שתף קטע נבחר

תוך שבועיים: 3 אזהרות לזיהום בסלטי שמיר

באתר משרד הבריאות פורסמו תוך שבועיים לא פחות משלוש הודעות על איסוף מהמדפים של כמה ממוצרי סלטי שמיר, בשל חשש להימצאות חיידקי ליסטריה מונוציטוגנס. בין המוצרים: סלט ביצים ביתי, טחינה וטחינה ירוקה תחת המותגים: "יש", "המותג", "סלטי שמיר" ו"כמעט חינם"

חשש לזיהום מתמשך בסלטי שמיר? באתר משרד הבריאות פורסמו, תוך שבועיים, לא פחות מ-3 הודעות על איסוף יזום של מוצרי החברה והורדתם מהמדפים בעקבות הימצאות חיידק ליסטריה מונוציטוגנס. החיידק תוקף בדרך כלל ילדים, נשים בהריון, קשישים ובעלי מערכת חיסונית מוחלשת והוא יכול להתרבות בתנאי קירור כמו גם בחום גבוה ובריכוזי מלח, בניגוד לחיידקים אחרים.

  

איסופי מוצרים:

  • עצמות בשניצל שופרסל; עובש בעוגת שטראוס

  • תנובה: חומר ניקוי בקרטוני חלב המשווקים במרכז

 

ההודעה הראשונה, פורסמה ב-1 בינואר  ועסקה בסלט ביצים: "בעקבות פעילות דיגום ובקרה שגרתית של מפקחי שירות המזון, לשכת הבריאות מחוז מרכז, נמצאו חיידקי ליסטריה מונוציטוגנס במוצר "סלט ביצים ביתי" מתוצרת 'סלטי שמיר 2006 בע"מ', תאריך אחרון לשיווק 22 בינואר, באריזת 250 גרם. המפעל אוסף את המוצר המתואר לעיל מדרכי השיווק ומבקש מקהל הצרכנים שלא לצרוך אותו. ניתן לפנות לשירות הלקוחות ולהחזיר את הסחורה".

 

אחרי ההודעה הזאת פורסמה הודעה נוספת, שהרחיבה את מגוון המוצרים שחשודים כי זוהמו. הנה לשון ההודעה השנייה, שפורסמה באתר ב-7 בינואר: "בעקבות פעולות דיגום ובקרה נמצאו חיידקי ליסטריה מונוציטוגנס במוצרים במוצרים הבאים: טחינה ירוקה מותג "יש" 350 גרם פג תוקף ב-18 בינואר 2013; סלט טחינה ירוקה "יש" 700 גרם פג תוקף ב-24 בפברואר 2013 וסלט ביצים מותג "יש" פג תוקף ב-10 בינואר 2013. מפעל סלטי שמיר אוסף את המוצרים המתוארים מנקודות השיווק ומבקש מקהל הצרכנים שלא לצרוך אותם.

 

"לשם הזהירות, אוסף המפעל גם את המוצרים הבאים מנקודות השיווק ומבקש מקהל הצרכנים שלא לצרוך אותם: טחינה ירוקה "המותג" 400 גרם פג תוקף ב-18 בינואר 2013; טחינה "המותג" 500 גרם פג תוקף ב-24 בפברואר 2012; וטחינה "כמעט חינם" פג תוקף ב-24 בפברואר 2013".

 

ההודעה השלישית והאחרונה, לעת עתה, פורסמה ב-13 בינואר באתר משרד הבריאות והיא מעין הודעת המשך להודעות הקודמות: "בעקבות ההודעות הקודמות ולמען יתר זהירות, בשל חשש להימצאות החיידק ליסטריה מונוציטוגנס, החברה, בתאום עם משרד הבריאות, אוספת מנקודות השיווק ומבקשת מקהל הצרכנים שלא לצרוך את המוצר הבא: סלט ביצים שמיר כל תאריכי פג תוקף עד ליום 30 בינואר 2013,  באריזת 250 גרם. ניתן לפנות לשירות הלקוחות 03-9067744.

 

מה בדיוק קרה במפעל?

נראה שההודעות הנוספות פורסמו בעקבות הרחבת הבדיקה במפעל. משרד הבריאות מיהר לפרסם את ההודעות באתר המשרד ובעמוד הפייסבוק שלו. בעמוד הפייסבוק של סלטי שמיר - לא הבחנו בפרסום מיוחד.

 

כך או כך, על החברה לפרסם על כל ריקול (איסוף) שתי מודעות בשני עיתונים בעברית ומודעה בעיתון בערבית. כנראה שהחברה פרסמה לפחות מודעה אחת על איסוף (ב-7 בינואר) באיזור המודעות באחד העיתונים, אך לא ידוע אם פורסמו מודעות נוספות.

 

זו לא הפעם הראשונה שמוצרי סלטי שמיר מורדים מהמדפים בשל חשד לזיהום. ב-6 בפברואר 2012, החברה ערכה החזרה יזומה של מוצרים בשל הימצאות חיידקי אי קולי בסלט תפוחי אדמה במשקלים 330 גרם, 500 גרם, 700 גרם ו-3 ק"ג.

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "בעקבות פעילות שגרתית של שירות המזון המחוזי החברה ביצעה לראשונה הסרה מהמדפים של מוצר בשל חשד להמצאות חיידק ליסטריה מונוציטוגס, כפי שצוין בהודעה הראשונה.

 

"עם גילוי הזיהום, החברה ביצעה מספר פעולות בהתאם להנחיות של שירות המזון המחוזי ובכלל זה:

1. ביעור, חיטוי וניקוי של כלל המפעל.

2. דיגום רוחבי של חלק מהמוצרים שנמצאים בדרכי השיווק.

 

"בנוסף, בעקבות ממצאי הבדיקה ננקטו צעדים כגון: הורדה יזומה של מוצרים נוספים (סלט ביצים וטחינה).

חזרה לפעילות שגרתית ושיווק המוצרים תחל לאחר בדיקת כל הפעילות כגון ביאור, ניקוי, חיטוי, בדיקות מעבדה של סביבת העבודה ואיכות המוצרים".

 

לא ניתן היה להשיג את תגובת סלטי שמיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
טחינה של סלטי שמיר. מתוך אתר החברה
מומלצים