שתף קטע נבחר

נערת החידות ממומביי: מיליונים לנפגעת החומצה

אפילו עלילת הסרט עטור הפרסים מחווירה ליד מה שקרה אתמול בגרסה ההודית של "מי רוצה להיות מיליונר": סונאלי מוקהרג'י שהותקפה בחומצה ופניה הושחתו כי דחתה חיזורי גבר, זכתה ב-2.5 מיליון רופי. את הכסף תשקיע בטיפולים: 'האומץ בהתגלמותו'

סיפור חיים קשה מהודו שהסתיים בזכייה במיליונים בשעשועון טלוויזיוני - זה נשמע כמו התסריט של הסרט "נער החידות ממומביי", אך למעשה מדובר במקרה שבו המציאות מחקה את האמנות. סונאלי מוקהרג'י, בת 27, זכתה אתמול (יום א') בפרס הגדול בגרסה ההודית של התוכנית "מי רוצה להיות מיליונר", אולם את הצופים הרשים יותר סיפורה האישי: היא ניצלה מתקיפה בחומצה מצד מחזר שאותו דחתה.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

"הטלגרף" הבריטי דיווח כי מוקהרג'י הייתה בסך הכול תלמידה בת 17 כשהותקפה על ידי שלושה גברים בעיר דנבאד שבמזרח המדינה. אחד מהם היה צעיר שהציע לה להתחתן עמו, אך היא סירבה. מאז התקיפה, שאירעה ב-2003, היא עברה 22 ניתוחים - שגבו מבני משפחתה את כל כספם - אך היא נותרה עיוורת, חירשת חלקית ומצולקת בכל פניה.

 

סונאלי מוקהרג'י. "הגברים שהתיזו עליי חומצה עדיין חופשיים" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סונאלי מוקהרג'י. "הגברים שהתיזו עליי חומצה עדיין חופשיים"(צילום: AFP)

 

בניסיון להרוויח כסף למימון טיפולים רפואיים נוספים, פנתה מוקהרג'י לשעשועון המצליח. בסופו של דבר היא ענתה בהצלחה על עשר שאלות וזכתה ב-2.5 מיליון רופי, סכום ששווה לכ-170 אלף שקל. אולם לסוכנות הידיעות הצרפתית היא סיפרה כי גם לאחר הזכייה, עדיין יהיה עליה להמשיך בגיוס הכספים עבור הטיפולים.

 

"לקורבנות של תקיפות חומצה קל מאוד לבלוע רעל, אבל אני בחרתי לקום ולצעוק נגד האלימות", הסבירה מוקהרג'י. כיום היא פעילה במאבק להחמרת עונשם של עבריינים מסוג זה. במקרה שלה, שלושת התוקפים אמנם נשלחו לכלא לתקופה מסוימת אולם הם זכו לשחרור מוקדם וההליך המשפטי בעניינם נגרר זה שנים. "הגברים שהתיזו חומצה עליי מתהלכים כיום בחופשיות, אך אם היו נהוגים במדינה עונשים קשים יותר - הם עוד היו מאחורי סורג ובריח", הוסיפה.

 

גם מנחה התוכנית, השחקן הבוליוודי אמיטאב באצ'אן, התרגש למשמע סיפורה של מוקהרג'י וכינה אותה "האומץ בהתגלמותו". לדבריו, "לפעמים אנחנו סבורים שהחיים שלנו אומללים, שהכול נגדנו, אבל כשאנחנו פוגשים מישהי כמו סונאלי, אנחנו מבינים עד כמה אנחנו בני

מזל".

 

הזכייה המרגשת של מוקהרג'י בפרס הגדול באה בדיוק בשעה שאת הודו מטלטל גל הפגנות נגד אלימות המופנית כלפי נשים. בשנה האחרונה נרשמו בהודו מקרי תקיפה מינית קשים ביותר נגד נשים שעוררו את זעם הציבור נגד אוזלת ידן של הרשויות. אחד המקרים האחרונים שזעזעו את המדינה היה האונס הקבוצתי של סטודנטית בת 23 באוטובוס בניו דלהי והכאתה הכמעט קטלנית במוטות ברזל. היא מאושפזת במצב קריטי וסובלת מפציעות פנימיות. במהלך הפגנות שנערכו אתמול בהודו על רקע זה נאלצו כוחות הביטחון ההודיים להשתמש בגז מדמיע ובזרנוקי מים כדי להדוף אלפי בני אדם שניסו לצעוד לעבר ארמון הנשיאות בניו דלהי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מוקהרג'י. עברה 22 ניתוחים
צילום: AFP
צילום: AFP
מפגינים על אלימות נגד נשים בהודו, אתמול
צילום: AFP
מומלצים