שתף קטע נבחר

צפו: במהלך ניתוח מוח המטופל ניגן בגיטרה

תושב ארה"ב עבר ניתוח מוח להשתלת קוצב לטיפול במחלת הפרקינסון. במהלכו נשאר ער והחל לנגן בגיטרה. כך יכלו הרופאים לזהות אילו איזורים במוחו אחראים על תפקודים שונים ולמנוע פגיעה בהם

ניגן בגיטרה במהלך ניתוח מוח. בית חולים בלוס אנג'לס הפך לראשון בעולם ששידר ניתוח מוח ברשת, כשהמנותח הפעם לא הורדם על מיטתו, אלא המשיך לדבר וקינח בנגינה בגיטרה.

 

  • רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם

 

בראד קרטר, זמר אמריקני בן 39, סבל ממחלת הפרקינסון. בשנת 2006 החל להבחין ברעד בידיו, שהלך והחמיר עד שלא הצליח יותר לנגן בגיטרה. מחלתו הלכה והידרדרה והרופאים חרצו כי עליו לעבור השתלת קוצב מוחי.

 

עוד כתבות

 

בהסכמת המטופל, הועבר הניתוח בשידור חי ברשת האינטרנט. לאחר שהרופאים פתחו את גולגלתו וחשפו את המוח, נגעו המנתחים באיזורים שונים במוחו תוך שהם מבקשים ממנו לדבר ולבצע פעולות שונות, וכך הצליחו למפות את איזורי מוחו.

 

ניגן ושר במהלך הניתוח

תוך כדי הניתוח, כשראשו מקובע, הוגשה לו גיטרה, והוא החל לנגן בה. כך הצליחו הרופאים להשתיל את אלקטרודות הקוצב במקומות המתאימים, כך שהזרמים החשמליים ששולחות האלקטרודות, יפסיקו את הרעד.

  

בקטע המדהים, נראה המוסיקאי מנגן על הכלי האהוב עליו, ואף שר, כשהופאים מסיימים להתקין את האלקטרודות במוחו. אל המצלמה אמר קרטר: "אני נרגש לנגן בגיטרה את הצלילים הללו".

 

 

 

גירוי חשמלי מוחי - יעיל בטיפול בפרקינסון

גירוי מוחי חשמלי משמש כיום לטיפול בחולי פרקינסון בשלבים המתקדמים של המחלה, כאשר מופיעים סיבוכים מוטוריים מגבילי תנועה הנגרמים על ידי התרופה למחלה – לבודופה. המכשיר יעיל מאוד בשיפור איכות חיי החולים, אם הוא מושתל בשלבים הראשוניים של המחלה.

 

את המכשיר משתילים בניתוח והוא מופעל מרחוק בתכנות מראש. המכשיר שולח פולסים חשמליים נמוכים לאיזורים יעודיים במוח. עד כה טופלו בו מעל 100 אלף חולים ברחבי העולם. הקוצב שכמותו הושתל במוחו של קרטר, נמצא בסל התרופות הישראלי משנת 2005.

  

מחלת הפרקינסון נגרמת עקב חוסר במעביר העצבי דופמין, בשל התנוונות אזור במוח הנקרא "החומר השחור". המחלה מתאפיינת בנוקשות של השרירים, רעד, תנועות איטיות וקשיים בשיווי משקל ויציבה. תסמינים נוספים כוללים דיכאון ופגיעה בתפקוד המיני.

  

המחלה מתקדמת בחמישה שלבים, כאשר אחד הראשונים שבה הוא שינוי עדין במבנה הקול שלרוב אינו מובחן ביום יום.

  

תסמיני המחלה הבולטים נוטים להופיע כשהיא נמצאת כבר בתהליך מתקדם, לכן גם האבחון מתבצע כש-60% מתאי העצב באיזור במוח השולט על הפעילויות המוטוריות כבר הרוסים. לכן, יכולת הטיפול והשיקום נמוכות.

  

הטיפול במחלה כולל בין היתר את התרופה לבודופה המאזנת את רמת הדופמין במוח, פיזיותרפיה ובמקרים קשים ניתוח או טיפולים בגירוי חשמלי למוח.

 

  

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניגן בגיטרה במהלך ניתוח המוח
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים