שתף קטע נבחר

נצרת עילית: תלמידי מחשב מספקים שירות לתושב

עשרות תלמידים לומדים על חלקי המחשבים שמביאים אליהם תושבי העיר, והם מספקים להם שירות מלא. הם אף משפצים מחשבים שנזרקו לטובת נזקקים, ומעידים על "תחושה טובה"

לתיקון מחשבים, מיחזור חלקים אלקטרוניים וסיוע למשפחות נזקקות - על כל אלה מנצחים יחד כ-40 תלמידים מנצרת עילית, שמשתתפים בפרוייקט משותף.

 

את פרוייקט "נטע" מנהלת העירייה בשיתוף חברת סיסקו והסוכנות היהודית, ובמסגרתו הקימו מעבדה לתיקון מחשבים המשרתת בעיקר תושבים מעוטי יכולת. במעבדה מבצעים התלמידים תיקונים במחירים סמליים, ממחזרים פסולת אלקטרונית ולאחרונה אף החלו באיסוף מחשבים שנזרקו. לאחר שהשמישו אותם, תרמו אותם למשפחות נזקקות.

 

התלמידים מנהלים פעמיים בשבוע מעבדת תיקונים, ומקבלים לתיקון מחשבים וחלקי מחשבים מהתושבים. "הם מביאים את המחשב אלינו ואנחנו מתקנים אותו", מספרת רויטל מירסקי, תלמידת כיתה י'. "כשמדובר בתיקון שמצריך רכישה של רכיב מסוים, בעל המחשב רוכש את החלק ואנחנו מרכיבים. התיקון עוזר לנו גם בהתנסות מעשית וגם חוסך כסף לתושבים".

 

    (צלום: ישראל פרץ) (צלום: ישראל פרץ)
(צלום: ישראל פרץ)

 

רויטל מגדירה עצמה כמי שעוסקת יותר בשיווק של הפרויקט בקרב התושבים. "אני בעיקר מפיצה את המסר. במעבדה עצמה אני בעיקר מתקינה תוכנות על המחשבים שבאים לתקן או לקבל. התחושה האישית היא טובה. עזרה לתושבים היא פשוט כייפית".

 

התושבים מקבלים בנוסף למחשבים גם תעודת אחריות על העבודה, כך שיש להם כתובת אליה הם יכולים לפנות בעתיד.

 

"מצליחים לתקן כמעט כל מחשב שמושלך לפח"

לאחרונה החלו התלמידים לאסוף ציוד אלקטרוני שנזרק, להשמיש אותו ולחלקו למשפחות מעוטות יכולת. לדברי היוזמים, הרעיון הגיע מתלמיד שהבחין בשכן משליך מחשב לזבל.

 

"התלמיד בא עם הרעיון לשפץ את המחשב וכולם התלהבו. יצרנו קשר עם אגף הרווחה כדי שניתן יהיה להעביר את המחשבים המתוקנים למשפחות נזקקות. התלמידים מצליחים לתקן כמעט כל מחשב שמושלך לפח, וגם אם הוא לא חוזר לחיים הם לוקחים ממנו חלקים שמישים ומרכיבים אותם במחשבים מקולקלים שמובאים למעבדה", סיפרה מנהלת הפרויקט עינב סויסה.

 

לדבריה, "אין תחושה יותר טובה לתלמידים מלראות את התושבים מקבלים ציוד אלקטרוני תקין, במחירים סמליים ולעתים בחינם, לראות את השמחה על הפנים של ילד שקיבל אפילו מקלדת תקינה שלא תמיד יש לו כסף לקנות בעצמו", הוסיפה. "בנוסף הנערים יוצאים לתת שירות בבתי תושבים שלא יכולים להגיע למעבדה. יש אפילו ניצולת שואה שתיקנו לה את המחשב".

 

דנה, תלמידה שמשתתפת בפרוייקט, ציינה כי "מנהל הפרוייקט משגיח שהאבחון והתינוקים

יבוצעו כראוי. כך אנחנו גם לומדים, וגם נותנים שירות טוב לתושבים".

 

ראש העיר שמעון גפסו הוסיף: "מדובר בתלמידים בעלי ידע נרחב בתחום המחשבים. הם מקבלים קורסי הכשרה והסמכה יוקרתיים, ובתמורה מבצעים פעילות התנדבותית למען הקהילה".

 

עד כה נמסרו עשרות מחשבים למשפחות נזקקות. לקראת סיום שנת הלימודים, מארגנים התלמידים יריד מכירה של מחשבים משופצים בסכומים סמליים שבין 400-100 שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הם מביאים את המחשב אלינו ואנחנו מתקנים אותו. צילום אילוסטרציה
צילום: שיר שטיין
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים