שתף קטע נבחר

מונדיאל עד גיל 20: עיראק בחצי הגמר

מי היה מאמין? העיראקים גברו על דרום קוריאה 4:5 בפנדלים (3:3 בתום 120 דקות) ויפגשו את אורוגוואי בשלב הבא. גאנה ניצחה את צ'ילה 3:4

נבחרת עיראק לא הגיעה להישג משמעותי לאורך השנים. בכלל, בדירוג פיפ"א האחרון היא נמצאת אי שם במקום ה-101 בעולם. והנה, הנבחרת הצעירה של המדינה רשמה הערב (א') הישג מדהים, יש שיגידו סנסציוני. העיראקים גברו 4:5 בדו-קרב פנדלים על דרום קוריאה (3:3 לאחר 120 דקות) והעפילו, מי היה מאמין, לחצי גמר המונדיאל עד גיל 20.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

זה היה משחק סופר-מותח. עלי פהאז וצמד של פרהאן שאקור (42 ו-118) העלו את עיראק שלוש פעמים ליתרון, פעמיים בזמן החוקי ופעם אחת בהארכה. הקוריאנים הגיבו בכל פעם. קון צ'אנג-הון (25), לי ג'וואנג-הון (50) ויונג היונצ'אול (שתי דקות בתוך תוספת הזמן של ההארכה) קבעו: המשחק הולך להכרעה מהנקודה הלבנה.

 

צילום: AFP
העיראקים חוגגים עם הדגל בסיום (צילום: AFP )

 

צילום: AFP
עלי עדנאן העיראקי כמעט ומאבד את מכנסיו (צילום: AFP)

גיבור הפנדלים היה השוער העיראקי, מוחמד חמיד, שהדף את הפנדל השישי של דרום קוריאה וראה את שאקור, מי אם לא הוא, סוגר עניין ומקפיץ את האוהדים ביציעים. כעת, בחצי הגמר, תפגוש עיראק את אורוגוואי, שהדיחה אתמול את ספרד, אלופת העולם היוצאת.

 

דרמה גדולה לא פחות הייתה במשחק השני של הערב, גאנה גברה 3:4 בהארכה על צ'ילה ותפגוש את צרפת בחצי הגמר הנוסף. הנבחרת האפריקאית כבר פיגרה 3:2 בדקה ה-98, אבל שערים של סיידו סאליפו (113) ואבנזר אסיפואה, דקה בתוך תוספת הזמן (לאחר טעות אומללה של ההגנה הצ'יליאנית), סידרו לה את הכרטיס הנכסף.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שאקור חוגג
שאקור חוגג
צילום: AP
מומלצים