שתף קטע נבחר

"זורקים על הציבור את האחריות למצוקת החשמל"

סקר חדש קובע: כמחצית מהאוכלוסייה סבורה שהמדינה מטילה עליה את האחריות לפתור את בעיות המחסור בחשמל - במקום לטפל בהן בעצמה. הסקר נערך לרגל כנס אילת-אילות לאנרגיה מתחדשת שיערך השבוע בהשתתפות משקיעים מהעולם

יותר ממחצית מהציבור - 53.1%, מרגישים שמדינת ישראל מטילה עליהם את האחריות לפתור את בעיות מחסור החשמל במקום לטפל בהן בעצמה. כך עולה מסקר מיוחד שנערך לקראת כנס אילת-אילות הבינלאומי לאנרגיה מתחדשת שנפתח היום (ג') באילת.

 

עוד על אנרגיות נקיות - בכלכלה ירוקה :

 

הסקר נערך על ידי חברת רושינק וכלל 505 שאלונים אינטרנטיים, שנועדו לבחון את עמדות הציבור כלפי אנרגיות מתחדשות. מהנתונים עולה, כי 77.7% סבורים שהקמת מתקנים לייצור חשמל מאנרגיות ירוקות היא פתרון זול ויעיל לבעיית המחסור החשמל בארץ בחודשי הקיץ.

 

עוד עולה, שרק 18% חושבים שישראל צריכה להשתמש בדלקים פוסיליים לייצור חשמל. מנגד, 94.9% סבורים שיש לכלול אנרגיה סולארית על מנת לייצר חשמל בישראל, 80.4% - שיש להישען על גז טבעי, 79.2% - על דלקים המופקים מצמחיה או פסולת (ביו גז), ואחוז דומה על אנרגיית רוח.

 

"הסקר מוכיח כי ישנו פער בין התפיסה של הציבור לגבי אנרגיות מתחדשות לבין ההתנהגות של מקבלי ההחלטות", מסרה דורית בנט, יו"ר הכנס ומנכ"ל מנהלת אילת אילות לאנרגיה מתחדשת. "על הרגולטורים לפעול ביתר שאת על מנת לתקן את העיוותים כדי להוכיח לציבור שהם קשובים לא רק לבירוקרטיה אלא הם פועלים להתמודד בצורה יעילה עם האתגרים המשמעותיים של שוק האנרגיה הישראלית". 

 

איתן פרנס מנכ"ל איגוד חברות אנרגיה מתחדשת בישראל, מסר כי "למרות ששתי ממשלות כבר החליטו כי ישראל תהפוך להיות סולארית, התחום תקוע ואנחנו מפגרים הרחק מאחרי מדינות המערב, בעיקר בגלל פקעת של אינטרסים מנוגדים, חסמים וגישה שלילית של האוצר שרוצה שבישראל ימשיכו לשרוף דלקים, עד למצוי מאגרי הגז הטבעי בעוד 50 שנה".

 

משקיעים מהעולם באים לישראל

כנס אילת-איילות נערך השבוע באילת זו השנה החמישית, בנוכחות 1,500 משתתפים מכל העולם. הכנס נועד להוות פלטפורמה לקידום טכנולוגיות ישראליות בתחום ייצור האנרגיה המתחדשת, רשתות חשמל חכמות, תחליפי נפט וחיסכון בחשמל.

 

יריית הפתיחה של הכנס ניתנה אתמול בערב (ב'), בכנס משקיעים בתחום האנרגיה המתחדשת בו השתתפו עשרות משקיעים מחברות בולטות בעולם, בהן הקונצרן השוויצרי ABB וחברת BOSCH. בכנס הוצגו טכנולוגיות של 16 חברות מתעשיית האנרגיה הישראלית, בהן תחליפי נפט לתחבורה, התייעלות אנרגטית, אנרגיית רוח, אנרגיה סולארית ועוד.

 

כנס המשקיעים התקיים כיוזמה משותפת של Israel NewTech - התכנית הלאומית לקידום טכנולוגיות מים ואנרגיה מתחדשת והמטה לקידום השקעות במשרד התמ"ת, בשיתוף גופים נוספים. שר התמ"ת שלום שמחון קרא במהלכו למשקיעים ישראלים לפעול לאחר הבחירות, במסגרת הכנת התקציב השנתי להגדלת תקציב המדען הראשי במשרד התמ"ת.

 

חיים רוסו, יו"ר קפיטל נייצ'ר, השותפה לכנס משקיעים ומשקיעה במיזמי אנרגיה מתחדשת, ציין כי לאור בחינת מאות מיזמים בתחום בשנתיים האחרונות בקפיטל מאמינים כי בטווח הארוך ניתן יהיה לראות לא מעט סיפורי הצלחה בישראל שיניבו החזר מוצלח לבעלי המניות.

 

"השחיקה והצמצום בתקציבי המדען הראשי במשרד התמ"ת הביאו את המחקר והפיתוח בישראל, ואיתם את מדינת ישראל כולה, לסגת לאחור", אמר שמחון. "אסור לנו לתת לכך יד. יש לכם יכולת להשפיע וכולי תקווה כי כל אחד במגרש שלו יעשה את המאמץ כדי שיחד, נביא להגדלת תקציב המדען הראשי ונחזיר את תנופת החדשנות לתחום המחקר והפיתוח בישראל".

 

הצמיחה חוזרת?

נתוני התמ"ת לעומת זאת, מציגים תמונה קצת שונה: בשנת 2011 שבה תעשיית ההיי-טק הישראלית ובתוכה תעשיית הקלינטק (אנרגיות נקיות), למספרים שנרשמו טרם המשבר הכלכלי של 2008, עם 546 חברות שגייסו סך של כ- 2.14 מיליארד דולר מקרנות ומשקיעים. למרות החששות ממיתון, המספרים נותרו דומים גם במחצית הראשונה של 2012, עם כ-270 חברות שגייסו כ- 936 מיליון דולר.

 

עוד נמסר, כי ישראל ממשיכה להחזיק במעמד של מובילה עולמית בכל הקשור לקלינטק. כך למשל, מסקר שערכה פירמת קלינטק גרופ (Cleantech Group) זו השנה הרביעית לבחינת 100 החברות הפרטיות המובילות את ענף הקלינטק העולמי – 8 חברות הן ישראליות.

 

בין החברות הבולטות בתחום האנרגיות החלופיות מנו במשרד את BrightSource, הפועלת בתחום התרמו-סולארי, שגייסה 200 מיליון דולר ב-2011 וקיבלה ערבויות בסך 1.6 מיליארד דולר ממשרד האנרגיה האמריקאי להקמת פרויקט גדול במדבר מוהאבי שבקליפורניה. חברות נוספות שזכו להתעניינות והשקעות הן SolarEdge, TIGO Energy ו-Pythagoras Solar.

 

בין החברות שעוסקות ברשתות חכמות וחיסכון אנרגטי, זכו להתעניינות בשנה וחצי האחרונות GreenLight Technologies, Panoramic Power, PowerCom ו- MetroLight. עוד נמסר, כי חברות קלינטק גלובאליות מרחיבות בהדרגה את פעילותן בשוק המקומי, באמצעות השקעות ושיתופי פעולה עם חברות מקומיות. בין החברות הללו נמנות GE ו-IBM, שמעבדות המו"פ שלה בחיפה פעילות בתחום הקלינטק, בעיקר בכל הקשור למים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות זניט סולאר
כנס אילת-אילות
מומלצים