שתף קטע נבחר

דיווח: ניסיון הפיכה באריתריאה, הטלוויזיה נותקה

מדיווחים שונים המגיעים מן המדינה שבקרן אפריקה עולה כי חיילים מכתרים את בניין משרד ההסברה בבירת אריתריאה וכי שידורי הטלוויזיה הורדו מהאוויר. "הכריחו את מנהל הטלוויזיה להודיע שהאסירים הפוליטיים ישוחררו"

דיווחים ושמועות לא מאומתים על ניסיון הפיכה באריתריאה שבקרן אפריקה. רשת BBC דיווחה אחר הצהריים (יום ב') כי מדיווחים המגיעים מן המדינה עולה שכמאה חיילים הקיפו את בניין משרד ההסברה שבבירה אסמרה וכי שידורי הטלוויזיה הממלכתית הושבתו. עם זאת, נראה כי העיר שקטה וכי לא נשמעו בה קולות ירי. לישראל יחסים דיפלומטיים קרובים עם אריתריאה ולאחרונה דווח כי ישראל מאיישת בסיסים במדינה כדי לפקח על פעולות איראן באזור.

 

עוקבים אחרי איראן: "לישראל בסיסים באריתריאה"

האו"ם: אריתריאה מבצעת עינויים והוצאות להורג

משחררי אריתריאה נמקים בכלא: "50 מעלות חום"

 

 

מאז שיצאה לעצמאות מאתיופיה ב-1993 נשלטה אריתריאה בידי אותה מפלגה ואותו נשיא, אפוורקי, שהיה מנהיג כוחות הגרילה שלחמו באתיופים. במדינה המסוגרת חיים שישה מיליון בני אדם וארגוני זכויות אדם מאשימים אותה בהפרות קשות של זכויות תושביה והעלמתם של מתנגדי השלטון.

 

חרף המצב הקשה בה, היא מוזכרת במועצת זכויות האדם לעתים רחוקות, בשל פעילותן של מדינות מאפריקה ומאסיה שמגוננות זו על זו מפני ביקורת, אולם לאחרונה תקפה נציבת זכויות האדם באו"ם, נאבי פיליי, את אסמרה בצעד יוצא דופן, ואמרה: "מקורות מהימנים מסרו שהפרות זכויות האדם כוללות מעצרים שרירותיים, עינויים, הוצאות להורג ללא משפט, עבודה בכפייה, גיוס בכפייה והגבלות על חופש הביטוי, הכינוס והתנועה".

 

עוד מדווחת BBC על פעילות לא סדירה של אתרי אינטרנט של משרדי ממשלה וכלי תקשורת של מפלגת השלטון, People's Front for Democracy and Justice. חלקים מאתרה של המפלגה חסומים לגלישה.

 

רדיו צרפת הבינלאומי (RFI) כינה את האירועים "ניסיון הפיכה בבירה אסמרה". על פי הדיווח, המהפכנים הכריחו את מנהל הטלוויזיה הממלכתית להקריא הודעה שבה נאמר שהחוקה שנוסחה ב-1997 תיושם וכי האסירים הפוליטיים ישוחררו מבתי הכלא. השידור נקטע והורד מהאוויר.

 

פליטים מאריתריאה במחנה באתיופיה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פליטים מאריתריאה במחנה באתיופיה(צילום: AFP)

 

עשרות אלפי בני אדם נמלטו מאריתריאה בשנים האחרונות בגלל עוני ודיכוי פוליטי. רבים התיישבו בסודן ואחרים עשו דרכם לישראל ולמערב אירופה. אריתריאה גם מסוכסכת עם יריבתה מדרום, אתיופיה, שעמה נלחמה משנת 1998 עד 2000. במהלך המלחמה נהרגו 70 אלף בני אדם, ומאז ניצתו מדי פעם עימותים בין הצדדים, שכל אחד מהם מאשים את האחר בתמיכה במורדים חמושים.

 

אריתריאה עצמה דוחה את ההאשמות נגדה וטוענת כי היא קורבן לקמפיין הכפשה שמגבה ארצות הברית. שגריר אריתריאה בישראל, טקסטה דבס טספמרים, אמר לאחרונה ל-ynet כי "הקהילה הבינלאומית עושה דמוניזציה לאריתריאה. אנחנו עומדים על זכויותינו ולכן משמיצים אותנו בעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא אפוורקי
שגריר אריתריאה בישראל
צילום: ריאן
מומלצים