צילום: shutterstock
סרט בורקס: 3 מתכוני בצק במילוי בשר
רפי אהרונוביץ' חזר מהודו עם כמה קילוגרמים מיותרים אבל הוא לא נותן לפרטים קטנים כאלה לדכא את תשוקתו למאפים בכלל ולבורקסים בפרט. סיפור על טיול בוקר עם הרבה בורקס כמו גם מתכוני בורקס ביתי במילוי בשר

ערב אחד בעודי יושב עם הגב מדסקס על הא ועל דה אני מוצא את עצמי פותח במונולוג, מנסה לעבור בראשי על הכתבה השבועית.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

כבר עברו מספר ימים מאז שחזרנו ואנחנו עדיין מנסים בכוח לשמור על אווירת השנטי במדינה שהיא אנטי-שנטית מיסודה. חזרנו הביתה ופתחנו את הטלוויזיה. הבחירות שבכלל לא נגמרו, הסורים, האירנים, הלבנונים, האינפלציה, החרמות - מתקפה שלמה והכל נוחת עלינו בבום. מכבים את הטלוויזיה. יוצאים לטיול של בוקר פלוס שתי חברות שהצטרפו אלינו, וכל זה כשאני אחרי אימון גופני עמוס בדם, יזע ודמעות. יש להקה בשם הזה, כן? 

 

בורקס או חומוס? השאלה הנצחית של רפי (צילום: איוי לרר)
בורקס או חומוס? השאלה הנצחית של רפי (צילום: איוי לרר)

 

טוב, אולי יותר בכיוון של הרבה יזע וגם קצת דמעות - לפי התגובות שקיבלתי מהסביבה חזרתי מהודו עם עודף משקל קל. הגענו לטיילת בואכה יפו. אנחנו מתקרבים ליעד ומתחילים להתלבט: "בורקס או חומוס?" למה להתלבט בעצם? "הסדר לא חשוב", אני מנסה, ללא הועיל, בדיחות של שמנים. 

 

הגברת קוטעת את חוט מחשבתי. "אוקי, בואי נתחיל", אני אומר "מתחילים בבורקס במאפה של לאון מאחר וזה 'מאפה בריא' ללא מרגרינה". בסופו של דבר חלקתי עם עצמי רק בורקס גבינה ותרד. טוב, תפסתם אותי, לא רק אחד עם גבינה ותרד, גם שניים קטנים עם גבינה. אוקי, וגם עוד אחד קטן במילוי גבינת קשקבל.

 

אנחנו מאמינים שגם את זה מר בשר היה מחסל (צילום: Maafe Leon)
אנחנו מאמינים שגם את זה מר בשר היה מחסל (צילום: Maafe Leon)

 

"זה הכל?" הגברת חוקרת. "בטוח שלא נגסת בסראליה (סוג של קינוח המזכיר בקלוואה) כשנכנסת לשלם?" "מה את חוקרת אותי? בסך הכל עשיתי את זה עבור הכתבה", אני עונה לבולשת. "כתבה...טוב, חשבתי שאתה רוצה להוריד במשקל". היא עונה. 

 

אחרי דקה התרצתי, "את רוצה לשמוע או להיות מנטורית של הרזיה?" שאלתי את הגברת. "אז כן, אכלתי גם סראליה אחד! אף אחד כבר לא מכין את מלכת הבקלאות הזאת כמו שצריך", הוספתי בגאווה בלקנית.

 

"וחוץ מזה הלכנו לכאן ברגל וגם לפני היה הרבה יזע ודמעות. טוב, לא הרבה מאוד יזע ודמעות", ניסיתי להגן את שאריות כבודי.

 

הקלדתי את הדברים בגולם שלי (כך אני קורא לאייפד למי ששכח) והמשכנו בטיול. הסתובבנו כ-30 דקות ברגל. "איזה 30!? אולי 15 דקות", תוקנתי על ידי המנטורית. 15 דקות זה מספיק עבורי בשביל להוריד את הבורקס. "בורקסים! ברבים", שוב תוקנתי על ידי הגברת. לפתע ראיתי שלט מוכר - "מסעדת שרה". המשכתי לשם בכוונה תחילה. "תקשיבו", אמרתי לנשים שהלכו אחרי, "יש שם קבב משובח".

 

קבב ו..בורקס בשר מעולה. באופן כללי, אוכל בולגרי חביב עלי ובכלל כבר כמעט צהריים. חצינו את הכביש כשאני מוביל ומרגיש כשייח' סעודי עם הרמון הנשים מאחורי. נכנסנו למסעדה והתיישבנו. האורחות שלנו כמעט התעלפו מההלם. "עוד אוכל?! עוד לא התאוששנו מהבורקס".

 

"מה אתן חושבות" מלמלתי, "זה לא קל להיות אני". הגברת הסכימה בניד ראש. חלקנו פלפל קלוי ממולא בגבינה, בורקס בשר, כבד קצוץ וקבב עם אורז ופירה. בחיי שאם לא הייתי צריך לחזור ברגל - הייתי גם מוסיף בירה.

 

היה גם קבב (צילום: ירון ברנר)
היה גם קבב (צילום: ירון ברנר)

 

והרי המסקנות ולא כולן טובות: הפלפל עם הגבינה היה מהסוג התעשייתי. למרות שאני מעדיף את הגרסא האפויה בתנור הייתי מסתדר גם עם זה אלמלא הוא היה תעשייתי. בורקס הבשר שהוא אחד הדברים הכי טעימים ופשוטים להכנה שאני מכיר, היה בינוני. הבצק שומני במיוחד והמלית אנמית. המלפפונים הכבושים היו מלפפונים מקופסא, ואילו הקבב היה עסיסי וטעים כמו גם הכרוב הכבוש והעגבניות שהיו מעולות.

 

ויתרתי על קינוח. אוקי, לא ויתרתי על קינוח. חזרנו לבורקס של ליאון וקנינו עוגיות שקדים ללא קמח, שהיו מעולות. טעמתי רק שתיים. אוקי, שלוש אבל זה בלי קמח! המשכנו לטייל בשוק הפשפשים וטיילנו והסתובבנו ושוב הסתובבנו והשתעממתי אז הלכתי לאכול גלידה.

 

השתעממתי אז אכלתי גלידה (צילום: ירון ברנר)
השתעממתי אז אכלתי גלידה (צילום: ירון ברנר)

 

תאמינו או לא אבל, כבר הורדתי 500 גרם!

ועכשיו לעניין שלשמו התכנסנו: 3 גירסאות של מילוי לבורקס, כולן, איך לא, על בסיס בשר.

 

מלית בשר קלאסית

המרכיבים: 

500 גרם בשר טחון בטחינה גסה, לא רזה במיוחד (ניתן להשתמש בנתח צוואר או פלדה)

2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנטת

מעט מלח ופלפל שחור

1/2 כפית בהרט (או לחילופין - אותה כמות תערובת של פלפל אנגלי וקינמון טחון)

קורט אגוז מוסקט מגורד

מעט שמן לטיגון

 

בשר טחון (צילום: ירון ברנר)
בשר טחון (צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מזהיבים את הבצל במחבת עמוקה. מוסיפים את הבשר.
  2. בוחשים בכף עץ על מנת שהבשר יתפורר ולא יהפוך לגוש.
  3. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כ-8-10 דקות.
  4. מצננים מעט והמלית מוכנה.

 

מלית חזה אווז ובשר

המילוי הזה מגיע כתוספת למילוי של הבשר כלומר, למי שרוצה מאפה עשיר מעבר לבורקס הבשר הקלאסי שכאן.

 

טיפ: מומלץ להוציא את הבשר מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.

 

המרכיבים:

1 כמות מלית בשר קלאסית, (ר' מתכון מעל)

150 גרם אווז מעושן או בייקון, קצוץ לקוביות קטנות

2 בצלים, קצוצים דק

1 כפית צלפים (מהסוג הגדול), קצוצים בסכין

מעט פפריקה חריפה

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את האוז המעושן במשך כ-3 דקות.
  2. מוסיפים את הבייקון, או את חזה האווז וגם את מלית הבשר, הצלפים ושאר התבלינים כולל הפפריקה החריפה.

 

מלית בשר עם כבד עוף ופטריות

המרכיבים:

1 כמות מלית בשר קלאסית, (ר' מתכון מעל)

3 כבדי עוף

2 בצלים, קצוצים דק

5 פטריות פורטבלו חורש בינוניות, קצוצות בינוני

 

לא נסרב לקצת פטריות בתוך הבורקס בשר (צילום: shutterstock)
לא נסרב לקצת פטריות בתוך הבורקס בשר (צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

  1. אחרי שהבצל מזהיב מטגנים את הכבדים במשך כ-3 דקות ומוציאם אותם. מניחים בצד.
  2. מטגנים במחבת את הפיטריות. לאחר כ-5 דקות מוסיפים את מלית הבשר שהכנו מבעוד מועד.
  3. חותכים כל כבד ל-5-6 חתיכות ומחזירים למחבת לסבב נוסף. מטגנים הכל ביחד במשך 3-4 דקות.

 

בצק קלאסי לבורקס

לאחר שהכנתם את המלית הרצויה, הנה מתכון פשוט וקל להכנה של הבצק עצמו.

 

המרכיבים:

חבילת בצק עלים (יש היום מבחר לא רע בכל סופר)

1-2 חלמונים

מעט שומשום (אפשר גם פרג או קצח)

 

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

  1. פותחים את הבצק מסדרים את המלית (המצוננת) בפנים. סוגרים לרולדה.
  2. מחוררים את הבצק מעט ומורחים בחלמון. מפזרים שומשום או מעט קצח או פרג - לפי הטעם האישי.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות, עד להשחמה.

 

הצעת הגשה: כל המנות האלה ישתלבו מצוין עם קצת טחינה וסלט עגבניות חריף בצד.

 

חברים זה בטוח לא מרזה אבל, אולי זה יעזור לכם להיפטר מחבילת בצק עלים או אפילו פילו שהייתה תקוע אצלכם במקפיא!

 

 לאתר של רפי אהרונוביץ ' מייסטר בשר ובעל הטור מר בשר .

 

 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה סרט בורקס: 3 מתכוני בצק במילוי בשר
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מר בשר
    חי בסרט בורקס. רפי אהרונוביץ' מכין בורקס
    צילום: חגי דקל
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת