שתף קטע נבחר

חומה ומגדל פלסטיני: מאחז מוקם בשטח E1

קבוצה של כ-200 פלסטינים מקימים משעות הבוקר "היאחזות" בשטח הסמוך למעלה אדומים, שם ממשלת נתניהו החליטה לקדם הליכי בנייה. "לא נתעמת עם המשטרה, הצבא לא יכול למנוע מאיתנו להקים אוהלים", אמרו במאחז "באב אל שמס"

חומה ומגדל, הגרסה הפלסטינית. קבוצה של 200 פלסטינים, מגובים בפעילי סולידריות בינלאומיים, מקימים החל משעות הבוקר המוקדמות "היאחזות" בשטח E1 סמוך למעלה אדומים. המאחז הפלסטיני, שמכונה "באב אל-שמס" (שער השמש), כולל 50 אוהלים שנבנים בשעות הבוקר.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

מחמוד זוואהרה, איש הועדות העממיות הפלסטיניות, הסביר בשיחה עם ynet כי הפלסטינים החליטו היום (ו') להקים מחנה במסגרת המאבק העממי הפלסטיני: "בחרנו באזור הספציפי הזה, משום שהוא שטח פלסטיני כבוש והשטח הזה תוקע טריז בין צפון הגדה המערבית לדרומה". לדבריו, האוהל הוקם במסגרת פעילות של הועדות העממיות באזור שתתקיים בימים הבאים באזור הבקעה. "אני מקווה שהאוהל הזה יהיה קבוע ויישאר בשטח E1".

 

בונים את באב אל-שמס (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
בונים את באב אל-שמס(צילום: אוהד צויגנברג)

200 פלסטינים ופעילי סולידריות הגיעו ל-E1 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
200 פלסטינים ופעילי סולידריות הגיעו ל-E1(צילום: אוהד צויגנברג)

"מקווים שהאוהל יהפוך לאוהל קבע" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
"מקווים שהאוהל יהפוך לאוהל קבע"(צילום: אוהד צויגנברג)

 

מתפללים בבאב אל שמס (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מתפללים בבאב אל שמס(צילום: אוהד צויגנברג)

 

לפי שעה, אין כוחות צבא או משטרה במקום שמנסים למנוע את הקמת המאחז. זוואהרה ציין כי גם אם יגיעו כוחות משטרה - אין בכוונת הפלסטינים להתעמת איתם. "אנחנו הגענו לכאן במסגרת פעילות של התנגדות לא אלימה, לא נשתמש בשום סוג של אלימות. על פי החוק הבינלאומי ואפילו על פי החוק הישראלי הצבא אינו יכול למנוע מאיתנו להקים אוהלים".

 

זוואהרה העריך כי ייתכן שכוחות צה"ל ומשטרה יפנו את הפלסטינים מהשטח בכוח, אבל הביע תקווה שהפלסטינים יוכלו להישאר בשטח. "אנחנו מקווים שהיום הזה יהיה יום של שלום ללא אלימות". שמו של המאחז לקוח מהרומן "באב אל-שמס" שכתב אליאס חורי, המביא את סיפורם של פליטים פלסטינים בלבנון אחרי מלחמת העצמאות ב-1948.

 

לפני יותר מחודש החליטה ממשלת ישראל על קידום הליכי בנייה ב-E1 שבין ירושלים למעלה אדומים, כתגובה למהלך הפלסטיני - הליכה לאו"ם והכרה ב"פלסטין" כבמדינה משקיפה. בעקבות זאת, מתח המערב ביקורת נוקבת על ממשלת נתניהו. מדינות אירופה זימנו את השגרירים לשיחות מחאה וגינו את ההחלטה. גם האמריקנים מתחו ביקורת רבה על הפשרת הבנייה בשטח זה. בימין האשימו, מנגד, כי אחרי שיזם את המהלך, נתניהו לא מקדם בנייה ב-E1.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המאחז הפלסטיני
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים