שתף קטע נבחר

ה-CDC: חיסון השפעת לא יעיל בקשישים

מחקר של המרכז לבקרת מחלות האמריקני (CDC) מגלה כי החיסון כמעט ולא מגן על מבוגרים מעל גיל 65. יעילות החיסון בצעירים: 50% עד 60%. ההשערה: מערכת החיסון בקשישים כמעט ואינה מגיבה למרכיביו - מה שיצריך שינוי בהרכבו או במינונו

החיסון לשפעת הוכח כמונע תחלואה ותמותה, אבל דווקא בקשישים, הנמצאים בראש קבוצות הסיכון, יעילותו מוגבלת: מחקר חדש של המרכז לבקרת מחלות האמריקני, מגלה כי הוא מצליח למנוע הדבקה באחוזים בודדים שכמעט ואינם משמעותיים, מה שיצריך חשיבה מחודשת לגבי מתן החיסון ויעילותו.

 

קיראו עוד על החיסון לשפעת

 

המחקר החדש שפורסם בגליון השבועי של המרכז לבקרת מחלות האמריקני, סקר 2,697 ילדים ומבוגרים בין החודשים דצמבר עד ינואר 2013. מהמחקר עלה כי לאלה מעל גיל 65, יעילות החיסון בהגנה מפני תחלואה בשפעת, היתה לא משמעותית סטטיסטית ולמעשה כמעט שלא הגנה כלל בפני המחלה. ואלה התוצאות על פי חלוקת הגילאים:

 

  • 6 חודשים עד 17 שנים: יעילות של 58%
  • 18 שנים עד 49 שנים: 46%
  • 50 עד 64 שנים: 50%
  • 65 ויותר: 9%

  

 

ב-CDC אמרו כי שיעור התמותה בקרב אוכלוסיית הקשישים היה השנה הגבוה ביותר בהשוואה לשנים קודמות: בעבר עמד שיעור התמותה אצל בני מעל 65 על 90 לכל 100 אלף איש, בעוד שהשנה עלה שיעור התמותה מהמחלה אצלם, ל- 116 לכל 100 אלף מקרים.

 

 

"אנחנו יודעים שיעילותו של כל חיסון הולכת ופוחתת עם הגיל" אמר ד"ר ג'ו בריז, ראש המחלקה לאפידמיולוגיה ומניעת מחלות ב- CDC, "אולם לא ברור מדוע. בכוונתנו להמשיך ולחקור את הנושא שאולי יתן רמזים כיצד יש להגן על אוכלוסיית הקשישים".

 

"לא בונים מדיניות על בסיס מחקר אחד", אומר ל-ynet פרופ' איתמר גרוטו, ראש שרותי בריאות הציבור במשרד הבריאות. "יש עשרות רבות של מחקרים בנושא וטווח היעילות של החיסון נמצא בהם בין 30% ל-70%, תלוי במתודולוגיה. כמובן שאנו עוקבים אחר כל הפרסומים בנושא ואף מעורבים בהתוויית המדיניות הבינלאומית. אנו בהחלט מסכימים שיש מקום לשפר את החיסון הקיים, ויש מחקר ופיתוח נרחב בנושא". 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
היעילות של החיסון בקרב בני 65 ומעלה אינה מוכחת יותר
צילום: AP
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים