שתף קטע נבחר

לא כוחות: צפון קוריאה מול ארה"ב

פיונגיאנג מאיימת, וושינגטון לא מזלזלת, אבל מהשוואה מספרית של הידוע על הכוחות הצבאיים של השתיים, נראה שתהיה זאת משימה התאבדותית מצדו של קים לתקוף את ארה"ב. מכמות המטוסים ועד תקציב הביטחון - המספרים מדברים

צפון קוריאה הכריזה על חידוש פעילות הכור, ארה"ב שלחה חמקנים לסיור, ארה"ב הזיזה טילים לגואם, צפון קוריאה הזיזה טילים מזרחה. פיונגיאנג אישרה תקיפה גרעינית של ארה"ב, בוושינגטון לא נכנסו למקלטים אבל הבהירו שאינם מקלים ראש באמירות המאיימות. קולות המלחמה העולים מצפון קוריאה נשמעים מבהילים, אך איזה תוקף ממשי יש לאיומיה על המעצמה המערבית? מהשוואה מספרית של הידוע על כוחותיהן הצבאיים של השתיים, נראה שצריך להיות משוגע כדי לתקוף את ארה"ב.

 

מתיחות גרעינית - עוד ידיעות ופרשנויות:

מדברים מלחמה, רוצים שלום

מרעיב ומאיים בגרעין. המשוגע החדש מקוריאה

צפון קוריאה תתקוף בנשק גרעיני? כל התרחישים

מלחמה בין הקוריאות? סין מחזיקה את המפתח

 

יש בארה"ב מי שסבור שקים ג'ונג און אכן נוקט גרסה בוטה של "אסטרטגיית האיש המשוגע". העולם עדיין לא מכיר את המנהיג הצעיר, שירש את אביו רק לפני כשנה, ולא יודע לצפות את דרכיו. קים האב שיגר איומים ואף פעל צבאית כדי למשוך את תשומת לב העולם, אולם הוא ידע למתוח את הקו בסכסוך מזוין והשתמש במשברים כמנוף לשיחות משא ומתן בינלאומיות.

 

ייתכן שקים הבן מעוניין להשיג מטרה דומה אך גורם ממשל אמריקני ששוחח עם סוכנות רויטרס אמר כי כך לא יצליח קים "לקנות" את וושינגטון ובעלות בריתה ולגרום להן לסייע לו במזון ובדלק כפי שעשו ממשלים קודמים בעבר.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)


 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

בוושינגטון מאמינים שהרטוריקה הלוחמנית של פיונגיאנג מכוונת בראש ובראשונה לקהל הביתי. הם רואים כיצד מנסה קים לשמור על המוטיבציה של חיילי הצבא שלו - שמשתכרים מעט מדי - באמצעות תעמולה אנטי-אמריקנית, ולשפר את מעמדו בקרב מיליוני הצפון קוריאנים שחיים מתחת לקו העוני וסובלים מרעב קשה באמצעות עמידתו מול אויבים זרים.

 

ואמנם, הטלוויזיה הממלכתית בצפון קוריאה שידרה היום עצרות תמיכה בצבא ובקים, שלא ידוע בדיוק מתי נערכו. המפגינים הניפו שלטים שעליהם נכתב "הבה נשמיד את האויבת שלנו, ארה"ב". קים צ'ונג היוק, סטודנט שהשתתף בעצרת, אמר לטלוויזיה: "העולם יראה כיצד ארצי, בזכות המדיניות של 'הצבא במקום הראשון', זוכה בניצחון במלחמה הקדושה נגד האי-צדק".

 

שר ההגנה של דרום קוריאה, קים קוון-ג'ין, אמר היום לעיתונאים כי הצפון הזיז טילים לטווח בינוני למזרח המדינה, כחלק מתמרון צבאי, אך ציין כי טילים אלה אינם בעלי יכולת להגיע לארה"ב. "אנחנו עוקבים מקרוב אחרי צפון קוריאה. כפי שאמרתי לכם קודם,

לא מצאנו סימנים למלחמה כוללת, אבל אנחנו לוקחים בחשבון שהצתה של מלחמה כזו אפשרית ואנחנו מוכנים לכך", אמר קים. באופן כללי, ככל הידוע לצפון קוריאה אין היכולת להתקין ראש נפץ גרעיני על טיל שמסוגל להגיע לארה"ב, אולם העולם חושש כי היא מפתחת יכולת זו וכי הניסוי הגרעיני האחרון שערכה אולי מעיד על כך. 

 

גורמים אמריקנים אמרו ל-CNN כי ככל הנראה פיונגיאנג מתכננת שיגור בליסטי בימים הקרובים. ייתכן שיהיה זה ניסוי ולא שיגור לצורכי תקיפה. 

 

בינתיים, ממשיכים הפועלים הדרום קוריאנים לשוב מקייסונג, אזור התעשייה המשותף לשתי הקוריאות, לאחר שפיונגיאנג הודיעה על סגירת הגבול. הם העידו על עגמומיות ודאגה בקרב הפועלים. "המראה שם עגום. ראיתי חיילים צפון קוריאנים חובשים קסדות כשחציתי את הגבול. הפועלים הצפון קוריאנים נראו מודאגים", אמר לרויטרס קים ג'ונג איק, עובד בקייסונג. חברו יו הוסיף: "אני מתוח כמובן מאז שהעבודה הופסקה. אני מקווה לנרמול מחודש שלה בקרוב. גם העובדים מצפון קוריאה וגם העובדים מדרום קוריאה מתוחים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קים מול אובמה. האם המטרה היא לקבל עוד סיוע?
צילום: AP, רויטרס
מומלצים