שתף קטע נבחר

נרשמים לתואר: האינטרנט ייעץ לכם איפה ללמוד

באיזו אוניברסיטה יש את הקורסים הכי מעניינים, איפה תמצאו את המרצים הכי טובים ואיפה תזכו לתנאים יותר נוחים בכיתות? התאחדות הסטודנטים השיקה מנוע חיפוש חינמי שמאפשר להשוות בין 67 מוסדות לימוד, לדרג אותם ולצפות בדירוג שהעניקו אחרים. מיוחד לסטודנטים שבדרך

עוד לא הספקנו להגיד "סמסטר אביב", וההכנות לקראת ההרשמה לשנת הלימודים הבאה בשיאן. במסגרת זו השיקה התאחדות הסטודנטים הארצית באתר שלה, מנוע השוואתי בשם Mad מוסד - שירות שאמור להקל על המועמדים ללימודים לבחור את מקצוע הלימוד.

 

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

איך זה עובד? מדובר במנוע חיפוש שמאפשר להשוות בין 67 מוסדות לימוד שונים המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה, בחינם וללא תלות בגורם שיווקי. ברגע שנכנסים למנוע החיפוש, ניתן להחליט מה לחפש: מהם תחומי לימוד שמוצעים במוסד כלשהו, לברר אילו מוסדות מציעים את חוג הלימודים אותו מחפשים ולהשוות את תחום הלימודים בין שלוש מוסדות.

 

הנתונים מבוססים על סקרי שביעות רצון שערכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בין השנים תש"ס-תש"ע וכן מסקר שנתי שערכה התאחדות הסטודנטים בין השנים 2010 ל-2011. במסגרת סקרים אלה נבדקו מספר פרמטרים, ביניהם ציון פסיכומטרי לקבלה והשכר הממוצע של בוגרי המוסד לאחר סיום התואר.

 

פרמטרים נוספים בחנו את שביעות רצונם של הסטודנטים מסביבת הלימודים, ההוראה והשירותים הניתנים לסטודנט במוסד. באופן זה מסייע מנוע החיפוש למועמדים להחליט באיזה מסלול יבחרו, מציג את תחומי לימודים מוצעים ואיפה כדאי ללמוד אותם. הדירוג נע על סקאלת ציונים שבין 1 ל-100.

 

 

 Mad מוסד - מתוך אתר התאחדות הסטודנטים ()
Mad מוסד - מתוך אתר התאחדות הסטודנטים

 

מערכת יחידה מסוגה

יערה קורן, ראש המחלקה האקדמית בהתאחדות הסטודנטים, אומרת כי לא מנוע חיפוש מהסוג הזה בשום מקום. "הרציונל הוא שאין מערכת דומה לזו", היא מסבירה. "יש מוסדות שאי אפשר לקבל עליהם פרמטרים שונים. הרבה מועמדים רוצים ללמוד פסיכולוגיה אבל לא יודעים איפה כדאי להם לעשות את זה, איפה מציעים את החוג ומה שביעות הרצון של הסטודנטים.

 

"אם אתה רוצה ללמוד כלכלה באוניברסיטת תל-אביב סביר להניח שלא תזדקק למנוע שלנו, אבל יש אנשים שרוצים ללכת ללמוד במכללת דויד ילין בירושלים או במרכז האקדמי פרס", היא מוסיפה. "אנחנו רוצים שתהיה שקיפות מוחלטת כדי לעזור למועמדים לקבל החלטה מושכלת על איפה הם רוצים ללמוד. בעתיד נרצה להכניס פרמטרים של נגישות, קמפוס ירוק, קמפוקסים אטרקטיביים עבור מילואימניקים ועוד".

 

אוניברסיטת תל-אביב: דואגת לסטודנטים

והנה מספר נתונים נבחרים מתוך מנוע ההשוואה: במדד התנאים הפיזיים בכיתות, האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל זוכה לציון גבוה במיוחד (80) לעומת אוניברסיטת תל-אביב (73) ומכללת תל-חי (53). בכל הקשור ליחס המרצים לסטודנטים, אוניברסיטת חיפה זוכה לציון גבוה במיוחד (73) בניגוד למרכז הבינתחומי הרצליה (47) והמרכז הטכנולוגי בחולון (60).

 

באשר לציון הפסיכומטרי הממוצע - בטכניון הוא עומד על 659, לעומת 629 באוניברסיטת תל-אביב, ו-484 במכללת סמינר הקיבוצים. בכל הקשור לרווחת הסטודנט, מצטיינת אוניברסיטת תל-אביב בציון 90, קצת אחריה ניצבת מכללה נתניה (77) ובית הספר הגבוה להנדסה ועיצוב שנקר (73). שנקר זוכה לציון גבוה במיוחד במדד איכות החיים בקמפוס (83), בניגוד למכללת עמק יזרעאל (60) ואוניברסיטת בן-גוריון (53).

 

ההשוואה בין החוגים מעניינת במיוחד: בתחום הביוטכנולוגיה למשל, דווקא אוניברסיטת בר-אילן זוכה לציון 70 בכל הנוגע לרמת הקורסים, כשאחריה ניצבות האוניברסיטה העברית (67) והטכניון (60). כאן ההיררכיה נשמרת גם בבדיקת התנאים הפיזיים בכיתות, כשבר-אילן קיבלה ציון 80 מהסטודנטים, העברית 73 והטכניון 63.

 

בהקשר של טיב ההוראה של המרצים, אוניברסיטת חיפה זוכה לציון לא רע (73), מכללת תל-חי ממוקמות אי שם באמצע (63) והמכללה למנהל עם נתונים משביעי רצון (67).

 

"מדובר ביוזמה חדשה לגמרי", מסכמת קידר. "אם לסטודנטים יש רעיון להשוואה חשובה, נשמח לקדם את היוזמות שלהם. המטרה היא שקיפות בין המוסדות השונים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים