שתף קטע נבחר

"הצרכנים הפסידו 760 מיליון שקל מייקור הקוטג'"

לקראת דיון בוועדה לביקורת המדינה בכנסת מחר, בנושא הפיקוח על מוצרי מזון, במועצה לצרכנות דורשים מהמדינה להרכיב סל מוצרי עוגן שמחירם יפוקח, וכן להכליל את נציג המועצה לצרכנות בוועדת המחירים

לקראת דיון בוועדה לביקורת המדינה בכנסת מחר (ג') בנושא הפיקוח על מוצרי מזון ומוצרי החלב: המועצה לצרכנות שלחה לוועדה דו"ח שמזכיר לה כי מחיר הקוטג' עלה ב-30%-40% בין 2008 ל-2011, לעומת מוצרים שנשארו בפיקוח והתייקרו ב-10% בלבד. "כתוצאה מכך מימן הציבור מכיסו את תוספת עלות הקוטג' ב-760 מיליון שקל".

 

מנתוני הלמ"ס עולה כי מחיר הקוטג' עלה מ- 5.06 שקלים (ב-1 בינואר 2007), ל-7 שקלים (ב-1 בינואר 2011). בעת מחאת הקוטג' היו נקודות מכירה בהן נמכרה הגבינה ב-8 שקלים. אחרי מחאת הקוטג', המחיר שלה התייצב על מקסימום 5.90 שקלים. כשנה אחרי כן, המחיר שוב עלה ל-6.11 שקלים מקסימום ברשתות, כשבפיצוציות וחנויות קטנות המיר שלה אף גבוה יותר.  

 

במועצה מבקשים לקחת חלק בדיוני ועדת המחירים שקובעת את מחירי המוצרים בפיקוח ולעגן ולפרסם בחוק הפיקוח על המחירים את הכללים והשיקולים בהסרת פיקוח על מוצר או החלתו. זאת בעקבות דו"ח מבקר המדינהשקבע כי: "יחידת הפיקוח וועדת המחירים אינן מתחשבות בציבור הצרכנים. תלונות צרכנים על מחירים לא מוצדקים לכאורה של מוצרי מזון שאינם בפיקוח אינן מרוכזות או נרשמות במאגר מידע כלשהו ואינן מובאות בחשבון בהליך קבלת ההחלטות בנוגע להחלת פיקוח;ועדת המחירים אינה בוחנת מהן עמדותיו של ציבור הצרכנים, שהוא המושפע העיקרי מהפיקוח על מוצרי המזון, ואינה מביאה בחשבון את השפעת השינוי במחיר, ההחלה או ההסרה של הפיקוח על מחיר המוצר או השינוי ברמת הפיקוח עליו על רווחת הצרכנים בהליך קבלת ההחלטות".

 

במועצה אף קוראים "להחזיר מידית לפיקוח את מחיריהם של מוצרי החלב שהפיקוח הוסר מהם; לקבוע סל מוצרי עוגן בפיקוח, כדי לייצר 'אפקט עוגן' 'שיוזיל את מחיריהם של מוצרים מקטגוריות שונות, שאינם בסל לציבור הרחב וכדי להגן על אוכלוסיות מוחלשות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
גבינת קוטג'. הפיקוח מיתן עליית המחירים, התחרות הובילה לעליית מחירים
צילום: הילה דפנה
מומלצים