שתף קטע נבחר

תינוק בלע עגיל - שהתגלה רק לאחר 5 חודשים

תינוק בן 7 חודשים סבל מהקאות בכל פעם שאכל מזון מוצק. כשהגיע עם הוריו לביה"ח "שניידר" התברר: הוא בלע עגיל - שהיה תקוע לו בוושט במשך חמישה חודשים. "מדובר במקרה נדיר מאוד", אומר הרופא שטיפל בו

במשך חמישה חודשים היה עגיל תקוע בוושט של פעוט בן שבעה חודשים. רק כשהחל לאכול מוצקים והקיא פעים רבות מדי הבחינו במשפחתו שמשהו לא כשורה ופנו לטיפול רפואי במרכז שניידר לרפואת ילדים - שם שלפו את העגיל.

 

עוד חדשות ועדכונים בפייסבוק של ynet

 

התינוק בלע את העגיל כשהיה בן חודשיים בלבד, אך לאחר מכן המשיך לינוק כרגיל וללא שום בעיות. לאחרונה הוא החל לאכול אוכל מוצק ובעקבות זאת סבל מהקאות. מודאגים פנו הוריו לחדר המיון בבית החולים "שניידר", שם בוצע צילום רנטגן שהראה בבירור את העגיל בחלק העליון של הוושט. רק אז סיפרה אחותו הגדולה של התינוק שראתה אותו בולע את העגיל לפני חמישה חודשים והוסיפה כי לא סיפרה זאת להוריה, שלא הבחינו בדבר.

 

העגיל שהוצא מבטנו של התינוק. האחות ראתה שבלע - ולא סיפרה להורים ( ) ( )
העגיל שהוצא מבטנו של התינוק. האחות ראתה שבלע - ולא סיפרה להורים( )
 

 

התינוק הועבר בדחיפות למכון לגסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד בבית החולים. "מאוד הופתענו לראות את העגיל. אנחנו מנוסים מאוד בשליפת גופים זרים אבל המקרה הזה הוא נדיר במיוחד. גוף זר שנמצא זמן רב כל כך בגופו של התינוק בשלבי ההתפתחות הראשונים עלול להוות סכנה ממשית לבריאותו", מסביר ד"ר ארי סילברמינץ, רופא בכיר במכון. ד"ר סילברמינץ מוסיף כי נוכחות של גוף זר כמו עגיל במשך תקופה כל כך ארוכה הייתה עלולה לגרום לסיבוכים ולהקשות על הוצאתו. בנוסף, בדרך כלל שליפות של חפצים קטנים מבוצעות מגופם של ילדים גדולים יותר, והפעם היה מדובר בילד קטן מאוד.

 

התינוק הורדם על ידי ד"ר אלנה סנקו, וד"ר סילברמינץ שלף את העגיל בפעולה אנדוסקופיה עדינה. לאחר מספר ימים של התאוששות, הוא שוחרר לאחרונה לביתו. "חשוב להדגיש בפני הורים כי הרחקת חפצים קטנים מהישג ידם של תינוקות וילדים קטנים היא חיונית, מכיוון שבליעתם עלולה לגרום לנזק משמעותי", מדגיש ד"ר סילברמינץ.





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העגיל בתוך הוושט. גרם להקאות חוזרות
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים