שתף קטע נבחר

הנה הכסף: כך ניתן לחסוך 15% בביטוח המשלים

400 מיליון שקלים בשנה. זהו הסכום שמרוויחות חברות הביטוח השונות על ידי "טריק" אחד קטן שנעשה על גבן של קופות החולים. רן סער, מנכ"ל קופת חולים מכבי, מסביר כיצד קורה שאנחנו משלמים יותר בזמן שטייקוני הביטוח הפרטי מתעשרים על חשבוננו

מילים רבות נאמרו ביומיים האחרונים על הגזירות הכלכליות החדשות, ובהן הגזירות הדרמטיות בתחום הבריאות. אך רוב הציבור אינו מודע לכך שניתן היה להקטין חלק מהוצאות הבריאות השוטפות למשפחה, ללא צורך בשינוי תקציב המדינה.

 

עוד חדשות ועידכונים בפייסבוק של ynet

 

מדובר בצעד שהיה מוזיל ב 10%-15% את העלות החודשית של הביטוחים המשלימים של קופות החולים, המבטחים 6.5 מליון אנשים, נשים וילדים בישראל, והיו מפנים למשפחה ממוצעת 200-500 שקלים בשנה. צעד זה הושמט מחוק ההסדרים לאחר שנתקל בהתנגדות איתנה של חברות הביטוח המסחריות, מגובה בלובי חזק.

 

עוד על ביטוחי בריאות:

אז הבטיחו: 5 הטריקים בביטוח המשלים בקופ"ח

ביטוח בריאות פרטי: מה שצריך לדעת לפני שחותמים

מדריך: מה חשוב לבדוק כשבוחרים ביטוח פרטי

 

משלמים את הפרמיה - ובסוף לא מקבלים ההחזר

הסיפור פשוט: חברות הביטוח המסחריות מצאו טריק המאפשר להן לתמרץ את המבוטחים שלהן לפנות לקופות החולים, ולא לחברת הביטוח, בכל הנוגע להחזרים ולכיסויים רפואיים. כשהמבוטח פונה לחברת הביטוח על מנת לממש את הפוליסה היא מציעה לו במקום זאת לפנות לקופת החולים ולבקש ממנה כיסוי לניתוח. בתמורה לאי הפעלת הביטוח החברה "מצ'פרת" את המבוטח ומציעה לו 'פרס' בגובה אלפי שקלים. המבוטח קיבל אמנם כיסוי, אך חברת הביטוח לא שילמה עליו. מי ששילם הוא הביטוח המשלים של קופת החולים, שלהזכירכם הינה מלכ"ר - מוסד ללא כוונת רווח, בניגוד אגב לחברת הביטוח, שמונעת משיקולים כלכליים ומסחריים.

 

בדרך זו חברת הביטוח הפרטית מוציאה מכיסה סכום נמוך בהרבה מהסכום שהייתה נדרשת לשלם לו הייתה מכסה את עלות הניתוח המלאה (לשם הדוגמה, שווה לחברה לצ'פר את המבוטח בסכום של 2000 שקלים כאשר עלות הניתוח שעליו לעבור היא 15,000 שקלים). מי שמשלם את הסכום הגדול הוא הביטוח המשלים או קופת החולים, שמצויה בגרעונות ממילא.

 

המפסידים הן לא רק הקופות. המפסידים הם אנחנו, שנדרשים, כתוצאה ישירה, לשלם תשלום חודשי גבוה יותר בעבור הביטוח המשלים בקופה. בדרך זו מרוויחות חברות הביטוח על חשבוננו כ-400 מיליון שקלים בשנה. גם המבוטח שקיבל לכאורה כיסוי מלא, ואפילו בונוס שנשאר בכיסו, שרוי באשליה. הבונוס שקיבל משתווה לפרמיה החודשית של חברת הביטוח הפרטית, אותה שילם המבוטח לחברה משך שנים. אבל ביום המימוש של הפוליסה - החברה לא כיסתה את הניתוח. אותו מבוטח מממן את הטריק של חברות הביטוח באמצעות העלות החודשית של הביטוח המשלים, עלות גבוהה יותר משהיתה צריכה להיות באופן צודק.

 

הנתונים המספריים ממחישים את הטענה: רק 39% מדמי הפרמיה שמשלמים מבוטחי החברות המסחריות חוזרים אליהם בדמות כיסויים והחזרים. השאר - נשאר בחברת הביטוח המדושנות.

 

טייקוני הביטוח מתעשרים - אנחנו משלמים יותר 

אגף התקציבים באוצר באמת התכוון לתקן את העיוות, לאסור על חברות הביטוח לנצל את הביטוחים המשלימים של קופות החולים ולאסור את מנגנון הפיצוי הכספי למבוטח, בתמורה לפנייתו לקופת החולים. בכך, בתיקון פשוט, ניתן היה להפחית את העלות החודשית שמשלמים 80% מאזרחי המדינה לביטוחים המשלימים. תיקון העיוות היה גם מונע את ניצולן של קופות החולים, שהן, כאמור, גוף ציבורי, לטובת התעשרות חברות הביטוח ובעליהן הטייקונים, הגובים מאזרחי ישראל פרמיות גבוהות בהרבה מאלו שגובות קופות החולים, ומחזירים להם פחות, הרבה פחות.

 

יש לציין שגם מבוטח של חברה פרטית, שישוכנע לוותר על הפעלת הביטוח הפרטי, ויפנה במקום זאת למערכת הציבורית הבסיסית ולא לביטוח המשלים, יקבל מחברת הביטוח את אותו תמריץ. בכך יש ניצול חמור אף יותר של המערכת הכי בסיסית וענייה, לטובת חברות פרטיות עשירות.

  

מצער לגלות שהלחץ של חברות הביטוח דחק החוצה מחוק ההסדרים סעיף פשוט וצודק, שאינו דורש הקצאת תקציבים ומשאבי מדינה. על קברניטי האוצר להתעשת ולהוציא לפועל את המהלך שיקל את כובד ההוצאות החודשיות על 80% מאזרחי ישראל, באמצעות החזרת כספים שנלקחו מאיתנו שלא ביושר.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומר פדר
רן סער. צעד שהיה מוזיל 15% מעלות הביטוח המשלים
צילום: תומר פדר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים