שתף קטע נבחר

תינוק הפסיק לנשום - ילדים בני 9 הצילו את חייו

רוקי הוט בן התשע ואיתן וילסון בן העשר שיחקו בחצר בכדור בחצר, כשלפתע שמעו קולות זעקה. כשניגשו לבית הסמוך מצאו את סוזאנה רוהם מחזיקה את בנה בן החודשיים, שהפסיק לנשום. בקור רוח מדהים הם הדריכו אותה כיצד לבצע החחיאה - והצילו את התינוק

ממשחק הכדורגל להצלת חיים: שני ילדים, בני תשע ועשר, מג'ורג'יה ארצות הברית, הדריכו וסייעו לאם לבצע החייאה בתינוק שלה, שסבל מדום נשימה. ההחייאה הצליחה - והתינוק חזר לחיים.

 

רוקי הוט בן התשע וחברו איתן וילסון בן העשר שיחקו בכדור ברחוב כאשר לפתע שמעו צרחות של אישה מהבית הסמוך. הם מיהרו למקום וראו את שכנתם, סוזאנה רוהם, זועקת לעזרה: "הצילו, התינוק שלי לא נושם!".

 

איך לבצע החייאה? כל ההדרכות בבית הספר להחייאה:

החייאת תינוקות

החייאת ילדים

החייאת מבוגרים

 

שני הילדים נכנסו לביתה, וללא כל השתהות, כשהם שומרים על קור רוח מפתיע, הדריכו אותה כיצד לבצע החייאה בנה בן החודשיים. הם הסבירו לאם לבצע עיסויי לב באמצעות שתי אצבעות והנשמות מפה לפה, תוך כדי שהם מזעיקים את האמבולנס וממתינים לו. האם החלה לבצע את ההחייאה ותוך שניות ספורות חזר התינוק לנשום ולבכות. מצבו כעת טוב.

 

"ללא שני הילדים המופלאים האלה, התינוק שלי לא היה חי היום", סיפרה רוהם. "הילדים הדריכו אותי בצורה כל כך רגועה, שבטחתי בהם".

 

 

התינוק הועברה לבית החולים, שם אובחן כסובל מתסמונת דום נשימה בשינה, והוא שוחרר עם מוניטור ביתי המתריע בכל חשד להפסקת נשימה.

 

וכיצד ידעו שני הילדים מה לעשות? מתברר כי הם למדו את רזי ההחייאה מפוסטר התלוי בחדר האוכל בבית הספר. "תמיד הסתכלנו עליו ושיננו את ההחייאה", אמרו, "כי חשבנו שזה מידע חשוב שיעזור לנו יום אחד, וכך אכן היה".

  

כך מבצעים החייאה לתינוק

אם אתם חושדים שהתינוק מחוסר הכרה, יש לבצע את השלבים הבאים ובמקרה הצורך החייאה מלאה, תוך כדי הזעקת מגן דוד אדום בטלפון 101:

 

1. בטיחות:  בדקו שהתינוק ואתם במקום בטוח.

 

2. בדקו הכרה: מחאו כף ובדקו אם התינוק מגיב. אם אינו מגיב - צבטו את כף רגלו. אם עדיין אינו מגיב - קראו למד"א בטלפון 101.

 

3. הביטו על עליית בית החזה: אם בית החזה אינו עולה, הניחו והחלו ב-30 עיסויים מהירים.

 

4. פתיחת נתיב אוויר: סלקו הפרשות מפי התינוק, אם יש כאלה, באמצעות הטיית הגוף וגריפת תוכן ההפרשות מפיו.

 

5. השכיבו את התינוק על גבו על מקום מוגבה: הטו בעדינות את ראשו לאחור, כשיד אחת על מצח

התינוק והשנייה מתחת ללסת התחתונה.

 

5. הנשמות: הניחו את פיכם מסביב לפיו ולאפו של התינוק, ובצעו באיטיות שתי נשיפות בנפח שמספיק לגרום להתרוממות בית החזה של התינוק. חשוב לזכור שנשיפות בעוצמה רבה מדי עלולות לגרום נזק ישיר לריאות ולהביא לדחיסת אוויר מיותר לקיבתו של התינוק. לכן, מומלץ לנשוף באיטיות ולא בחוזקה.

 

6. עיסויים: אם התינוק אינו מגיב, לא מזיז איברים וצבעו משתנה, התחילו בעיסוי הלב. את העיסוי יש לבצע כשהתינוק שוכב על גבו על משטח קשה, ולא על מיטה קפיצית. עסו את לבו של התינוק בעזרת שתי אצבעות. מקמו את האצבעות בקו האמצע של בית החזה, על עצם החזה בין שתי הפטמות. בעת העיסוי יש ללחוץ על עצם החזה בקצב של 100 לחיצות בדקה, במקביל להנשמות. היחס אצל תינוק הוא 2 הנשמות לכל 30 עיסויים.

 

יש להמשיך בביצוע 30 עיסויים ו-2 הנשמות עד להגעת כוחות ההצלה או עד שהתינוק חוזר לנשום בעצמו. אם בית החזה של התינוק מתרומם מעצמו בכל שלב יש להפסיק בעיסויים, להטות את ראש התינוק בעדינות מעט לאחור ולהמתין למד"א.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוקי הוט בן ה-9. שינן כיצד לבצע החייאה
אתן וילסון בן ה-10. לא היססו
האם, סוזאנה רוהם. קראה לעזרה
התינוק, ג'וזייה. סובל מהפסקות נשימה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים