שתף קטע נבחר
צילום: ירון ברנר

לורד סנדוויץ': כריכים חמים של שאול בן אדרת

מדי יום מכין שאול בן אדרת מגוון מנות מפונפנות לסועדיו אבל כשהוא חוזר הביתה - כבר אין לו כוח לבשל. הפתרון: סנדוויץ' חם שמכינים בצ'יק צ'ק. בתפריט: כריך בשר קצוץ, כריך סינטה טריאקי וצ'ילי, כריך לבבות ויש גם קינוח - קרוסטיני בריוש מתוק

הסיטואציה הבא מוכרת כמעט לכולם: אתה חוזר הביתה אחרי עוד יום עבודה מתיש וארוך, רעב, עייף והדבר האחרון שמתחשק לך זה להתחיל לבשל עכשיו.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

זה בדיוק הזמן המושלם לסנדוויץ'. לחם טוב, מחבת, 2 דקות עבודה - לא צריך יותר מזה. 

 

במתכונים הבאים שידכתי לחמים שונים למילוי החם שלהם. תרגישו חופשי להחליף, להוסיף ולשנות לפי המלאי במקרר האישי.

 

כריך בשר קצוץ בלחמניית המבורגר

הבשר הקצוץ מקבל אצלנו לרוב תבנית של קציצה, כאן מוגש הבשר בצורתו הטבעית.

 

מין "סלופי ג'ו" עדכני ונקי יותר שמוגש בלחמניית המבורגר רכה מעוטרת שומשום עגבניה וחרדל דיז'ון איכותי.

 

המרכיבים:

350 גרם נתח אנטריקוט, קצוץ דק

1 בצל, קצוץ דק

2 עגבניות, פרוסות

חרדל דיז'ון

2 לחמניות המבורגר

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל


סוג של סלופי ג'ו (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סוג של סלופי ג'ו(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל במחבת גדולה וחמה עם מעט שמן זית. משחימים קלות, מוסיפים את הבשר ומטגנים כדקה בערך עד להשחמה, מתבלים במלח ופלפל.
  2. לוקחים לחמניית המבורגר ומורחים בחרדל, מוסיפים את הבשר והעגבנייה ומגישים חם.

 

כריך סינטה טריאקי וצ'ילי בלחמנית דגנים

השילוב של החציל והסינטה עם הטעמים האסייתים של הצ'ילי והטריאקי הוא פשוט מושלם. כשמכניסים את הכל ללחמנית דגנים מתקבל סנדוויץ' שהוא ממש חגיגה של טעמים.

 

המרכיבים:

1 כוס קוביות חצילים

1 כוס נתחי סינטה, פרוסים דק

1/2 כוס עלי נענע

1/2 פלפלון צ'ילי

 

לרוטב הטריאקי:

1/2 כוס סויה

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מים

1 שן שום

כף ג'ינג'ר קצוץ

 

סינטה וטריאקי על לחמנית דגנים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סינטה וטריאקי על לחמנית דגנים(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הטריאקי: מניחים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים על אש בינונית, עד שמצטמצם ל-1/3 כמות.
  2. מכינים את הסינטה: מטגנים את קוביות החציל עד להשחמה במחבת עם שמן זית. מוסיפים את נתחי הסינטה, צ'ילי, נענע ו-4 כפות מרוטב הטריאקי ומבשלים במשך כדקה. מוציאים מהמחבת ישר לתוך הלחמניה ומגישים חם.

 

כריך לבבות בפוקצ'ה ארוכה

לבבות עוף לא צריכים כמעט שום תיבול כדי להבליט את טעמם. הבהרט נוסף לפטריות השימאג'י בכדי לצנן את הטעם הדומיננטי ולתת במה ללבבות בפוקצ'ה הפריכה.

 

המרכיבים: 

300 גרם לבבות, נקיים ושטופים היטב

1 בצל לבן, קצוץ דק

4 שיני שום, פרוסות דק

1 חבילה פטריות שימאג'י, מופרדות מהשורש

2 כפות שמן זית

1 כפית בהרט

מעט מלח ופלפל

 

תודו שזה נראה טוב. כריך לבבות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
תודו שזה נראה טוב. כריך לבבות(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל והשום עד הזהבה.
  2. מוסיפים את הלבבות ואת כל שאר המרכיבים, מטגנים על אש בינונית כ- 50 דקות, חורצים את הפוקצ'ה וממלאים במרכיבים. מגישים חם.

 

קרוסטיני בריוש עם בננות מקורמלות ופיסטוק

שילוב של מרקמים בגרסה מופשטת לפרנצ' טוסט בתוספת מושחתת של בננות מקורמלות ופיסטוקים טחונים.

 

המרכיבים: 

6 פרוסות לחם בריוש, בעובי 1 ס"מ

2 כפות חמאה

2 כפות פיסטוק, טחון דק

2 בננות, לא מאוד בשלות

1/2 כוס שמנת

1/2 כוס סוכר

מעט מים קרים

 

קינוח מושחת ומתוק. בריוש ובננות מקורמלות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קינוח מושחת ומתוק. בריוש ובננות מקורמלות(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הלחם עם החמאה עד להזהבה במחבת גדול ומניחים בצד.
  2. מניחים בסיר עם תחתית עבה, את הסוכר עם מעט מים ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת קרמל. מוסיפים את הבננות והשמנת, מבשלים עוד כדקה ומגישים.
  3. להגשה: על כל בריוש שמים כף רוטב בננות ומעט פיסטוק טחון.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מלך הלבבות. כריך לבבות בפוקאצ'ה
צילום: ירון ברנר
מומלצים