שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

פסטה חורפית עם שעועית: מתכון והמלצות

רפי אהרונוביץ' צועד בבקרים ליד הים. האוויר המלוח עושה לו תיאבון והוא עוצר להתמוגג מארוחת הבוקר במסעדת "בית בנמל" ואז סועד ב-"אוליברי". דיווחים מהשטח ומתכון לפסטה ברוטב גבינה ושעועית

צעידת הבוקר שלנו הפכה לחלק משגרת החיים. זה מנקה את הראש, זה זמן איכות לפני שכל אחד פונה לעמל יומו, וכמו שאומרים: "נפש בריאה בגוף בריא". אבל בשבילי זו נפש מורעבת בגוף רעב.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

אין כמו צעידה נמרצת ואוויר ים מלוח להגברת התיאבון, לא שאני זקוק לזה. הדיון העוסק בשאלה היכן נאכל, מתחיל תוך כדי צעידה, והלבטים קשים ורבים הם - האם נלך דרומה לכיוון יפו לאחד ממקדשי הפול והחומוס, או צפונה לכיוון שדה דב ונשב בנמל, צופים אל הגלים? הפעם נפל הפור צפונה ולפיכך התיישבנו במקום שנקרא "בית בנמל".

 

שמש חורפית, הים ממול. מה צריך בן-אדם בסך-הכל כדי לחיות? אוכל. ובכן גם אוכל היה שם, טעים ומיוחד. על השולחן כרזה קטנה המכריזה "יש לנו שפית חדשה". שאפו וברוכה הבאה, השבתי לכרזה, ביני לבין עצמי.

 

על השולחן, חוץ מביצי עין בצבע כתום ועם עלי מרווה שהיו מושלמות, כיכבו סלט טרי, הררי צלוחיות קטנות של סלט עדשים שחורות, סלט קינואה, לבנה מעולה, צלחת הפתעות של מאפה דק ופריך, עלי גפן, פרוסות בטטה צלויות וטחינה, מיץ טבעי (אבל באמת), ועוד הפתעה קטנה - שוט של מוס שוקולד.

 

עוד קפה אחד ואפשר לומר שזו אחת מארוחות הבוקר הלא שגרתיות בעירנו. סיימנו את הארוחה בהחלטה שמעכשיו, לפחות פעם בשבוע, אני צועד צפונה.

 

ארוחת בוקר מיוחדת במינה - "בית בנמל" (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
ארוחת בוקר מיוחדת במינה - "בית בנמל"(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

אך לא רק בבוקר, אלא גם בערבים אנחנו צועדים. רק אל תטעו להתרשם שמא אני מתאמן לקראת תחרות איש הברזל או משהו, יותר מתאים לי להשתתף בתחרות לסת הפלדה. כך הלכנו ערב אחד על אבן גבירול (כן, גם הפעם צפונה ) והחלטנו לאכול משהו קל באוליברי הסיציליאנית (אבן גבירול 137 ת"א).

 

כבר אכלנו בה מספר פעמים והיה לא רע, ויש לה יתרון נוסף שהמקום הוא קל"ב אלינו. הלכתי על מרטיני לבן, לא יודע למה, לכן הזמנתי אחד נוסף כדי לנסות ולהבין. על השולחן נח לחם טוב, לצדו פלפל חריף ושמן זית. חלקנו מנת ניוקי עם כרובית ברוטב גורגונזולה שהוגש במחבת קטן והיה טעים. עם עצמי חלקתי לזניה שהיתה קלאסית, בלי חוכמות וטובה.

 

שוב חלקנו ריזוטו סלק שסבל ממליחות יתר, וכרגיל עד שחככתי בדעתי האם להתלונן, כבר חיסלתי חצי (כבר אמרתי, הקרירות והצעידה פותחות את התיאבון). חבל שלא היתה גלידה סיציליאנית לקינוח, אבל היה קנולי, אותם צינורות פסטה ממולאים ברוטב מסקרפונה, פשוט וטוב - ללא ספק מקום כיפי עם אווירה ידידותית וכאמור, ליד הבית.

 

כמו באיטליה, כמעט. פסטה עם שעועית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כמו באיטליה, כמעט. פסטה עם שעועית(צילום: shutterstock)

 

פסטה בגבינה ושעועית

המתכון הבא הוא לא בדיוק מתכון סיציליאני, אבל זה דומה למשהוא שאכלתי ליד רומא - פסטה עם שעועית, שילוב קטלני וטעים. מודה, פעם אפילו השתמשתי בשעועית מבושלת המגיעה בתוך צנצנת זכוכית, פשוט לסנן ולהשתמש.אגב - הולך מעולה עם נקניקיות איטלקיות (אפשר צ'וריסוס) וגם עם קציצות מטוגנות.

 

המרכיבים (ל-6 מנות): 

1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך לילה

10 שיני שום שלמות

2 קופסאות עגבניות, חתוכות לקוביות

1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

2 גזרים

1/2 כפית סוכר

1 בצל קצוץ

1 שורש סלרי, חתוך לקוביות

שמן זית

1/4 כוס גבינת פקורינו מגוררת

1/2 ק"ג טליאטלה, פסטה טרייה מוקפאת

 

לקישוט: בזיליקום ופלפל חריף

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים את הירקות, למעט השום והעגבניות, תוך כדי ערבוב, במשך כ-3 דקות.
  2. מסננים את השעועית, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים כ-4 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהשעועית רכה, קרוב לשעתיים, או משתמשים בשעועית מצנצנת ואז מבשלים רק כ-10 דקות
  3. מוציאים בכף מחוררת מחצית מכמות השעועית והירקות שבסיר ומניחים בצד. מעבירים את היתרה למעבד המזון, מפעילים ומוסיפים מהנוזלים כמות הדרושה כדי שתיווצר מחית חלקה.
  4. מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את השום השלם ומטגנים מספר דקות, בזהירות שהשום לא יישרף.
  5. מוציאים את השום מהסיר ושומרים בצד, מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את מחית השעועית ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל, סוכר ופלפל אנגלי, מוסיפים את השום המטוגן ואת תערובת הירקות והשעועית שלא עברה במעבד המזון. מכבים את האש, מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
  6. ניתן להכין את המרכיבים הללו יום לפני הגשת המנה.
  7. ביום ההגשה: מרתיחים מים בסיר רחב ומוסיפים מלח. מוסיפים את האטריות ומבשלים מספר דקות (פסטה טרייה מוכנה מהר מאוד). מסננים, מוסיפים לסיר הרוטב בוחשים בעדינות. מגישים מקושט בבזיליקום טרי קרוע ביד ועיגולי פלפל חריף.

  

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
פסטה עם שעועית
צילום: shutterstock
מומלצים