שתף קטע נבחר

2012: עלייה מדאיגה במספר הנשאים בישראל

עלייה מדאיגה של 8% במספר נשאי האיידס החדשים ישראל ב-2012. גם השנה מהווים ההומואים את קבוצת הנשאים הגדולה ביותר. אחריהם: מהגרי עבודה מאפריקה. הבשורה הטובה: קוקטייל התרופות הביא לירידה של 80% ברמת הנגיף בגוף בקרב הנשאים. 10% מהנשאים נדבקו בנגיף עמיד לקוקטייל

למרו המודעות הרבה - עלייה במס' הנשאים ב-2012: מרבית נשאי ה-HIV בישראל הם גברים שנדבקו בעקבות יחסי מין עם גברים, כך עולה מדו"ח מסכם חדש שנערך על ידי המעבדה המרכזית לנגיפים בבית החולים תל השומר. עם זאת על פי התוצאות קוקטייל התרופות הצליח להביא אצל 80% מהנשאים לירידה משמעותית ברמת הנגיף בדם.

 

 

מהדו"ח עולה כי בשנת 2012 נתגלו 495 נשאים בוגרים חדשים, 26% מתוכם נשים. מדובר בעלייה של 8% במספר הנשאים לעומת שנת 2011, אז נתגלו 456 נשאים חדשים. בנוסף, אובחנו ארבעה ילדים שנדבקו בנגיף במהלך הלידה מהאם, כולם בנים. שניים מתוכם נולדו באתיופיה ונשאותם התבררה רק במהלך 2012. תינוק אחד מהרשות הפלסטינית התגלה כנשא במהלך בדיקות ותינוק נוסף נולד השנה בישראל, למרות שהאם הייתה ידועה כנשאית, הייתה במעקב וטופלה במהלך ההריון.

 

עוד כתבות בערוץ הבריאות:

 

התפלגות נשאים בוגרים שאובחנו ב-2012 לפי קבוצות גיל וקבוצות סיכון ()
התפלגות נשאים בוגרים שאובחנו ב-2012 לפי קבוצות גיל וקבוצות סיכון

 

גם השנה, בדומה לשנה שעברה, הקבוצה הגדולה ביותר שאובחנה היא גברים המקיימים יחסי מין עם גברים: מדובר ב-150 נשאים. אחריה מרבית הנשאים הם מהגרי עבודה מאפריקה. רוב הנשאים החדשים הם בטווח הגילאים 31 עד 40.

 

החדשות הטובות: ירידה בעומס הנגיפי בקרב הנדבקים ב-HIV ב-17 השנים האחרונות ()
החדשות הטובות: ירידה בעומס הנגיפי בקרב הנדבקים ב-HIV ב-17 השנים האחרונות

 

הנשאים עוברים, בין היתר, בדיקות עומס נגיפי, המראות כמה עותקי נגיף מצויים בדם. ככל שרמת עומס נגיפי ה-HIV בגוף גדולה יותר, כך גדל הסיכוי לחלות באיידס וכמובן להדביק אחרים. מהבדיקות עולה כי אצל 80% מהנשאים חלה ירידה בעומס הנגיפי של פחות מ-50 עותקים למ"ל - מדובר בעומס נמוך מאוד המעיד על הצלחת הטיפול בקוקטייל התרופות.

 

כ-10% מבין הנשאים החדשים שהתגלו השנה נדבקו בנגיף עם עמידות למרבית תרופות הקוקטייל. מרבית הנשאים בעלי נגיף עמיד הם הומוסקסואלים. העמידות של הנגיף היא בשל מוטציות (שינויים גנטיים) שעובר ה-HIV, מה שמעמיד קושי של ממש לטפל בנשאים אלה בשל מיעוט תרופות הקוקטיילים המשפיעים עליהם.

 

באחרונה אושרה בישראל תרופה נוספת לרשימת התרופות מעכבות ה-HIV (ה"קוקטייל") המתאימה לחלק מהחולים, שיתרונה גודלה הזעיר, כגודל סוכרזית, ומיעוט יחסי של תופעות הלוואי.

 

מהוועד למלחמה באיידס נמסר בתגובה: "העובדה שבשנים האחרונות גברים המקיימים יחסי מין עם גברים הם הקבוצה שבה מתגלים מקרי ההדבקה הרבים ביותר, והמהווה כרבע מכלל הנשאים בישראל, צריכה להביא את הפרטים בקהילה ואת הקהילה עצמה לעשות חשיבה מעמיקה כיצד להילחם בתופעה.

 

בנוסף, חשוב מאוד שמשרד הבריאות יתערב ויתקצב מדיניות מניעה אפקטיבית למניעת הידבקות ב-HIV בקבוצות אוכלוסייה הנמצאות בסיכון ולאוכלוסייה הכללית. במדינות מערביות בהן משרד הבריאות התערב וקבע מדיניות כזאת, נרשמה ירידה במספר הנדבקים והמתגלים החדשים, והנתונים החדשים מדגישים עד כמה נחוצה התערבות זאת".  

 

 



 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages Imagebank
HIV. עלייה במס' הנשאים
צילום: Gettyimages Imagebank
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים