שתף קטע נבחר

צילום: גיל יוחנן

"התקציב - מכת מוות להתייעלות אנרגטית בארץ"

הצעת התקציב קובעת כי יישום התכנית להפחתת פליטות גזי חממה תידחה בשלוש שנים. התוכנית אושרה על רקע התחייבות ישראל בוועידת האקלים בקופנהגן ובמסגרת ההצטרפות ל-OECD. בענף האנרגיה המתחדשת טוענים: "ישראל הולכת לעבר משק של אנרגיה מזהמת"

"ישראל הולכת לכיוון הפוך מהעולם המערבי, לעבר משק של אנרגיה מזהמת במקום אנרגיה ירוקה" - כך אמר היום (ג') איתן פרנס, מנכ"ל ארגון חברות אנרגיה מתחדשת, בתגובה להצעת התקציב לשנים 2014-2013 שפרסם הבוקר (ג') משרד האוצר ולפיה יישום התכנית הלאומית להפחתת פליטות גזי חממה תידחה בשלוש שנים ותחל רק בשנת 2016.

 

ייצור חשמל נקי: הממשלה נכשלת ביישום התוכניות

לכתבות נוספות היכנסו לעמוד הפייסבוק של ynet

 

התוכנית להפחתת הפליטות אושרה בממשלה בשנת 2010, כאשר היעד שנקבע לה הוא הפחתה של 20% מפליטות גז החממה עד 2020. התכנית תוקצבה בסכום של 2.2 מליארד שקל ועד כה אושרו מתוקפה צעדים ותכניות בהיקף 539 מיליון שקל.

 

אישור התוכנית התקבל לאחר שנשיא המדינה, שמעון פרס, התחייב בוועידת האקלים של האו"ם בקופנהגן ב-2009, כי מדינת ישראל תפחית את הפליטות שלה בשיעור של 20% עד 2020, וכן במסגרת מחויבות של הממשלה במסגרת הצטרפותה של ישראל לארגון ה-OECD. 

 

בתגובה להקפאת התוכנית אמר פרנס, כי מדובר ב"מכת מוות לתחום ההתייעלות האנרגטית בישראל. במשרד האוצר בולמים את התפתחותה של מדיניות סביבתית אמיתית בישראל, שאת פירותיה התחלנו לקצור רק בשנה האחרונה".

 

באיגוד מתריעים כי הקפאת התוכנית, תתקע מיזמי בנייה ירוקה והתייעלות אנרגטית שכבר החלו בביצועם, ביניהם תוכניות משרד האנרגיה להחלפת מכשירים זוללי חשמל וכן מיזמים של בנייה ירוקה.

 

"מדובר במכת מוות לפרויקטים שאמורים לייצר הכנסה לציבור יש מאין ואשר ללא הסיוע הממשלתי לא יקומו", אמר פרנס. "למעשה האוצר חוסם התייעלות וחסכון, פעולה שמנוגדת להתנהלות הכוללת במשק ואשר דווקא האוצר הוא שצריך לעודדה ולקדמה".

 

הילה בייניש, מנכ"ל המועצה הישראלית לבנייה ירוקה, מסרה כי "משמעות ההחלטה של האוצר היא פגיעה בשמירה על הסביבה ובקידום תחום הבניה הירוקה בפרט. ישראל התחייבה לעמידה ביעדי הפחתת פליטות גזי חממה עד 2020 וכל דחייה תהיה הפרה בוטה של התחייבויותיה.

 

"הדבר גם ישפיע על תחום הבנייה הירוקה שנמצא לקראת תנופה ויוותר ללא תמריצים להטמיע מערכות של התייעלות אנרגטית וצמצום פליטות", הוסיפה בייניש, "בכך איכות הבניה כמו גם איכות החיים ובריאות התושבים בישראל יפגעו קשות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים