שתף קטע נבחר

צפו: איך ייראה בית חולים בשנת 2020?

מגש אוכל שהופך למחשב, מסך ענק שעליו מוצגות תוצאות הבדיקות וכיור שהופך לאדום כדי להזכיר לרופא לשטוף ידיים - ארגון אמריקני עיצב בית חולים היי-טקי שאמור להיות לא רק נעים לעין, אלא גם לשפר את בריאות החולה. בקרוב אצלנו?

גם במאה ה-21, בתי החולים רחוקים עדיין מלהיות הישג אסתטי: כשנכנסים לחדר ממוצע של חולה מאושפז מגלים תערובת של ציוד רפואי וטכנולוגי, מוניטורים, מיטה, טלוויזיה, מגשי אוכל, כיסאות למבקרים ועוד - הכל נדחס בצפיפות במרחב קטן שבו החולה ישן, אוכל, מקבל טיפול רפואי ויושב עם אורחיו. לא מפתיע לגלות שלכל חולה יש על מה להתלונן, בין שמדובר על הטמפרטורה בחדר ובין שעל רמת הניקיון.

 

אבל המצב לא חייב להיות ככה. NXT Health, ארגון ללא מטרת רווח הנהנה ממימון של משרד ההגנה האמריקני, עיצב לאחרונה חדר בית חולים דמיוני שאותו הם מייעדים לשנת 2020, בתכנון המוצג בימים אלו בסטודיו לעיצוב DuPont Corian בעיר ניו יורק: 

 

 

 

האפשרויות רבות - איך ייראו בתי החולים?

 

בשיתוף פעולה עם סטודנטים מאוניברסיטת קלמסון עיצבו צוותים מהארגון בית חולים שלא רק יהווה סביבה נעימה לעין עבור החולים, אלא גם יתרום לשיפור התוצאות הרפואיות ולאווירה שבה פועל הצוות המטפל בחולים. שינויים שהם לכאורה קוסמטיים, הם טוענים, יכולים לחולל מהפך דרמטי בשירות שניתן לחולה.

 

המראה שהושג הוא היי-טקי למדי: הכל צבוע לבן, מואר בניאונים בוהקים ועמוס אלומיניום. המשטחים המיוחדים בחדר הם אנטי-בקטריאליים, שנועדו להפחית את רמת הזיהום בבית החולים.

 

מתחת ל"טוטאל לוק" הבהיר מסתתר תחכום רב שעליו עמלו המעצבים. שולחן האוכל של המטופל מתהפך ומגלה תחתיו טאבלט בעל הפעלה קולית, המאפשר לו להזעיק את הצוות הרפואי, לעיין בבדיקות שלו שהתקבלו ולשלוט בתאורה ובטמפרטורה בחדר. ניתן להשתמש במחשב גם לצורך משחקים ובידור כדי להנעים את זמנו של החולה ולהפיג את הבדידות בעת האשפוז.

 

כאשר רופא, אחות או סניטר נכנסים לחדר, הכיור הופך לאדום כדי להזכיר להם שעליהם לשטוף את ידיהם ולהימנע מזיהומים.

 

על פי התכנון, מול המיטה בחדר ניצב מסך ענק שבו משתמשים הן המטופל והן הצוות הרפואי כדי לצפות במידע על החולה ולהשתתף בשיחות ועידה עם מומחים באשר לטיפול המוענק לו. את כל נתוני הבדיקות, לחץ הדם שנמדד לו וכן הלאה יוכל המטופל להוריד לאפליקציה בסמארטפון שלו ולקחת איתו הביתה בעת השחרור מהאשפוז.

 

הפריטים בחדר אורגנו כך שהסיכון לנפילות ולפציעות של החולים, במיוחד המבוגרים יותר, יצטמצם למינימום. בין המיטה לחדר המקלחת מוביל מעין שביל שבצדדיו מעקה לאחיזה, המואר בחשכה. במקרה שתתרחש בכל זאת נפילה, יקטין ציפוי הגומי שעל הרצפה את מידת הפגיעה.

 

גם אם לא כולם, חלקים לפחות מהעיצוב הזה יתקבלו אולי על ידי קובעי הדעה בבתי חולים קיימים או עתידיים - ובעיקר יגרמו למערכות הבריאות לחשוב כיצד הם יכולים לשפר את מצבו של החולה ברמה המערכתית. עיצוב מחדש יהיה יקר, אבל יחסוך לבית החולים בטווח הרחוק הוצאות על פגיעות הנגרמות בין כתליו, על הדבקה בזיהומים ועל טיפול ממושך בחולים שיכלו להחלים מהר יותר ולהשתחרר.

 

"גם פיליפס healthcare מתכננת בעתיד הקרוב לשנות את נוף הבריאות באמצעות גישת עיצוב אסטרטגית כמו: תאורה ייחודית בחדרי ניתוח, שאנשים שיחלימו מניתוח יתעוררו למציאות מרגיעה, התאורה תידלק בהדרגה ותציף את החדר באור יום טבעי ונעים, גם כשבחוץ מעונן. בתקרת החדר יידלק חלון וירטואלי שדרכו אפשר יהיה להביט לשמיים ועל הקיר יוקרנו תמונות נוף מרגיעות של יערות וים. מדובר ב"סביבת התקנה" מתקדמת של פיליפס שקיימת ב-250 בתי חולים ברחבי העולם ובעתיד הקרוב גם תגיע לישראל.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיחות ועידה עם מומחים על מסך ענק מול החולה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים