על אש גבוהה לרגע ומעבירים לצלחות הגשה. מפזרים אנשובי מעל.

 


 

פסטה ברוקולי ועגבניות מיובשות ברוטב שמנת חרדל

 

המרכיבים:

250 גרם פסטה

1/2 1 כוסות פרחי ברוקולי

1/3 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות

3 שיני שום, כתושות

1/4 כוס חרדל דיז'ון

1 קופסה שמנת לבישול

גבינת פרמזן (אופציונאלי)

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה מביאים את השמנת לרתיחה קלה, ברגע שמתחילות בועות, סוגרים את האש, מניחים להצטנן.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, 2 דקות לפני סיום בישול הפסטה, מוסיפים את פרחי הברוקולי והעגבניות המיובשות ומבשלים יחד. מסננים מהמים.
  3. מוסיפים לשמנת המבושלת את השום הכתוש ואת החרדל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הפסטה, הברוקולי והעגבניות המיובשות לתערובת השמנת-חרדל ומערבבים עד לכיסוי מלא של הפסטה והירקות.
  5. מפזרים פרמזן מעל ומגישים.


פסטה עם ברוקולי ועגבניות מיובשות ברוטב שמנת-חרדל (צילום: MCT)

 

פסטה ברוטב עגבניות ובמיה

מתכון של השפית מיה סופינו (פסטה מיאה)

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

1 ק"ג פסטה טרייה

 

לרוטב:

250 מ"ל שמן זית

4 שיני שום, חצויות

1 בצל בינוני, קצוץ

1 כף פלפל ירוק חריף טרי, קצוץ ( או לפי הטעם)

1/2 ק"ג במיה (אפשר גם קפואה)

כ-2 ק"ג עגבניות קלופות (אפשר מקופסה, מומלץ מסוג איכותי), חתוכות לקוביות

1/2 ק"ג עגבניות שרי תמר, חתוכות לחצי או רבע, תלוי בגודל

עלים ממס' גבעולי תימין, קצוצים

עלים ממס' גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

מלח ופלפל לפי הטעם

 

להגשה (לא חובה):

200 גרם ריקוטה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מטגנים בשמן זית את השום, הפלפל החריף, הבצל והבמיה עד להשחמה. מוסיפים את העגבניות הטריות ולאחר מס' דקות את העגבניות מהקופסה.
  2. כשהרוטב מבעבע מנמיכים את האש ומבשלים עוד מס' דקות. מכבים ומוסיפים תימין, פטרוזיליה, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מכינים את הפסטה: מרתיחים סיר גדול של מים (הכי גדול שיש), מוסיפים 2 כפות מלח גס ברתיחה. כשהרוטב מוכן והמים מבעבעים מוסיפים את הפסטה, מערבבים פעם אחת ומבשלים 2-4 דק' (על פי צורת הפסטה) עד לדרגת "אל דנטה" (=על השן: קצת קשה בפנים). 
  4. הגשה: מטגנים קלות 200 גרם גבינת הריקוטה עם מעט שמן זית ומלח.
  5. מסננים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב המוכן, מוסיפים את הריקוטה מעל ומגישים.

 


פסטה ברוטב עגבניות ובמיה 

 

פשטידת פסטה

המרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):

1 חבילה פסטה קצרה

גביע גבינה לבנה (לא משנה כמה אחוזי שומן)

1 כוס גבינה מלוחה מגוררת, לא משנה הסוג

1 כוס גבינה צהובה מגוררת, לא משנה הסוג

2 גביעי אשל

כ-4 פרוסות גבינה צהובה, מכל סוג (אופציונאלי)

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, פחות 2-3 דקות (הפסטה תתבשל גם בתנור).
  2. בקערה מערבבים את הגבינות והאשל למעט פרוסות הגבינה הצהובה.
  3. מוסיפים את הפסטה לתערובת הגבינות ומערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל.
  4. מניחים את התערובת בתבנית חסינת אש, מכסים מעל בפרוסות גבינה צהובה.
  5. מכסים בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות למשך כ-20 דקות. מסירים את נייר האפייה ואופים עוד כ-10 דקות עד שהגבינה מזהיבה.


פשטידת פסטה (צילום: shutterstock) 

 

פסטה עם גבינות

למי שלא מעוניין להשקיע שעות, שיש לו מלאי גבינות קשות במקרר וגם פסטה קרה שנשארה. אפשר להוסיף גם פטריות ובצל לחגיגה. במתכון יש המלצות לגבינות, עם זאת, אפשר להשתמש בכל סוג של גבינה קשה שיש לכם.

 

המרכיבים (לכ-4 מנות):

500 גרם פסטה (מכל סוג) עשויה על פי הוראות היצרן, קרה או חמה

1/2 כוס גבינת קשקבל חתוכה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.

1/2 כוס גבינת מוצרלה, חתוכה גס

1/2 כוס גבינת רוקפור, חתוכה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

1/2 כוס גבינת חלומי, חתוכה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

1 בצל לבן בינוני, פרוס (אופציונאלי)

פטריות פרוסות בכמות רצויה (או במילים אחרות, מה שנשאר)

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה ועמוקה מטגנים במעט שמן זית את הבצל כ-10 דקות עד להשחמה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-2-3 דקות.
  2. מוסיפים את הפסטה ומערבבים יחד, מטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את הגבינות ומטגנים יחד עם הפסטה, הבצל והפטריות עד שהגבינות מותכות ונבדקות לפסטה.
  3. מוציאים לצלחת ומגישים. 

 


פסטה עם גבינות (צילום: shutterstock)

 

קיש עם הכל

ולקינוח: עוד משהו שתמיד כיף להכין בבית בצ'יק צ'ק - פשטידת שאריות.

 

המרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):

 

לבצק קיש:

150 גרם חמאה קרה מאד, חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

2-4 כפות טחינה גולמית (אפשר להחליף בביצה אחת)

 

למלית:

1 בצל לבן בינוני, פרוס לפרוסות

1 פלפל אדום או צהוב, חתוך לרצועות

1 כוס פרחי ברוקולי, מבושלים אל-דנטה (עדיין קצת קשים)

1 כוס פטריות, פרוסות

1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים, חתוכים לחצאים

מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול

1 כוס גבינה צהובה (מכל סוג), מגוררת

 

אופן ההכנה:

  1.  מכינים את בצק הקיש: מערבבים את החומרים במעבד מזון עד לקבלת בצק. מרפדים את תבנית האפייה בבצק - חשוב שהחמאה תהיה קרה מאד כדי שיהיה קל לעבוד עם הבצק ולא יהיה צורך לקרר את הבצק פעמיים. מכסים את התבנית המרופדת בבצק בנייר כסף או ניילון נצמד ומכניסים לפריזר לכ-20 דקות.
  2. מכינים את המלית: מטגנים במעט שמן זית את הבצל למשך כ-10 דקות עד שהוא משחים. מוסיפים את הפלפל וממשיכים לטגן עוד כ-5-7 דקות. מוסיפים את הברוקולי, מטגנים כ-5 דקות ומוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
  3. מניחים בקערה את תערובת המלית המטוגנת. מוסיפים שמנת לבישול ומערבבים היטב. מוסיפים את הזיתים ומערבבים.
  4. הרכבת הקיש: מוציאים את התבנית מהפריזר ושופכים את המלית לתוך הבצק, מפזרים מעל את הגבינה המגוררת ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-40 דקות.

 

  • גיוון: אפשר להפוך את הקיש לפשטידה: מוותרים על הבצק, מערבבים את חומרי המלית המוקפצים ללא הזיתים, מוסיפים את השמנת וכף קמח, מערבבים ומוסיפים את הזיתים. מערבבים שוב ומשטחים בתבנית מלבנית ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת. אופים בטמפ' של 170 מעלות למשך כ-30-35 דקות.

 


פשטידה מכל מה שנשאר (צילום: shutterstock)

 

קבב טונה על סלט עגבניות

מתכון של ניר צוק

 

המרכיבים: 

 

לקבב:

800 גרם טונה מקופסה

2 בצלים, קצוצים דק

3 שיני שום, קצוצות

צרור פטרוזיליה, קצוץ

2 כפות טחינה גולמית (אפשר להחליף בביצה אחת)

100 גרם פירורי לחם

גרידה מלימון 1

עגבנייה קצוצה

 

לסלט עגבניות:

6 עגבניות אדומות (עדיפות לעגבניות תמר בשלות)

3 שיני שום, קצוצות

חופן זיתים סורים מגולענים

צרור פטרוזיליה, קצוץ

צרור כוסברה, קצוץ

1/3 כוס שמן זית

מיץ מלימון 1

 

אופן ההכנה:

  1. קבבוני טונה: מסננים ומעבירים את הטונה לקערת ערבוב, ומוסיפים את כל המרכיבים.
  2. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
  3. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מעצבים את התערובת לקבבים.
  5. צולים בשמן זית בעדינות (לא לייבש למוות).
  6. סלט העגבניות: קוצצים את העגבניות, מוסיפים זיתים, פטרוזיליה וכוסברה, מזליפים שמן זית, לימון ומוסיפים שום ומתבלים היטב.
  7. כשהקבב מוכן, מניחים אותו חם על סלט העגבניות הקר ובתיאבון.

 


קבבוני טונה על מצע של סלט עגבניות (צילום: דודו אזולאי)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בהיעדר ביצים. פסטה
צילום: ירון ברנר
מומלצים