שתף קטע נבחר

רופאה התעקשה ליילד טבעי; התינוק נותר צמח

לידה שהשתבשה בבית החולים הדסה: המוניטור התריע, אבל הרופאה הגינקולוגית בהדסה הר-הצופים המשיכה לנסות וליילד את העובר בוואקום. רק לאחר שישה ניסיונות הועברה היולדת לניתוח קיסרי, אבל זה היה מאוחר מדי: התינוק עבר החייאה שכללה הנשמה ועיסויי לב - ונותר במצב של צמח. עכשיו ההורים תובעים את בית החולים

תינוק שאמור היה להיוולד בריא, נולד במצב צמח: המוניטור התריע על סכנה אך הרופאה הגינקולוגית התעקשה על לידה טבעית במשך שעות במקום לניתוח קיסרי. כך קובע כתב תביעה שהוגש השבוע לבית משפט מחוזי בירושלים, נגד בית החולים הדסה הר הצופים.

 

את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד    

 

על כתב התביעה שהוגש באמצעות עו"ד אסף פוזנר ואיילת אסף שוורץ, מדובר בהורים שעברו טיפולי הפריה כדי להרות את התינוק. בשבוע 41 להריון הופנתה האישה לחדר לידה בבית החולים הדסה הר הצופים.

 

המקרה אירע לפני כשנה. הרופאה התורנית בבית החולים, יילדה את התובעת והיתה איש הצוות הרפואי הבכיר בחדר הלידה. במהלך הלידה, ניטור העובר הראה האטות שונות של דופק הלב. ניטורים בלתי תקינים אלו הופיעו זמן רב, וכל זאת, לטענת כתב התביעה, מבלי שזכו לתגובה מתאימה מצד הצוות הרפואי.

 

עוד כתבות

מחקר: האם ליקת ואקום ומלקחיים אכן מסוכנת?

עברת ניתוח קיסרי? ההריון הבא שלך בסכנה

טיפולי פוריות: כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים

 

על פי חוות הדעת הרפואית שצורפה לכתב התביעה, כבר בשלב זה היה צריך לשקול את סיום הלידה בניתוח קיסרי. אולם למרות כל הסימנים הללו לא עולה מהרשומות הרפואיות שנשקלה האופציה להפסקת ההריון באמצעות ניתוח קיסרי ואף הרופאה התורנית לא התייעצה עם רופאים נוספים לעניין זה.

  

היולדת הגיעה למצב של פתיחה מלאה של צוואר הרחם והרופאה ניסתה ליילד את התובעת באמצעות שולפן ריק (וואקום) במשך כשישה נסיונות, עד שהמשאבה התנתקה מראש העובר. במקביל לשימוש במכשיר הוואקום, הופעל על בטנה של התובעת לחץ בטני חזק על ידי הצוות הרפואי.

 

"התעקשה להמשיך ליילד בדרך נרתיקית"

במהלכם של הדברים, התובעת ואמה ביקשה פעמים מספר מהרופאה ליילד את התובעת בניתוח קיסרי, אולם לטענתם, הרופאה סירבה. לאחר ניסיונות רבים לחלץ את העובר באמצעות וואקום החליטה לבסוף הגינקולוגית לסיים את הלידה בדרך של ניתוח קיסרי והתובעת הועברה לחדר ניתוח.

  

אולם, גם בחדר הניתוח המשיכה הגינקולוגית, "בעקשנות בלתי סבירה", לטענת התובעת, לנסות ליילד את העובר בדרך נרתיקית, וזאת תוך שימוש בלחץ בטני ניכר של הרופא המרדים ושל מספר אחיות.

  

התינוק נולד לבסוף רק לאחר כארבע שעות כשהוא חיוור, לא נושם וללא דופק. ביצעו בו פעולות החייאה והוחל הנשמה ועיסויי לב. אולם רק לאחר שקיבל עירוי אדרנלין, חזר הדופק.

  

נכון להיום, מדובר בתינוק בן שנה נטול רפלקסים ותגובתיות, שמצבו הכללי הוא של צמח. בשל היעדר רפלקס הבליעה והיניקה הוא ניזון על ידי צינור לקיבתו. הוא אינו מסוגל לווסת את חום גופו שנע ונד בין טמפרטורות קיצוניות. התינוק סובל מכאבים עזים, מפרכוסים והתקפי אפילפסיה ונזקק לחמצן ופיזיותרפיה נשימתית. הוא אינו מסוגל להוציא הגה מפיו ומיום היוולדו מעולם לא בכה. התינוק אינו מגיב לגירויים והוא עיוור וחירש. עיניו אינן ממצמצות ופקוחות תדיר.

  

דוברת הדסה רחלי גולדבלט מסרה בתגובה: "מאחר ומדובר במקרה מצער, בית החולים סבור שמן הראוי לנסות להגיע להסדר מבלי להיזקק לבית המשפט. בית החולים ונציגיו המשפטיים נמצאים בקשר עם המשפחה מאז האירוע ובהמשך קיימו מגעים גם עם בא-כוחה. על-אף שהוחלפו מכתבים והתקיימה בדיקת מומחה מטעם הדסה, נראה שהמשפחה מעדיפה להביא את העניין להכרעת בית הדין. משהוגשה התביעה הדסה תתייחס לפרטי העניין בבית המשפט".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הרופאה המשיכה לייילד למרות סימני המצוקה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים