שתף קטע נבחר

"איירון מן 3": אותו גיבור בשינוי אדרת

אם נשבתם בעבר בקסמיו של איירון מן בגילומו של רוברט דאוני ג'וניור וחליפתו הטכנולוגית, תהנו גם ב"איירון מן 3" - סרט המשלב בין השטיקים המוכרים של גיבור העל עם אפקטיבים מרשימים וקצב מהיר יותר. האם זה סוף הסדרה? לא בטוח

בהשוואה בין סרטי הקומיקס של מארוול לאלו של DC קל להיווכח שידה של החברה הראשונה על העליונה. סרטים רבים יותר, מצליחים יותר, ויכולת לעצב "יקום" שבו הגיבורים השונים מתקיימים במקביל. כך ניתן, כל כמה שנים, לקיים ביניהם פגישת מחזור בסרט נוסף בסדרת "הנוקמים". סביר להניח שאם תוכניות החומש הקומוניסטיות היו מתממשות באותה מידת יעילות שבה מארוול מצליחה לממש את תוכניותיה הרב שנתית, כולנו היינו מצחצחים שיניים לצלילי האינטרנציונל.

 

עדכונים חמים לפני כולם - בעמוד הפייסבוק של ynet. עשו לייק

 

ביקורות סרטים אחרונות בערוץ הקולנוע של ynet:

 

"איירון מן 3" ("Iron Man 3") הוא יריית הפתיחה לז'אנר גיבורי העל לשנה הנוכחית. סרט שלישי, כפי שלמדנו בסדרות קודמות ("ספיידרמן", "אקס-מן", "באטמן"), מהווה נקודת סיום. באופק יש אתחול של הזיכיון (כלומר, ה"ריבוט" של ה"פרנצ'ייז") עם שחקן ובמאי אחר.

 

למרות שסדרת "איירון מן" מזוהה באופן מיוחד עם הביצוע של רוברט דאוני ג'וניור, כבר החלו להישמע רמזים מצידו ומצד גווינת' פאלטרו (בתפקיד פפר פוטס - בת זוגו של טוני סטארק) שזו נקודת הסיום עבורם (או, אולי, הבסיס למשא ומתן מפולפל על חידוש החוזה).

 

גווינת' פאלטרו ורוברט דאוני ג'וניור ב"איירון מן 3". יכול להיות שזה נגמר? ()
גווינת' פאלטרו ורוברט דאוני ג'וניור ב"איירון מן 3". יכול להיות שזה נגמר?

 

אמנם עבר רק פרק זמן קצר יחסית מאז הסרט הראשון בסדרה (2008), אך דאוני ג'וניור, שחגג לאחרונה יום הולדת 48, כבר לא ילד. ולמרות שפאלטרו, המתקרבת לגיל 40, מפגינה שרירי בטן של מתעמלת אולימפית, גם היא בקצה שכבת הגיל עבור קהל היעד הצעיר.

 

מעבר למסך הברזל

על הבימוי והתסריט מופקד הפעם שיין בלאק המחליף את הבמאי של שני הפרקים הקודמים ג'ון פאברו. בלאק היה בעברו תסריטאי מצליח שהרוויח משכורות עתק על כתיבת כמה מסרטי האקשן של סוף שנות ה-80 ותחילת ה-90. התמחותו היתה ביצירת גיבורי אקשן חכמולוגיים ("Wise ass") כמו מרטין ריגס (מל גיבסון בסדרת "נשק קטלני") או קורנליוס האלנבק (ברוס וויליס ב"כוננות מתמדת"). אבל באותה מהירות שבה בלאק זרח, כך הוא גם דעך. צמד הכשלונות המהדהדים "אחרון גיבורי הפעולה" (1993) ו"נשיקה ארוכה ללילה" (1996) העלימו אותו לתשע שנים.

 

"איירון מן 3". אקשן בכיף ()
"איירון מן 3". אקשן בכיף

 

ב-2005 הוא חזר כתסריטאי ולראשונה אף כבמאי עם "קיס קיס בנג בנג" בכיכובו של דאוני ג'וניור. כתיבתו של בלאק התאימה באופן מושלם לאיכויות שהשחקן הביא מאוחר יותר גם לדמותו של סטארק. למרות שמדובר היה בסרט קטן ובהצלחה קופתית מזערית, הידידות וההערכה של דאוני ג'וניור לבלאק אפשרה לאחרון להפוך לבמאי הפקת הענק (200 מליון דולר) של "איירון מן 3".

 

עוד על "איירון מן":

 

"איירון מן 3". אותו דבר רק יותר גדול ()
"איירון מן 3". אותו דבר רק יותר גדול

 

על פניו זו החלטה מטורפת אך התוצאה מוכיחה כי ההימור היה מוצדק. למרות שהסרט כולל כמה סצנות ענק שמתעלות על המורכבות של מה שהוצג עד כה בסדרה, בלאק מצליח לתזמר היטב את המרכיבים הטכנולוגיים וההפקתיים הסבוכים. מבחינת התסריט והטקסטים המתחכמים העיצוב של סטארק הוא החד והמשעשע ביותר מכל סרטי הסדרה.

 

מול טוני סטארק/איירון מן ניצב הפעם איום מטרוריסט אסייתי בשם "המנדרין" (בן קינגסלי), המוביל סדרה של התקפות אכזריות ומתעצמות בתוך גבולות ארצות הברית. אך המניעים של המנדרין מורכבים מכפי שנראה במבט ראשון. יש כאן מעורבות של המדען אלדריץ' קיליאן (גאי פירס), שפעם חלם על שיתוף פעולה עם סטארק וכשנופנף הצידה, פיתח רצון עז לנקמה.

 

בן קינגסלי בתפקיד המנדרין ב"איירון מן 3" ()
בן קינגסלי בתפקיד המנדרין ב"איירון מן 3"

 

הפגיעה הישירה בלב אורח החיים של סטארק תוביל למהלך עלילתי ממושך שבו הוא יקורקע ויאלץ לבנות את יכולות התקיפה שלו מחדש. זהו מהלך שעובד היטב מבחינה ההצגה של הדמות ותכונותיה המבדרות, אבל כשמתרחקים צעד אחד מרצף אירועי, ניכרת חוסר הסבירות העלילתית שלו.

 

העידן החדש

העלילה מתרחשת לאחר אירועי "הנוקמים", והשפעות אירועי הסרט ההוא ניכרות. סטארק נושא סוג של הפרעת חרדה המתפרצת מספר פעמים (על נטיותיו האלכוהוליסטיות של סטארק בקומיקס הוטל וטו), אם כי זהו אפיון מעט מאולץ. גם רף כוחות העל של הרעים בסרט עלה. אחרי שסטארק כבר נלחם לצד אל וכנגד חייזרים, השדרוג היה בלתי נמנע - אם כי בכל הקשור לצד של כוחות העל האפיון שלהם מעורפל, ולכן לא ברור מהם הגבולות של היכולות המוצגות.

 

ה"איירון פטריוט". חייבים קצת לאומיות אמריקנית ()
ה"איירון פטריוט". חייבים קצת לאומיות אמריקנית

 

"איירון מן 3" הוא תוצר נוסף מפס היצור היעיל של מארוול. ניכר בו שהוא תוצאה של מיומנות מתפתחת - בטכנולוגיה המאפשרת לעצב את האפקטים המיוחדים,

ובהבנה של מה שעבד ולא עבד בסרטים הקודמים. אם אהבתם את החליפות המתכתיות - תקבלו גרסאות חדשות שלהן ובשפע רב. אם העדפתם את דאוני ג'וניור מחוץ לחליפה - כך הוא מסתובב רוב משך הסרט, ולכן השטיקים שלו מופעלים על דמויות חדשות.

 

הסיכום הוא מאוד פשוט. אם אהבתם את הסרט הראשון בסדרת "איירון מן", והסבל שסבלתם ב"איירון מן 2" לא הוריד אתכם לגמרי מהסדרה ומהדמות - ההנאה שלכם ב"איירון מן 3" מובטחת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוברט דאוני ג'וניור הוא טוני סטארק ב"איירון מן 3"
לאתר ההטבות
מומלצים