שתף קטע נבחר

אחמדינג'אד חיבק את אמו של צ'אבס - ועורר כעס

חיבוק הניחומים של נשיא איראן ואמו של חברו הטוב מוונצואלה הביא לביקורת מצד אנשי דת שטענו: "הנשיא איבד שליטה"

נשיא איראן מחמוד אחמדינג'אד רק רצה לנחם את אמו של חברו הטוב, הוגו צ'אבס, אך החיבוק התומך שהעניק לאישה בת ה-78 עורר עליו ביקורת מצד מתנגדיו. לאחר פרסום תמונתו של אחמדינג'אד מחבק את אלנה פריאס דה צ'אבס, אמרו אנשי דת שהדבר הוא עלבון לאיסלאם ואף גובל בהפרת איסור דתי על מגע עם נשים.

 

המונים השתתפו בטקס האשכבה של צ'אבס, מיליונים חלפו על פני הארון

 

אחמדינג'אד וצ'אבס. "אסור ללחוץ יד לאישה שאינה קרובת משפחתך, לא משנה מהן הנסיבות ואם היא צעירה או מבוגרת" (צילום: AP) (צילום: AP)
אחמדינג'אד וצ'אבס. "אסור ללחוץ יד לאישה שאינה קרובת משפחתך, לא משנה מהן הנסיבות ואם היא צעירה או מבוגרת"(צילום: AP)

 

ה"טלגרף" הבריטי דיווח כי מוחמד תקי רהבר, מהמנהיגים הדתיים המרכזיים בעיר איספהאן, אמר לסוכנות הידיעות מאהר בתגובה לתמונה כי הנשיא "איבד שליטה" והסביר: "אסור ללחוץ יד לאישה שאינה קרובת משפחתך, לא משנה מהן

הנסיבות ואם היא צעירה או מבוגרת. חיבוק או הבעת רגשות לא הולמים את כבודו של נשיא של מדינה כמו הרפובליקה האיסלאמית של איראן".

 

מוחמד דהקאן, חבר במועצת הפרלמנט, אמר כי הדבר חושף את אופי ה"זרמים התועים" – הביטוי שבו משתמשים בסביבתו של המנהיג העליון עלי חמינאי לתיאור אחמדינג'אד ומקורביו.

 

גם דברי הניחומים שהשמיע אחמדינג'אד לאחר מותו של צ'אבס לא נשאו חן בעיני כולם. נשיא איראן כתב אז בתגובה שצ'אבס יקום לתחייה לצד ישו ביום תחיית המתים. אייתוללה אחמד חתאמי, המקורב לחמינאי, אמר כי אחמדינג'אד הגזים. "אני אומר במפורש שהוא הלך רחוק מדי. הנשיא יודע היטב שמה שהוא אמר יעורר תגובה במוסדות הדתיים. הוא היה יכול לשגר מסר דיפלומטי ללא קונוטציות דתיות".

 

אחמדינג'אד מנשק את ארונו של צ'אבס (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אחמדינג'אד מנשק את ארונו של צ'אבס(צילום: רויטרס)

אחמדינג'אד ויורשו של צ'אבס, ניקולס מדורו, על רקע פסלו של סימון בוליבר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אחמדינג'אד ויורשו של צ'אבס, ניקולס מדורו, על רקע פסלו של סימון בוליבר(צילום: רויטרס)

 

ברקע הביקורת עומדת מחלוקת פוליטית שמטלטלת את הממסד באיראן, במיוחד לקראת הבחירות שיתקיימו ב-14 ביוני. אחמדינג'אד, שהסתכסך עם חמינאי, מעוניין להכניס למרוץ את יועצו הבכיר ומחותנו, אספנדיאר רחים משאאי. מתנגדיו של הנשיא האשימו את משאאי בניסיון לפגוע בכוחם של אנשי הדת, אך אחמדינג'אד מנסה להעביר אותו בתהליך הבירוקרטי שיאפשר לו להתמודד בבחירות. מנגד, חמינאי יבקש לתמוך באחד ממקורביו, שיהיה נאמן למנהיג העליון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדינג'אד וצ'אבס. "לא הולם"
צילום: AP
מומלצים