שתף קטע נבחר

"הנשים הישראליות לא פחות אלימות מהגברים"

"קבוצות כמו 'גברים באוטובוסים' מאופיינות בטון כתיבה מיליטנטי, כוחני ומלא שנאה כלפי המין הגברי, וכך יוצא שאני עצמי מרגיש מותקף ואשם, למרות שלא ביצעתי דבר. למעשה, אני מרגיש לאחרונה אשם רק בגלל שאני משתייך למין הנקלה והחזק שאחראי לפשעים הנוראיים הללו". דעה

בזמן האחרון שוטף את הפייסבוק גל של וידויים של נשים על ההתעללויות מיניות, הטרדות מיניות ואפילו מקרי קיצון של אונס שהן עברו במהלך חייהן, וטוב שכך. אין סיבה להדחיק ואין סיבה לשתוק. מי שעשה או עושה דבר מה אלים ושפל כנגדן, יש לעצור אותו ועליו להיענש.

 

עוד בנושא:

הנשים בפייסבוק שוברות את קשר השתיקה

הוא טען שציית לכללים, היא טענה שזה אונס

כשאישה פוגשת גבר ולא יודעת להגיד לא

מדברים על מלחמת המינים בפייסבוק שלנו

 

עם זאת, אני מרגיש שהגל הזה גולש כבר למקום אחר, אני מרגיש שהגל הזה גובל בסירוס גברים. אני מדבר על ביטויי שנאה ממשיים כלפי המין הגברי בכלל וכלפי הגברים בישראל בפרט. הטון של הכתיבה של הרבה מהנשים הללו הוא מיליטנטי, כוחני ומלא שנאה כלפי המין הגברי, וכך יוצא שאני עצמי מרגיש מותקף ואשם, למרות שלא ביצעתי דבר. למעשה, אני מרגיש לאחרונה אשם רק בגלל שאני משתייך למין הנקלה והחזק שאחראי לפשעים הנוראיים הללו.

 

 

גברים באוטובוסים

הביטוי האחרון המובהק של שנאת הגברים החדשה, הוא קבוצת הפייסבוק החדשה - "גברים באוטובוסים", קבוצה שמוקדשת לגברים שתופסים יותר מדי מקום באוטובוס. ואני תוהה, על מה הזעם? על שאנו גדולים יותר? על שיש לנו צורך לאוורר מעט את החבילה?

 

תגידו לי, מה אתן רוצות בעצם? שנחתוך אותה ונשים אותה בתיק לפני שאנו עולים לרכבת, או שנפקיד את ה"נשק המסוכן" אצל הנהג?

 

באותה מידה אנו יכולים להתרעם על כך ששירותי הנשים יותר מרווחים (לפחות במקומות המתוקנים), אבל אנחנו לא עושים זאת כי כולנו יודעים שהם יותר מרווחים כי נשים צריכות לשבת, ולכן מגיע להן יותר חדרי שירותים. נקודה.

 

וחוץ מזה, יש לי חדשות בשבילכן: יש הבדלים בין המינים אך באותה מידה יש גם לא מעט נשים שמתנהגות כבהמות באוטובוסים וברכבות, ותופסות מקום לא שלהן ומניחות תיקים איפה שאנשים אמורים לשבת, ולא קמות בשביל אדם מבוגר (זקן או זקנה), ומעיפות את השיער שלהן לתוך הפה שלי.

 

 

 

אני רוצה להפנות תשומת לב לשני דברים:

 

א. נשים יכולות להיות לא פחות אלימות מגברים.

ב. נשים נמשכות לכוח ( לא לאלימות - אלא לכוח).

 

כשהאלימות מתפשטת לשני המינים

אני נתקל ביום יום בכל כך הרבה מצבים שבהן נשים הן המשפילות והן התוקפות. הן חסרות הסבלנות והן המוחקות. אני מכיר את זה ממשפחתי ומהפרה היסטוריה של המשפחה שלי.

 

בבית שלי למשל, מי שלא חסכה שבטה היתה אמא שלי. כילד, פחדתי ממנה. אבי לעומת זאת, כמעט אף פעם לא הרים עלי יד. באופן כללי, בבית שלי התגובות הקשות, המילוליות והרעות ביותר ששמעתי באו מנשים.

 

 

זה נכון שאתן חלשות יותר פיזית. זאת עובדה. זה נכון שבהרבה מקרים גבר יכול ״לקחת״ מה שהוא רוצה מכן. אבל אני חושב שבהרבה מקרים, מאחורי גבר אלים כזה, קיים גבר מושפל ונרמס. בעברו, הוא נרמס על ידי אשה ולכן הוא רומס נשים בחזרה.

 

אני זוכר מצבים רבים של השפלות על ידי נשים שניגשתי אליהן בפאב או במקום אחר. אני אדם מעודן ולא מפחיד. גם לא פיזית. אך הפעלת הכוח הזו דומה להפעלת הכוח הגברית רק בצורה אחרת.

 

פעמים רבות אני רואה כיצד נשים נענות לגברים שפועלים בצורה דורסנית וכוחנית. אני לא מספיק מכיר ובקיא בהתנהלות בשאר העולם, אך זו השפה בישראל, והיא מדוברת על ידי שני המינים. 

 

 

מסכימים עם שמוליק? חושבות שהוא טועה? ספרו לנו בפייסבוק של ערוץ יחסים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ומה אם אלימות מילולית אינה פחותה מאלימות פיזית?
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים