שתף קטע נבחר

קיש קשתא: 5 מתכוני קיש

הוא בעל היסטוריה מפוארת ובין היתר גם אחראי לסיכסוך שאינו נגמר עד היום בין הגרמנים לצרפתים - הקיש. 5 מתכוני קיש: קיש גבינה, קיש ארטישוק, קיש ערמונים מתקתק וגם קיש סלמון עם טוויסט פיקנטי

לא כולם יודעים אך יש היסטוריה מפוארת לקיש וסכסוך שעד היום אינו נגמר בין הצרפתים והגרמנים.

 

עוד בערוץ האוכל:

לאכול בת"א, להרגיש בורשה: קפה בתיה חוזר

 

גרמני או צרפתי, עם גבינה או עם בשר - מה שבאמת חשוב זה שהבצק יהיה פריך ושהמילוי יהיה עשיר. 4 מתכוני קישים משגעים וגם מתכון אחד קלאסי להכנת בצק קיש.  

 

בצק קיש

ניתן להכינו בכמות גדולה מראש ולשים במקפיא לשימוש יום יומי. מתאים לכל סוגי המילויים.

 

המרכיבים:

150 גרם קמח

1/2 כפית מלח

75 גרם חמאה

2 חלמונים

2 כפות שמנת חמוצה

 

אופן הכנה:

  1. מנפים את הקמח עם המלח יחד לתוך קערה.
  2. יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את החמאה, החלמונים והשמנת החמוצה. לשים את כל המרכיבים עם האצבעות בתנועות בתנועת קיפול עד שכל המרכיבים נבלעים לתוך הקמח ושהבצק לא נדבק לידיים.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים בצד למשך 30 דקות.
  4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק. פורסים על התבנית, ומסדרים בעזרת הידיים שוליים. מנחים בקירור עד לאפייה.

 

קיש גבינה עם גרוייר ורוקפור

קיש קלאסי המשתלב נהדר בארוחה קלילה ואלגנטית לצד סלט ירקות או לצד סלט עלים עם רוטב וינגרט. קיש הגבינות יכול להשתלב נהדר עם כל גבינה שיש במקרר: גבינה קשה, רכה, דלת שומן או עתירת קלוריות.

 

המרכיבים:

150 גרם גבינת גאודה

50 גרם רוקפור

350 גרם שמנת לבישול

2 ביצים

1.5 כפות קמח

מלח ופלפל, לפי הטעם

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את גבינת הגאודה והרוקפור יחד. מוסיפים את השמנת, הביצים והקמח ומערבבים היטב.
  2. מוזגים את הבלילה על הבצק בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות, עד שהמלית מקבלת גוון זהוב.

 

קיש סלמון

קיש שעובר במשפחת לבקוביץ' מזה 2 דורות. הגירסה שלפניכם היא אינטרפטציה של מרסיה לבקוביץ', לקיש שאמא שלה הייתה מכינה לכבוד הבראנץ' של שבת.

 

המרכיבים: 

150 גרם סלמון מעושן, קצוץ לרצועות ארוכות בעובי בינוני

3 כפות גבינת שמנת

350 גרם שמנת לבישול

2 ביצים

1.5 כף קמח

5 טיפות טבסקו

2 כפות עירית קצוצה

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במעבד מזון את גבינת השמנת, השמנת לבישול, הביצים, הקמח והטבסקו עד לקבלת בלילה חלקה.
  2. מפזרים את רצועות הסלמון על גבי תחתית הבצק, מוזגים את הבלילה פנימה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 25-30 דקות או עד להזהבה.

 

קיש ארטישוק

המרכיבים:

150 גרם ארטישוק שלם, משימורים בשמן זית על הגריל

350 גרם שמנת לבישול

2 ביצים

1.5 כפות קמח

2 שיני שום, חתוכות דק

2 כפות שמן זית

קורט מלח ופלפל, לפי הטעם

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים שום בשמן הזית החם עד להזהבה עדינה.
  2. שמים את הביצים, הקמח והשמנת במעבד המזון ומקציפים היטב עד לקבלת בלילה במרקם חלק.
  3. מוסיפים את השום ושמן הזית שטיגנו קודם לכן.
  4. מסדרים על הבצק את חתיכות הארטישוק זה לצד זה מוזגים מעל את הבלילה ואופים בתנור, שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות, עד להזהבה.

 

קיש ערמונים

קיש שהוא טיפה מתקתק, בעיקר בזכות הערמונים שיוצרים שילוב נהדר של טעמים בפה. המחמאות מהאורחים לא יפסיקו לזרום אליכם.

 

המרכיבים:

150 גרם ערמונים בוואקום

3 כפות יין לבן

350 גרם שמנת מתוקה

1/2 כפית אגוז מוסקט

2 ביצים

1.5 כפות קמח

קורט של מלח ופלפל, לפי הטעם

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים לפרוסות חצי מכמות הערמונים. מניחים בצד. את חציים השני של הערמונים טוחנים במעבד מזון. מוסיפים יין, שמנת, מוסקט, ביצים וקמח וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  2. מפזרים את פרוסות הערמונים על גבי תחתית הבצק ומוזגים מעל את הבלילה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות, או עד להזהבה.

 

את הקישים הנפלאים ועוד, ניתן להשיג במעדניית לבקוביץ', רחוב סוקולוב 42 רמת השרון. 03-5355226   

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אתה צרפתי או גרמני? קיש
צילום: ירון ברנר
מומלצים