שתף קטע נבחר

ירוקים: מתכוני ברוקולי

ילדים רעים הוציאו לו, שלא בצדק, שם רע. מיכל וקסמן, חובבת ברוקולי מושבעת, יוצאת להגנתו ומכינה 2 מתכונים מהתפרחות היפות שהיא מגדלת בעצמה בביתה. בתפריט: פסטה עם ברוקולי וגם ברוקולי צלוי ברוטב איולי

כמה אני אוהבת את הזמן הזה בשנה. בין ימי גשם וסערה לימי שמש ושמיכת שמיים תכולה, מתכסה האדמה במרבדים ירוקים ומתהדרת בתכשיטי פריחה בשלל צבעים מרהיבים.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

כלניות ורקפות, ציפורני חתול, סביונים ומיני מצליבים ורדרדים ומעל כולם ענפי השקדיות, לובשים שמלת חג של פרחים לבנים עדינים שנראים כאילו נתפרו מכנפיים של פיות זעירות.

 

הפוגה קלה בגשם היא תירוץ מצוין לארוז את הסלוקיות, זו שעל שתיים וזו שעל ארבע, ולשחרר אותן לריצה קלה בטבע שהתגנדר לכבודן.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

ואצלי על הגג מזדקרים בנחישות עמודי ברוקולי ירוקים וזקופים שבראשם זר ירוק של ניצני פריחה. צריך להזדרז לקטוף ולבשל אותם לפני שאלה מגיעים לפרקם ונפתחים.

 

פסטה עם ברוקולי ואנשובי

ברוקולי הוא התרד החדש. זה שכל אמא אנגליה מכריחה את ילדיה לאכול ממנו כדי שיהיו חזקים כמו הפופאי שלא זכו להכיר. ראש ירוק ויפה שסובל מיחסי ציבור לא הכי.

 

אם זכיתי בברוקולי צעיר וטרי מאוד, אני אוהבת אותו בהתערבות תיבולית מינימלית, כמעט כמו שהוא, עם נגיעות טעם קלות שדוחפות אותו קדימה ועוזרות לו לזקוף ראש - אנשובי למשל. ואם יש גם פסטה באיזור, מה טוב.

 

המרכיבים (עבור 2 מנות): 

200 גרם ברוקולי (תפרחת אחת בינונית) וגם עלים צעירים וטריים, אם יש

מים רותחים לחליטת הברוקולי

6 פילטים קצוצים של אנשובי

1 שן שום קטנה מגוררת

2 כפות שמן זית ועוד קצת עוד לזילוף

4-6 כפות ממי הבישול של הפסטה

גרידה מ-1/2 לימון

סחיטת מיץ לימון (להגשה)

מלח ים אם צריך

פרמזן מגורר להגשה

1/2 חבילה (250 גרם) פסטה קצרה

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה על פי ההוראות. מסננים מהמים ושומרים מעט מהם בצד.
  2. מפרקים את הברוקולי לפרחים וחותכים כל פרח לאורכו לפרוסות לא עבות. את הגבעול מקלפים ופורסים דק.
  3. שמים את הברוקולי החתוך בקערה. יוצקים עליו מים רותחים. חולטים במשך 5 דקות. מסננים.
  4. מחממים שמן זית, שום ואנשובי, במחבת רחבה שתוכל להכיל גם את הברוקולי והפסטה, מועכים את האנשובי תוך כדי חימום עד שנמס אל תוך השמן.
  5. מוסיפים ברוקולי. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות. מוסיפים את מי הבישול של הפסטה ומערבבים. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים עד שהיא מכוסה כולה ברוטב האנשובי שבמחבת. סוחטים מעט מיץ לימון אל תוך המחבת, מוסיפים מלח אם צריך ומערבבים.
  6. מחלקים את הפסטה עם הברוקולי לקעריות הגשה. ומפזרים פרמזן בנדיבות.

 

ברוקולי צלוי עם איולי אנשובי

זוכרים את הכרובית התינוקת שנצלית בתנור? גם ראש של ברוקולי ישמח לטיפול דומה.

 

טיפ: אם יש כלי אידוי שיכול להכיל את התפרחות בשלמותן אפשר לאדות במקום לבשל - צורתן וצבען של התפרחות יישמרו טוב יותר.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

המרכיבים:

 

לברוקולי:

תפרחות צעירות של ברוקולי (עם עלים, אם יש) - כמה שרוצים

סיר מים

חופן מלח ים

שמן זית לזילוף

 

לרוטב האיולי:

2 חלמונים

2 פילטים של אנשובי

קורט מלח ים

1/2 שן שום מגוררת

1/2 כוס שמן רגיל ושמן זית מעורבבים

מיץ מ-1/2 לימון סחוט טרי


 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הברוקולי: מרתיחים מים בסיר גדול שיש לו מכסה. כשהמים רותחים מוסיפים חופן מלח ים.
  2. מכניסים את הברוקולי למים הרותחים כאשר הגבעולים העבים כלפי מטה והתפרחת העדינה כלפי מעלה. זה ישמור עליה ממעיכה והתפרקות. מבשלים או מאדים את הברוקולי 5 דקות.
  3. מוציאים בעדינות מהסיר ומעבירים למסננת. מקפידים לשמור על צורתן השלמה של התפרחות.
  4. מסדרים את תפרחות הברוקולי בתבנית. מזלפים עליהן שמן זית בנדיבות ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי.
  5. צולים כ-15 דקות, או עד שהתפרחות מתחילות להשחים ומקבלות מעט פריכות בקצוות.
  6. מכינים את האיולי: שמים את החלמונים, האנשובי והשום בכלי גבוה וצר. טוחנים ומערבבים בעזרת מקל טחינה.
  7. מזלפים את השמן טיפה אחרי טיפה עד שנתפס בתערובת ומתחיל להיראות תפוח ובהיר כמו מיונז.
  8. ממשיכים לזלף את השמן בקצב ובכמות מוגברים, תוך כדי הפעלת מוט הטחינה, עד שמתקבל איולי בהיר, חלק וקטיפתי.
  9. מוסיפים מיץ לימון ומלח אם צריך. מערבבים ומגישים בקערית לטבילת הברוקולי הצלוי. פשוט וטעים.

 

אפשר להכין איולי גם בעזרת מטרף ידני. קצת יותר עבודה אבל, התוצאה לא פחות טובה.

 

לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

לכל הטורים של מיכל וקסמן 

 


   

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
פסטה עם ברוקולי. תענוג
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים