שתף קטע נבחר

השוואה בינל': איפה כדאי להיות מנהל כספים?

תל אביב, סן פרנסיסקו, פרנקפורט, מדריד או טוקיו - מה הסכום נטו שנותר בידיהם של מנהלי כספים, שעובדים במשרה זהה במספר מדינות שונות? בדקנו

באילו מן הערים הכי משתלם לרואה חשבון לעבוד כמנהל כספים: תל אביב, סן פרנסיסקו, פרנקפורט, מדריד או טוקיו? השוואה בין הערים מגלה כי התשובה היא פרנקפורט שבגרמניה, שם השכר ההכנסה הפנויה שנותרת לעובדים במקצוע, כלומר הסכום נטו לאחר ניכויי מיסים ועלויות מחיה, עומדת על 7,087 דולר בחודש. בישראל לשם השוואה, מדובר על 116 אלף דולר בשנה ועל 1,245 דולר הכנסה פנויה בחודש בהתאמה.

 

עוד כתבות בערוץ קריירה :

  • התלוש של השכן: כמה מרוויח חשב שכר?

     

    את ההשוואה ערכה עינת גז, מנכ"לית חברת ההשמה רילוקיישן ג'ובס. ההשוואה מסתמכת על נתונים זהים: מנהלי כספים ממדינות שונות, שסיימו לימודי חשבונאות וכלכלה באוניברסיטה, עשו התמחות, הוסמכו כרואי חשבון מוסמכים וצברו ניסיון מקצועי של 8 שנים.

     

    גם תנאי המחייה שנלקחו בחשבון הינם זהים: רואה חשבון נשוי + ילד אחד כבן 3, ללא הכנסה נוספת של בן או בת זוג, החיים בדירת 3 חדרים במרכז העיר. רכיב התחבורה נבחן לפי המקובל בערים אלו.

     

    "למעשה, מסלול הקריירה שלהם זהה ואין כל סיבה מקצועית כי שורת הרווח - סכום הכסף הפנוי שיישאר בכיסם בתום החודש, תהיה שונה", אומרת גז. עם זאת, מהבדיקה עולה כי ההכנסה הפנויה במקצוע משתנה ממדינה למדינה בהתאם לשכר, רמות המיסוי ויוקר המחייה.

     

    על פי הנתונים, בפרנקפורט ניתן שכר הברוטו השנתי הגבוה ביותר במקצוע, 200 אלף דולר. אחריה נמצאות סן פרנסיסקו בארה"ב עם 170 אלף דולר ברוטו לשנה, טוקיו ביפן עם 173 אלף דולר, תל אביב - 116 אלף דולר, ומדריד בספרד - 106 אלף דולר בשנה.

     

    בחינת ההכנסה הפנויה שנותרת בסוף החודש, משנה את התמונה: פרנקפורט אמנם מובילה את עדין הרשימה, עם הכנסה פנויה של 7,087 דולר בחודש. אולם אחריה ברשימה נמצאות מדריד עם 3,992 דולר בחודש וסן פרנסיסקו עם 3,034 בחודש. במקום הרביעי נמצאת תל אביב עם 1,245 דולר בחודש ולבסוף טוקיו – 430 דולר בחודש בלבד.  

     

    מנהלי כספים - השוואה ( ) ( )
    מנהלי כספים - השוואה

    לצפייה בטבלא בגודל מלא

     

    גז מסבירה כי רמות המיסוי על ההכנסה משתנות ממדינה למדינה, כאשר מדרגת המס הנמוכה ביותר הינה במדריד: 16%, ואילו הגבוהה ביותר היא בתל אביב – 43%. "לנתונים אלו חשוב להוסיף את יוקר המחיה במדינות האלו, כאשר מרכיב החינוך לילד בן 3 מהווה גורם מהותי", היא מציינת.

     

    "אם בישראל, הורחבה מסגרת החינוך הממלכתית לילדים בני 3 וההוצאה על החינוך קטנה, בטוקיו מרכיב החינוך הינו מאד יקר, שכן היפנים מאמינים כי חינוך לילד מרגע היוולדו הינו הדבר שישפיע ביותר על מסלול הקריירה שלו. בשאר המדינות יש אפשרות למסגרות חינוך עירוניות ללא עלות, אך לעיתים הם יוגבלו על בסיס מקום פנוי, יכולת השתכרות וכדומה". 

     

    אז לעבור לחו"ל?

    מנהלי כספים הם בעלי תפקידים בכירים בארגון, שאחראים לרוב על מכלול הפעילויות הכלכליות והכספיות בארגון. דרישות התפקיד כוללות תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות והסמכה בראיית חשבון. הניסיון הנדרש תלוי גודל ואופי החברה אולם לרוב, דרכם המקצועית מתחילה כחשבים בארגון.

     

    עו"ד צבי קן תור, מומחה בדיני ניוד מומחים ושותף במשרד עוה"ד קן תור & עכו, מסביר כי מנהלי כספים ישראליים, יכולים לפעול לקבל היתר עבודה במדינות אחרות, אולם לשם כך עליהם לאתר חברה שמוכנה להעסיקם ולהיות "נותנת חסות" עבורם. "במקרים רבים, מנהל הכספים צריך להגיש בקשה מפורטת לשלטונות ההגירה ולנמק במסגרתה את בקשתו לקבל היתר עבודה, ולא החברה המעסיקה". אז מה התנאים הנדרשים בכל מדינה?

     

    גרמניה - קן-תור מפרט כי הסיכוי של מנהל כספים לקבל היתר עבודה בגרמניה גדול יחסית למדינות אחרות, זאת לאור ריכוז גדול מאוד של חברות בין לאומיות הפועלות בשטחה וכן לנוכח העובדה כי היא חברה באיחוד האירופי. לרוב, יידרשו כחודשיים עלך מנת לקבל את ההיתר.

     

    בנוסף, קיימת אפשרות גם לפנות לרשויות בבקשה לקבל "בלו קארד" - זכות תעסוקה ומגורים הניתנת במרבית מדינות האיחוד האירופי לעובדים בעלי כישורים נדרשים. "התוכנית מאפשרת בין היתר, גם לישראלים לקבל בלו קארד לטווח ארוך", הוא מסביר. "לאחר חמש שנים של תושבות כמחזיק בלו קארד, יהיה הזר זכאי להגיש בקשה לישיבת קבע במדינה בה התגורר בפועל. התהליך מצריך את שיתוף הפעולה והגיבוי של המעסיק".

     

    ארה"ב - קן תור מפרט כי אשרת העבודה אותה נדרש מנהל הכספים לקבל היא H-1B, אולם זו מוגבלת כרגע במכסה שנתית בהיקף של 65,000 אשרות. "המציאות מלמדת כי מכסה זו מסתיימת חיש במהלך חודש אפריל של כל שנה ולפיכך נוצר עיכוב אדיר במועד תחילת העבודה, דבר שמסכל הצעות לא מעטות", הוא מסביר. "במקרים רבים, נטל הגשת הבקשה מוטל על המועמד, ומדובר בתהליך שאינו פשוט לביצוע".

     

    עוד הוא מציין, כי במקרה שבו מנהל הכספים איתר חברה אולם פוטר כעבור פרק זמן, האפשרות היחידה שנתונה להישאר בגבולות המדינה ולשהות בה כחוק היא באמצעות מציאת מעסיק חדש.

     

    ספרד - קן-תור מציין כי תהליך בחינת הבקשה נמשך בספרד כחצי שנה בדרך כלל, אולם לאור שיעורי האבטלה המאמירים במדינה -מאוד קשה כיום לקבל היתר עבודה עבור אזרח זר.

     

    "לרוב, תהליך בחינת הבקשה נמשך על פני חצי שנה, אולם בין אם מדובר בחברה שיוזמת את הפניה לשלטונות ההגירה ובין אם מדובר במנהל הכספים בעצמו, נוצר קושי משמעותי להוכיח כי אין מקומי שיכול לעבוד במשרה המבוקשת ויש צורך להעסיק גורם זר", הוא מסביר. "במקרים רבים, בשל משך הזמן המבוקש לבחינת הבקשה – החברות הספרדיות מעדיפות שלא להמתין, אלא לאייש את המשרה באמצעות מקומי".

       

    יפן - קן תור מפרט כי משך הזמן הממוצע שיידרש לצורך בחינת הבקשה עומד על 4 חודשים. "בתרבות העסקים היפנית, קיים סיכוי קטן מאוד למינוי של מנהל כספים זר בחברה יפנית", הוא מסביר. "לרוב, יתאפשר לו לעבוד רק בנציגות המקומית של חברה בינלאומית". גם במקרה זה, אם מנהל הכספים איתר חברה אולם פוטר ממנה - האפשרות היחידה שלו להישאר בגבולות המדינה כחוק היא באמצעות מציאת מעסיק חדש.



  • פורסם לראשונה 21/07/2013 19:50

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    מנהלי כספים? בגרמניה תרוויחו יותר
    צילום: shutterstock
    מומלצים