שתף קטע נבחר

משחקים כמו מכונה משומנת

הם מתפקדים עצמאית, החילופים אוטומטיים והחזה, איך לא, חלק באופן טבעי. הרובוטים כובשים את העולם, עכשיו יש להם כבר מונדיאל. וכן, ישראל גם פה מפשלת ברגע האמת

הבעיטה בכדור ברגל שמאל גרמה לאיבוד שיווי משקל. הבועט המכונה "גומי", שכוב בגבו אל הקרקע, לא הצליח להתרומם בעוד המשחק המשיך. "עכשיו ברור שאנחנו במשחק כדורגל אמיתי", צחקו ביציע, "הרי אף שחקן כדורגל לא ממהר לקום כשהוא נופל, גם אם לא קרה לו כלום".

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

גומי הוא לא באמת שחקן כדורגל, לפחות לא מהסוג שאנחנו מכירים, אלא רובוט שתוכנן כדי לשחק כדורגל. בשבוע האחרון הוא ועוד אלפים כמוהו לקחו חלק במונדיאל הרובוטים. או בקיצור "רובו-קאפ" - המקום בו אפילו ישראל עולה לטורניר הגמר.

 

צפו בביצועי הרובוטים ברובוקאפ 2013 

 

הרובוקאפ הוא פרויקט בינלאומי שמטרתו הסופית היא ליצור קבוצת כדורגל בה כל השחקנים הם רובוטים שנראים כמו בני אנוש, שתהיה מסוגלת לנצח את אלופת העולם האמיתית, שתזכה במונדיאל 2050. יש עוד זמן, קרוב ל-40 שנה, אבל לאט לאט הטכנולוגיה קורמת עור וגידים . או יותר נכון מתכת ושבבים.

 

יותר מאלף רובוטים הוצגו, ושיחקו, באליפות באיינדהובן שבהולנד. הם הגיעו מ-40 מדינות שונות, חלקם קטנים מאוד, אחרים בגודל אנושי. חלקם נראים כמו רובוט שואב אבק ואחרים, אלה שאמורים לשחק יום אחד מול כדורגלנים אמיתיים, נראים, לפחות בערך, כבני אדם. מוסיפים להם אקססוריס, כמו סרט בשיער למשל, או שדווקא מורידים להם את הראש ותוקעים במקומו מצלמה. בסופו של דבר, הרגליים הם מה שחשוב בכדורגל, לא?

 

"מתחיל להיראות כמו כדורגל אמיתי". מונדיאל רובוקאפ 2013 (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
"מתחיל להיראות כמו כדורגל אמיתי". מונדיאל רובוקאפ 2013(צילום: גטי אימג'ס)

 

מתפקדים לבד, ברגע שהשריקה נשמעת (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
מתפקדים לבד, ברגע שהשריקה נשמעת(צילום: גטי אימג'ס)

 

"היום רמת המשחק עדיין לא גבוהה", מסביר מרסל מיסורה מאוניברסיטת בון שבגרמניה, שאחת הקבוצות שלה זכתה בתואר בעונה שעברה, "האמת, אני חושב שכיום גם ילד בן 3 ינצח את הרובוטים, אבל הסיפור הגדול הוא שזה מתחיל להיראות כמו כדורגל אמיתי".

 

הכדורגל הישראלי שוב מפשל ברגע האמת

טוב, תלוי על איזה משחק מסתכלים. למד מהלכי כדורגל אמיתיים כמו בעיטה מול חומה הרובוטים לפעמים מתבלבלים. כך למשל במשחק בין ישראל לאוסטרליה, שהלך לפנדלים אחרי תיקו 1:1, ניגש הרובוט הישראלי לנקודה הלבנה, אבל ברגע האחרון הוא ויתר על בעיטה לשער וסתם רץ לחגוג עם הקהל. זה קורה. באחד הגמרים, של רובוטים בצורה אנושית בגודל בינוני, אחד הרובוטים היפנים לא תיפקד רוב המשחק והגרמנים ניצלו את היתרון המספרי כדי לנצח 0:4.

 

הנבחרת ההולנדית בפעולה 

 

ברגע שהמשחק מתחיל הרובוטים מתפקדים לבד. אין מגע אנשי למעט הוראה על חילוף והשחקנים מתאימים עצמם לבד למה שקורה בפועל. למשל, כשקבוצה ביתרון לקראת הסיום הרובוטים יודעים לרדת לסוג של בונקר. "אנחנו נמצאים בנקודת פריצה", קובע פרופסור רנה ואן דה מולנגרפט, אחד ממארגני התחרות, "אנו עוברים מהשלב בו רובוטים מתורגלים לעשות את אותה פעולה בכל יום לשלב בו הם משתפים פעולה ביניהם ועם בני האדם".

 

במשחקים בין הרובוטים האנושיים במראה אסור להציג יכולות מוטרויות שאין לבני האדם כמו סיבוב של 360 מעלות במקום או שימוש בגלגלים. בנוסף נוסו סוגים שונים של משחקים, כמו 2 נגד 2 עם שוער עולה ותחרויות שכוללות סוגי בעיטות בלבד. בתחרות הרצינית ביותר, של רובוטים בגודל מלא, ניצחו, איך לא, היפנים.

 

ובסוף היפנים מנצחים (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
ובסוף היפנים מנצחים(צילום: גטי אימג'ס)

 

רובוטיקה הוא תחום מתפתח מאוד בעולם. לסדרת משחקי הגמר הגיע קהל יותר גדול מאשר ברוב משחקי ליגת העל אצלנו. התחרויות גם זכו לסיקור בעיתונות כלל ארצית, בעיקר במדינות מזרח אסיה. פרופסור ואן דה מולנגרפט הסביר שדרך הרובוקאפ מתגלים גילויים חשובים לעולם הרובוטיקה בכלל. הוא גם ציין שמחיר הרובוטים המשתתפים נע בין 5,000 דולר ל-35 אלף דולר - הרבה יותר זול מאשר לרכוש שחקן כדורגל אמיתי.

 

לרובוטים האלה יש עוד דרך ארוכה עד שיוכלו להתמודד עם שחקנים אמיתיים, אבל היעד, כאמור, עדיין רחוק. למזלם, עד מונדיאל 2050, טורניר המטרה, סביר להניח שמסי ורונאלדו כבר ייפרשו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים