שתף קטע נבחר

צ' קוריאה מאיימת: נבטל הפסקת האש עם הדרום

הסלמה ברטוריקה של פיונגיאנג: 50 שנה אחרי הסכם שביתת הנשק שהביא לתום מלחמת קוריאה, מאיימת צפון קוריאה לבטלו חד-צדדית אם ארה"ב ודרום קוריאה לא יפסיקו תרגיל משותף שבו פתחו החודש. ברקע: סנקציות בשל הניסוי הגרעיני

צפון קוריאה איימה היום (ג') לבטל את הסכמי הפסקת האש עם דרום קוריאה, שהביאו לסיומה של מלחמת קוריאה העקובה מדם שהתנהלה בשנים 1950-1953, אם דרום קוריאה וארה"ב ידבקו בתרגילים הצבאיים המשותפים שלהן שמתוכננים להימשך חודשיים. פיונגיאנג איימה גם לנתק את "הטלפון האדום" הצבאי שלה עם ארה"ב.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

האיום של צפון קוריאה הוא החרפה ברורה ברטוריקה הכוחנית שלה, והוא בא בעקבות הצהרותיהם של דיפלומטים באו"ם, לפיהן ארה"ב וסין הגיעו לסיכום על טיוטת החלטה של מועצת הביטחון שלפיה יוטלו סנקציות נוספות על צפון קוריאה בעקבות הניסוי הגרעיני, השלישי במספר, שערכה בחודש שעבר.

 

פיונגיאנג אחרי הניסוי הגרעיני (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פיונגיאנג אחרי הניסוי הגרעיני(צילום: AFP)

 

"נבטל לחלוטין את שביתת הנשק הקוריאנית", צוטט דובר צבא צפון-קוריאה בסוכנות הידיעות הרשמית של פיונגיאנג. "התרגיל הצבאי של ארה"ב והבובה שלה, צפון קוריאה, הוא פעולת הרס שיטתית שמטרתה לפגוע בשביתת הנשק הקוריאנית". צפון קוריאה ודרום קוריאה נותרו מבחינה טכנית במצב של מלחמה מאז הסיכום על שביתת הנשק ב-1953, ולא חתמו על הסכם שלום של ממש.

 

כ-200 אלף חיילים מדרום קוריאה וכעשרת אלפים חיילים אמריקנים צפויים להשתתף בתרגיל, שהחל ב-1 במרס ואמור להימשך עד לסוף אפריל. שני הצבאות אמורים לפתוח גם בתרגיל נוסף שיחל ב-11 במרס.

 

דיפלומטים באו"ם שדיברו בעילום שם אמרו כי הם מקווים לקבל את טיוטת ההחלטה נגד צפון קוריאה היום. הם הוסיפו כי הם מקווים שמועצת הביטחון תצביע על טיוטת ההחלטה עד לסוף השבוע. קצין העיתונות של האו"ם הודיע בנפרד כי רוסיה, המכהנת כיושבת הראש התורנית של מועצת הביטחון, תכנס הערב התייעצויות בדלתיים סגורות בנוגע לצפון קוריאה.

 

שר החוץ של סין סירב לאשר כי הושגה הסכמה עם ארה"ב על סנקציות חדשות נגד פיונגיאנג, והסתפק באמירה: "אמרנו פעמים רבות כי אנחנו תומכים בתגובה הולמת מצד מועצת הביטחון והבענו גם את עמדתנו שלפיה אנחנו מתנגדים לניסויים גרעיניים מצד צפון קוריאה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צפון-קוריאה. 50 שנה אחרי, העסק שוב מתחמם
צילום: AFP
מומלצים